Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Δολοφονία Τσακανίκα - Ταυτοποιήθηκαν δύο Σύριοι ως δράστες (αστυνομικό δελτιο)


Από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, στο πλαίσιο ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης έρευνας, εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία σε βάρος ημεδαπού, ο οποίος βρέθηκε νεκρός το πρωί της 12-11-2020, εντός της οικίας του, σε περιοχή της Χαλκίδας. 

Έπειτα από συνδυαστική ανάλυση και αξιοποίηση όλων των στοιχείων και δεδομένων που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο (2) αλλοδαποί.

Οι ανωτέρω αναζητούνται για να συλληφθούν, για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, καθώς και για ληστεία κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, όπως διακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα – προανάκριση, η ανθρωποκτονία διαπράχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 12-11-2020, ενώ ο θάνατος του θύματος προήλθε δια ασφυξίας.

Από την οικία του θύματος, οι δράστες αφαίρεσαν μία συσκευή κινητού τηλεφώνου, ένα ρολόι χειρός και μη προσδιορισμένο αριθμό κοσμημάτων, ενώ κατά τη διαφυγή τους, αφαίρεσαν και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του θανόντος, το οποίο αργότερα εγκατέλειψαν σε περιοχή της Χαλκίδας.

Γίνεται μνεία ότι οι δύο δράστες είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας, ενώ ο ένας εξ αυτών, είχε συλληφθεί για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων, τον Μάιο του 2019, σε περιοχή της Αττικής.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου