Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

Κ.Μπακογιάννης: Μετά τα εκατομμύρια του «Μεγάλου Περιπάτου» δίνει 890.000€ για στολισμούς που δεν θα χαρεί κανείς!!


Ο γιορτινός στολισμός του Δήμου Αθηναίων, του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη θα στοιχίσει μαζί με τις υπηρεσίες τοποθέτησης και εκτοποθέτησης 892.526,68 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24% (719.782 χωρίς ΦΠΑ), παρόλο που οι περισσότεροι Έλληνες βρίσκονται ένα βήμα πριν την απόλυτη φτώχεια λόγω των lockdown και των περιορισμών της κυβέρνησης, αλλά κυρίως δεν πρόκειται να χαρεί κανείς λόγω του lockdown.


Αυτή δεν είναι πρώτη φορά που ο Δήμος Αθηναίων εν καιρώ πανδημίας δαπανεί τεράστια ποσά για δευτερεύων ζητήματα όταν η χώρα «καίγεται», καθώς λίγους μήνες πριν έδωσε 2 εκατομμύρια για τον αποτυχημένο «Mεγάλο Περίπατο», με τις περίφημες ζαρντινιέρες και τα παγκάκια των 5.000 ευρώ, έκαστο.

Εκτός από την πλατεία Συντάγματος, η Ομόνοια γίνεται φέτος κεντρικό σημείο αναφοράς του εορτασμού, καθώς στην πλατεία θα τοποθετηθεί τεχνητό φωτοδέντρο ύψους 13 μέτρων.

Η δημοτική αρχή του Κώστα Μπακογιάννη δεν επιλέγει μόνο να αγοράσει νέα χριστουγεννιάτικα στολίδια, να τοποθετήσει ειδικές φωτεινές κατασκευές τριών διαστάσεων σε κεντρικά σημεία της πόλης και να ενισχύσει τον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό (το εκτιμώμενο κόστος για το νέο εορταστικό εξοπλισμό είναι 520.800 ευρώ με ΦΠΑ).

Αποφάσισε παράλληλα, αντί για τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, να αναλάβει για δυο χρόνια ιδιωτική εταιρεία την τοποθέτηση και εκτοποθέτηση του στολισμού (το εκτιμώμενο κόστος είναι 371.729,68 ευρώ με ΦΠΑ)!

Την περίοδο που είχε αναλάβει τα ηνία του Δήμου Αθηναίων ο Κώστας Μπακογιάννης, το προϋπολογισμένο κόστος για τον εορτασμό ήταν περίπου 279.000 ευρώ περιλαμβανομένων εορταστικών εκδηλώσεων και στολισμών.

Στον υπό προμήθεια εξοπλισμό περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων:

– Επιδαπέδιο φωτιστικό που θα τοποθετηθεί στην πλατεία Συντάγματος. Πρόκειται για μεταλλική, φωτεινή, τρισδιάστατη (3D) κατασκευή ύψους 5 μέτρων η οποία θα πρέπει να έχει σχήμα με χριστουγεννιάτικο ή/και εορταστικό θέμα. Θα είναι εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο και θα αποτελείται από κορδόνια με μίνι led λυχνίες, φωτοσωλήνα και από πλαστική μοκέτα με προδιαγραφές ακαυστότητας η οποία θα είναι κατασκευασμένη από PVC υλικό σε διάφορα χρώματα.

– Για τις πλατείες του Δήμου Αθηναίων προορίζονται 27 κατασκευές/τεχνητά δένδρα. Κάθε τέτοια κατασκευή προσδιορίζεται ως ένα τρισδιάστατο (3D) δένδρο ύψους 6,65 μέτρων περίπου που στην κορυφή του φέρει άστρο ύψους περίπου 0,65 μέτρων. Η κατασκευή είναι εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο πάνω στο οποίο τοποθετούνται τεχνητά κλαδιά σε πράσινο χρώμα, τυλιγμένα πάνω σε σύρμα γαλβανιζέ και επάνω στα κλαδιά τοποθετούνται μίνι led λυχνίες 24V και πλαστικές διακοσμητικές μπάλες.

«Προς αποφυγή βανδαλισμών και αποφυγής κινδύνων ανάπτυξης φωτιάς, τόσο τα τεχνητά κλαδιά, όσο και η τεχνητή μοκέτα, θα είναι άκαυστα (fireproof) κλάσης Β1 ή Μ1 και θα έχουν υψηλό δείκτη UVπροστασίας, ώστε να χρησιμοποιούνται άφοβα σε εξωτερικό χώρο» σημειώνεται.

– Ειδικά για την πλατεία Ομονοίας προορίζεται μια κατασκευή-τεχνητό δένδρο ύψους 13 μέτρων! Ορίζεται ότι το τεχνητό δέντρο είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο βαμμένο ηλεκτροστατικά σε πράσινο χρώμα, στο οποίο τοποθετούνται κλαδιά – το κεντρικό δένδρο έχει ύψος 11,50-11,80 μ. και στην κορυφή του μπορεί να τοποθετηθεί ένα άστρο ύψους 1,50-1,70 μ., με αποτέλεσμα το συνολικό ύψος της κατασκευής να γίνεται 13 μ. Σε όλη την επιφάνειά του φέρει λαμπιόνια led και διάσπαρτες πλαστικές μπάλες διαφορετικών διαμέτρων σε χρυσό, mat και γυαλιστερό χρώμα.

Εκτός από 28 ειδικές φωτεινές γιρλάντες στην οδό Πανεπιστημίου και 25 στην οδό Σταδίου, θα τοποθετηθούν 13 κατασκευές/επιστύλια δρόμου ύψους 3,20 μ. από αλουμίνιο, φωτοσωλήνα, μεταλλικά χρυσά αστεράκια διάσπαρτα τοποθετημένα στην κατασκευή και βαμμένα σε χρυσό χρώμα. Επίσης, προβλέπεται να προμηθευτούν λαμπιόνια, στολίδια και μπάλες για το φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας Συντάγματος και λαμπιόνια για τα λοιπά δέντρα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου