Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

ΧΡ. ΠΑΓΩΝΗΣ Ερωτήματα για το έργο «Στροφή Τσεκούρα»


Ζητά ενημέρωση με αφορμή τις "διαφορετικές απαντήσεις" της Δημάρχου για το θέμα!

Δείτε την επιστολή....

"κα Δήμαρχε,

Με την από 24-8-2020 απόφαση 143/2020 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων (ΑΔΑ: 9ΗΟΨΩΗΑ-ΩΦΔ), τροποποιήθηκε η εγκεκριμένη υψομετρική μελέτη της παράπλευρης οδού της Γεωργίου Παπανδρέου, με αριθμό 232, με την πράξη εφαρμογής 3/2001 της συνοικίας Ζ του Δήμου Χαλκιδέων, στη θέση «Στροφή Τσεκούρα», όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζεται το πλέον επικίνδυνο σημείο της οδού, που έχει στιγματιστεί με αναρίθμητα θανατηφόρα τροχαία αυτοκινητικά ατυχήματα.

Στην τοποθέτησή σας, όμως, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 4ης Νοεμβρίου 2020, δηλώσατε ότι δεν έχει γίνει καμία τροποποίηση της υψομετρικής μελέτης, ότι όλα υλοποιούνται με βάση την εγκεκριμένη πολεοδομική μελέτη και το σχέδιο πόλης και ότι εγώ περιφέρομαι, αναίτια, στα ΜΜΕ και διαδίδω ψευδείς ειδήσεις. 


Υπάρχει επίσης το από 01-03-2019 έγγραφο της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Χαλκιδέων, με αρ. πρωτ. 496, με το οποίο απαντάει στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, η οποία αιτήθηκε την τροποποίηση των υψομετρικών της οδού και εξηγεί τους τεχνικούς λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να αλλάξουν από τα εγκεκριμένα με τη μελέτη της πράξης εφαρμογής 3/2001 της συνοικίας Ζ.

Στο έγγραφο αναφέρεται επίσης ότι η ανισοσταθμία στις εισόδους των δύο ιδιοκτησιών μπορεί να αντιμετωστεί δεδομένου του πλάτους 3 μέτρων του πεζοδρομίου και της σημαντικής υποχώρησης των κτισμάτων (12 μέτρων τουλάχιστον) από την ρυμοτομική-οικοδομική γραμμή και αποφαίνονται ότι δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος τροποποίησης της εγκεκριμένης υψομετρικής μελέτης της παράπλευρης οδού με αριθμό 232.

Στην ίδια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μας ενημερώσατε πως το έργο είναι στη φάση της δημοπράτησης και ότι σύντομα θα κατασκευαστεί.

Παρακαλούμε να μας γνωρίσετε:

1) Τι ισχύει τελικά, η απόφαση 143/2020 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων (ΑΔΑ: 9ΗΟΨΩΗΑ-ΩΦΔ) ή οι δηλώσεις που κάνατε στη συνεδρίαση της 4-11-2020 του Δημοτικού Συμβουλίου;

2) Τι άλλαξε από τα δεδομένα που υπήρχαν την 01-03-2020 με το αρ. πρωτ. 496 της ΥΔΟΜ, εκτός από τη Δημοτική Αρχή, που σας έκαναν να προχωρήσετε στην αλλαγή των υψομέτρων;

3) Υπάρχουν οι απαραίτητες εγκρίσεις, όπως κυκλοφοριακή μελέτη κ.α., ώστε να μπορεί να δημοπρατηθεί και να κατασκευαστεί το έργο;

4) Ποιος φορέας δημοπρατεί το έργο ο Δήμος Χαλκιδέων ή η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας; "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου