Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

"Βολές" Παν. Τζαφέρου κατά Κικίλια!! (ακούστε+δείτε)


"Δυό φορές η ίδια αδιάφορη συμπεριφορά"!!


"Όταν όμως αυτή η επίσκεψη έχει μόνο επικοινωνιακό σκοπό και όχι να προσφέρει λύσεις στα πολύ σοβαρά προβλήματα του Νέου Νοσοκομείου μας και μάλιστα όταν αυτό συμβαίνει για δεύτερη φορά, πραγματικά θλίβομαι. Δυστυχώς εδώ ισχύει το αρχαίο ρητό: ”Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού" υποστηρίζει και ...εξηγεί ο πρώην Δκτής του Νοσοκομείου Χαλκίδας.

Ακούστε τι είπε στο ΡΑΔΙΟ1...


Δείτε την ανακοίνωση του Παν. Τζαφέρου...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ κ. ΚΙΚΙΛΙΑ ΒΑΣ. ΣΤΟ ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

 

Ως πρώην Διοικητής των Νοσοκομείων Χαλκίδας, Καρύστου και Κύμης αλλά και ως ενεργός πολίτης, συναισθανόμενος την κρισιμότητα των στιγμών που όλοι μας βιώνουμε από την πανδημία, νιώθω την ανάγκη αλλά και την ευθύνη, σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Υγείας κ. Κικίλια στο Νέο μας Νοσοκομείο, να επισημάνω τα παρακάτω πραγματικά γεγονότα:

ü  Πράγματι αποτελεί σημαντικό γεγονός η επίσκεψη ενός Υπουργού και ιδιαίτερα στις μέρες μας, όταν μάλιστα είναι Υπουργός Υγείας.

ü  Όταν όμως αυτή η επίσκεψη έχει μόνο επικοινωνιακό σκοπό και όχι να προσφέρει λύσεις στα πολύ σοβαρά προβλήματα του Νέου Νοσοκομείου μας και μάλιστα όταν αυτό συμβαίνει για δεύτερη φορά, πραγματικά θλίβομαι. Δυστυχώς εδώ ισχύει το αρχαίο ρητό: ”Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού”.

Συγκεκριμένα με είχε επισκεφθεί, όταν ήμουν Διοικητής, κάνοντας έκτακτη την  “παρουσία” του στο παλιό Νοσοκομείο, μια Κυριακή πρωί (14-07-2019), και αφού έβγαλε τις σχετικές φωτογραφίες και χωρίς να σταθεί να μιλήσουμε για τα προβλήματα που υπάρχουν, αποχώρησε με τα γνωστά κανάλια της τηλεόρασης να προβάλλουν τον πρώτο αιφνιδιαστικό “έλεγχο” σε επαρχιακό Νοσοκομείο. Ενώ δεν απαντήθηκε ποτέ Υπόμνημα μου που έστειλα την ακριβώς επόμενη μέρα, καταγράφοντας όλα τα θέματα που  απαιτούσαν λύσεις (Αρ. Πρωτ. 11081/15.7.2019). Έτσι και στην επίσκεψη του στο Νέο Νοσοκομείο, δεν βρήκε χρόνο ή το περισσότερο, δεν θέλησε να συνομιλήσει με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και να ακούσει τα προβλήματα που υπάρχουν.

ü  Και θλίβομαι ακόμη περισσότερο, γιατί πίστευα ότι η προηγηθείσα οικονομική πτώχευση της χώρας μας και η σημερινή τραγικότητα των αυξανόμενων καθημερινά θανάτων τόσων πολλών συνανθρώπων μας από τον Covid-19, θα μας έκανε πιο υπεύθυνους και αποτελεσματικούς στη διαχείριση των προβλημάτων μας.

Ερωτάται λοιπόν ο κ. Υπουργός:

Πρώτον: Γιατί μπλόκαρε τις προσλήψεις των 10 ΜΟΝΙΜΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ, που αφορούσαν άκρως απαραίτητες ειδικότητες; Αναφέρομαι στις εγκριθείσες προσλήψεις επί θητείας μου από τον Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό Ανδρέα (Αριθ. Πρωτ. Γ4α/Γ.Π. 36305/17.05.2019) και αφορούσε τις ειδικότητες: 3 Παθολόγων, 2 Αναισθησιολόγων, Νευρολόγου, Ουρολόγου, Νεφρολόγου, Ψυχιάτρου, Γαστρεντερολόγου.

 Δεύτερο: Γιατί έγινε τόσο βιαστικά η μετεγκατάσταση στο Νέο Νοσοκομείο, χωρίς να συνοδευτεί με τις απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και έγιναν μόνο προσλήψεις επικουρικού προσωπικού;

Τρίτο: Γιατί πήρατε πρόσφατα απόφαση- ερήμην  της Διοίκησης και των Γιατρών- να καταργηθεί η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, (ΜΕΘ), αποδυναμώνοντας έτσι το πιο δυνατό σημείο του Νέου Νοσοκομείου και στο εξής να λειτουργεί μόνο ως Μονάδα για ασθενείς Covid-19 για όλη την Ελλάδα; Έτσι αυτό που είχα βιώσει κατά τραγικό τρόπο, να αναζητούμε κάποιο κρεβάτι εντατικής για τους ασθενείς μας σε επείγουσες περιπτώσεις, επανέρχεται πάλι, με ότι αυτό συνεπάγεται σε χάσιμο χρόνου που είναι κρίσιμος για τη ζωή των ασθενών μας. Γνωρίζετε ότι πρόσφατα φιλοξενήσαμε  ασθενείς με Covid-19 από Καρδίτσα και ελλείψει πλέον ΜΕΘ, στάλθηκε ασθενής μας στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Καρδίτσας;

Τέταρτο και τελευταίο:  Γιατί δεν προχώρησε η πολλαπλή αξιοποίηση του παλιού Νοσοκομείου , παρά τις προτάσεις μου όπως και άλλων φορέων στο Υπόμνημα που σας στάλθηκε; Το αποτέλεσμα σήμερα είναι  τραγικό, αντικρίζοντας κλειστά μαγαζιά και βέβαια αρκετούς πλέον άνεργους εργαζομένους.

Τελικά εξακολουθούμε ως Εύβοια, το μεγαλύτερο νησί μετά την Κρήτη να είμαστε πάλι ένα υποτιμημένο μέρος και βέβαια να έχουμε ένα εξαιρετικό Νοσοκομείο από κτηριακής μόνο άποψης, χωρίς όμως την επαρκή στελέχωση.

Κύριε Υπουργέ.

Δικαιούμαστε από χρόνια ένα λειτουργικό Νοσοκομείο, το δικαιούται η τοπική κοινωνία, αλλά και οι Γιατροί και όλο το Προσωπικό, που πραγματικά είναι ΗΡΩΕΣ γιατί καθημερινά μοχθούν και ξεπερνούν τα ανθρώπινα όρια τους, ως θεματοφύλακες του υπέρτατου αγαθού της ΥΓΕΙΑΣ που σήμερα δοκιμάζεται όσο ποτέ!

·         ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

·         ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΣΤΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 

 

Με αγάπη και αγωνία για τον τόπο μας

                                           Παναγιώτης Τζαφέρος

·         Πρώην Διοικητής  Νοσοκομείου Χαλκίδας, Καρύστου, Κύμης

·         Πρώην Διευθυντής Κατ/των Τραπεζών

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου