Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

ΑΛ. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ "Προς αποκατάσταση της αλήθειας!"


Βαφτίζουν “οικονομική ενίσχυση” στους ελεύθερους επαγγελματίες, τα δικά τους χρήματα που οι ίδιοι κατέβαλαν στον “Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας” για τους άνεργους συναδέλφους τους!!

Με το άρθρο 66 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας, που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή, χορηγείται εφάπαξ οικονομική ενίσχυση σε περίπου 100.000 ελεύθερους επαγγελματίες (μηχανικούς, δικηγόρους, οικονομολόγους κ.λπ.).
Όμως, τα χρήματα που διατίθενται ΔΕΝ προέρχονται από το κράτος ή την ΕΕ, όπως έπρεπε.

Κατά παράβαση του ν. 3986/2011 (άρθρο 44 παρ. 2), τα χρήματα για την “οικονομική ενίσχυση” προέρχονται από τον “Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας” που έχει συσταθεί στον ΟΑΕΔ και από 1-8-2011 εισπράττει δέκα (10) ευρώ τον μήνα από κάθε έναν από ΟΛΟΥΣ τους αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολούμενους. Ο Ειδικός αυτός Λογαριασμός σκοπεύει στη χορήγηση επιδόματος ανεργίας για τρεις (3) μήνες σε όσους βρίσκονται σε κατάσταση “αποδεδειγμένης διακοπής του επαγγέλματος” καθώς και “στην ενίσχυση της απασχόλησης των προσώπων που καλύπτονται από τους ανωτέρω κλάδους”.

Αυτό που αποσιωπάται είναι ότι τώρα η κυβέρνηση απλώς “σπάει τον κουμπαρά” που δεν είναι καν δικός της! Είναι κουμπαράς στον οποίο μαζεύονται τα χρήματα από το “χαράτσι” που επέβαλε η πρωτομνημονιακή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2011.
Έτσι, η κυβέρνηση εμφανίζει την “οικονομική ενίσχυση” ως δική της …έμπνευση και …επιτυχία!!

Αυτά, μόνο προς αποκατάσταση της αλήθειας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου