Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ Δ: "Παραλείψεις της Περιφέρειας αφήνουν εκτός χρηματοδότησεων τους Μικρομεσαίους"!! (ακούστε)


Στα ..."μανταλάκια" κρέμασε για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση το .."φέουδο" του Σπανού!!

Με αφορμή ερώτηση του βουλευτή κου Μουλκιώτη σχετικά με την χρηματοδότηση των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων "η απάντηση της Κυβέρνησης ρίχνει τις ευθύνες στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος"!!

Ακούστε τι λέει ο Δ. Αναγνωστάκης στο ΡΑΔΙΟ1 για το θέμα...


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΣΤΕΡΕΑ ΥΠΕΡΟΧΗΣ

"Όταν δυστυχώς επικρατεί η προχειρότητα...

Παραλείψεις της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στη χρηματοδότηση ΜΜΕ.

Μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, αποδείχθηκε από την απάντηση του Υπουργείου Ανάπτυξης, ότι βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια της Περιφέρειας, η επιλογή των κριτηρίων ένταξης στο πρόγραμμα, ενίσχυσης μικρών επιχειρήσεων.

Δυστυχώς η βιασύνη και οι παραλείψεις, στη δομή του προγράμματος, οδηγούν χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις εκτός χρηματοδότησης, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο.

Στην απάντησή του, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, καθιστά σαφές, ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είχε τη διακριτική ευχέρεια να τροποποιήσει τους όρους του προγράμματος, σε διάφορους τομείς, (ΚΑΔ, ποσά, τρόπος ενίσχυσης, κριτήρια αξιολόγησης, επιλεξιμότητα δικαιούχων), γεγονός που επιβεβαιώνεται, αφού τα ανώτερα ποσά ενισχύσεων διαφοροποιούνται από περιφέρεια σε περιφέρεια, χωρίς όμως οι περιφέρειες να αλλάξουν κάτι σε σχέση με τα υπόλοιπα κριτήρια, (τα οποία και αποτελούν λόγο αποκλεισμού).

Ακόμα και για την πρόβλεψη ποσόστωσης επί των διατιθέμενων πόρων του προγράμματος μη επιστρεπτέας επιχορήγησης για τις επιχειρήσεις, ατομικές και εταιρικής μορφής που δεν απασχολούν προσωπικό, το Υπουργείο αναφέρει ρητά ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια της κάθε περιφέρειας (π.χ. για το αν οι επιχειρήσεις χωρίς προσωπικό θα έπαιρναν ένα ποσοστό των χρημάτων).

Αναφορικά με τις νέες επιχειρήσεις, όσες δηλαδή έκαναν έναρξη μετά την 1-1-2019, το Υπουργείο υπογραμμίζει ότι υπάρχει η δυνατότητα να συμπεριληφθούν και οι επιχειρήσεις αυτές στις ενισχύσεις για όποια περιφέρεια το επιθυμεί ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες και συγκεκριμένα είτε α) αξιοποίηση του Προσωρινού πλαισίου και κοινοποίηση στην ΕΕ για έγκριση είτε β) έκδοση πρόσκλησης με διαφορετικό πλαίσιο θεσμικών ενισχύσεων για το οποίο δεν χρειάζεται κοινοποίηση και έγκριση από την ΕΕ, ενώ δεν υπάρχει και χρονικός περιορισμός στη χορήγηση των ενισχύσεων. "


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου