Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Και νέα ..ήττα Σπανού!! Η Αντιπολίτευση "πέρασε" ψήφισμα κατά της υποβάθμισης του Περιφερειακού Συμβουλίου!! (ακούστε)


Μετά από πρόταση της Ελεύθερης Στερεάς και του περιφερειακού της συμβούλου Αντώνη Βούλγαρη, και με ψήφους 22 υπέρ και 20 κατά, το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας ενέκρινε ψήφισμα ενάντια στην υποβάθμιση των Περιφερειακών Συμβουλίων από την κυβέρνηση, η οποία με τους νόμους που προωθεί από το καλοκαίρι του 2019 μέχρι σήμερα αφαιρεί συνεχώς αρμοδιότητες από τα Π.Σ. και τα υποβαθμίζει συστηματικά, δίνοντας αυξημένες αρμοδιότητες στην Οικονομική Επιτροπή.

Με το τρόπο αυτό η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, στην οποία με τη νομοθέτηση της κυβέρνησης της ΝΔ έχει πάντα δεδομένη πλειοψηφία η παράταξη του περιφερειάρχη, καθίσταται υπερόργανο με αυξημένες αρμοδιότητες, ισχυρότερο από το Περιφερειακό Συμβούλιο το οποίο έχει εκλεγεί άμεσα από το λαό στις εκλογές του 2019. Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση επιχειρεί να ακυρώσει τη λαϊκή ετυμηγορία.

Την πρόταση της Ελεύθερης Στερεάς υπερψήφισαν και οι παρατάξεις του κ. Γκλέτσου (Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση), του κ.Αναγνωστάκη (Στερεά Υπεροχής) και της κ. Μπατζελή (Πατρίδα μας η Στερεά), ενώ η παράταξη του περιφερειάρχη καταψήφισε.

Απείχε από την ψηφοφορία η Λαϊκή Συσπείρωση ενώ απουσίαζαν 6 σύμβουλοι.

Ακούστε τι είπε ο Αντ. Βούλγαρης στο ΡΑΔΙΟ1.....


Το ψήφισμα που υπερψηφίστηκε έχει ως εξής:

"Το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας:

1. Καταγγέλλει τα συνεχή θεσμικά πραξικοπήματα της κυβέρνησης με τα οποία: α) ακύρωσε τα αποτελέσματα των εκλογών της 26 ης Μαΐου 2019, β) στην ουσία κατάργησε τα Περιφερειακά Συμβούλια τα οποία είναι οι φορείς της άμεσης δημοκρατικής νομιμοποίησης και μετέφερε όλες σχεδόν τις αρμοδιότητες στην οικονομική επιτροπή στην οποία πραξικοπηματικά έχει δώσει απόλυτη πλειοψηφία στην παράταξη των Περιφερειαρχών.

2. Καλεί την κυβέρνηση να επαναφέρει άμεσα με νομοθετική ρύθμιση όλες τις αρμοδιότητες που είχαν τα Περιφερειακά Συμβούλια μέχρι τον Ιούνιο του 2019.

3. Καλεί την Ένωση Περιφερειών να προχωρήσει άμεσα σε γενική συνέλευση και να καταγγείλει την υποβάθμιση και στην ουσία κατάργηση των Περιφερειακών Συμβουλίων.

4. Συγκροτεί συντονιστική επιτροπή από τους επικεφαλής ή εκπροσώπους των παρατάξεων που δεν ανέχονται την κατάργηση του ρόλου του Περιφερειακού Συμβουλίου.

5. Απευθύνεται σε όλα τα Περιφερειακά Συμβούλια και σε όλες τις παρατάξεις και καλεί όλους τους συναδέλφους περιφερειακούς συμβούλους να συγκροτήσουμε ένα μέτωπο αποκατάστασης της δημοκρατίας.

6. Η συντονιστική επιτροπή θα προχωρήσει σε συναντήσεις α) με την κυβέρνηση

και τον αρμόδιο υπουργό για να ζητήσει την επαναφορά όλων των αρμοδιοτήτων που είχαν τα περιφερειακά συμβούλια, β) με τις κοινοβουλευτικές ομάδες όλων των κομμάτων για να ζητήσει να πάρουν θέση και να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα που ξεκινάμε, γ) θα ζητήσει συνάντηση με την Πρόεδρο του ΣτΕ για να θέσει το θέμα της αντισυνταγματικότητας των συγκεκριμένων νομοθετικών ρυθμίσεων με τις οποίες υποβαθμίστηκαν πλήρως τα περιφερειακά συμβούλια, δ) με το ΔΣ της ΕΝΠΕ και τις παρατάξεις της.

7. Θα προχωρήσει σε δημοκρατικές και συμβολικές κινήσεις ώστε να εμποδίσει τη λήψη αποφάσεων θεμάτων που είναι σε αντίθεση με τα συμφέροντα των πολιτών ή με τη Δημοκρατία.”

Στο επόμενο διάστημα η Ελεύθερη Στερεά θα κάνει κάθε απαραίτητη ενέργεια για την ενεργοποίηση των προβλέψεων του ψηφίσματος. Γιατί η υπεράσπιση της δημοκρατίας και της λαϊκής βούλησης είναι θέμα όλων Περιφερειακών Συμβουλίων της Ελλάδας και όλων των πολιτών. "



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου