Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ... ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

'Πάμε καλά... '' είπε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Τι να έλεγε ο άνθρωπος! Ότι πάμε άσχημα; Δεν λέγεται αυτό. Θα πει το ψέμα.
Το 100 τα εκατό ψέμα, ότι πάμε περίφημα. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε πάρει την κάτω βόλτα. Ότι είμαστε σε χειρώτερη κατάσταση απ΄ό,τι πριν πέντε χρόνια. 

Κανένας πρωθυπουργός και κανένας υπουργός οικονομίας δεν θα πει τα πράγματα όπως έχουν. Αυτό λέει η Ιστορία. Και δεν λένε την αλήθεια για δυο λόγους. Πρώτον, διότι δεν παραδέχονται την ευθύνη τους. Και, δεύτερον, διότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται.

Μιλάμε σοβαρά. Πολύ σοβαρά. Ο δανειστής της Ελλάδος γνωρίζει επακριβώς την οικονομική κατάσταση της χώρας μας, όχι ο Κωστάκης Καραμανλής, ο Γιωργάκης Παπανδρέου και ο Αλέξης Τσίπρας. Αυτοί έχουν το ρόλο του πρωθυπουργού και η δουλειά τους, όλη η αγωνία τους, όλη η ανησυχία τους παραπέμπει στον ταλαντούχο ηθοποιό. Δηλαδή;

Το βράδυ έχει παράσταση ο επαγγελματίας ηθοποιός. Κάθε βράδυ. Δοσμένος είναι στο ρόλο του. Τίποτα άλλο δεν τον αποσπά. Έτσι κι αυτός που παριστάνει τον πρωθυπουργό. Τι θα πει, πως θα τα πει στο κοινό. Και ο ''πολιτικός'' του λόγος αφορά κατά βάσιν... τον αντίπαλο. Τον αρχηγό της αντιπολίτευσης. Αυτό και μόνο αυτό τον απασχολεί τον θεατρίνο πρωθυπουργό.

Αυτό το κοροϊδιλήκι γίνεται. Μια ζωή. Ένα ατέλειωτο ντέρμπυ των δυο καμματαρχών, των αρχηγών των δυο μεγάλων κομμάτων. Να, γιατί ποτέ δεν θα ακουστεί η αλήθεια. Πόσο μέσα είμαστε.

Μαλακίες θα λέμε αν δεχθούμε ότι ο πρωθυπουργός πάσχει για τα καθήκοντα του. Τι θα κάνει στις εκλογές είναι η κάψα του. Πως θα παρουσιάζει το μαύρο, άσπρο. Το τι λένε τα κιτάπια, δηλαδή ποια ζόρια περιμένουν την Ελλάδα μετά από ένα χρόνο, μετά από δυο χρόνια, να! Τι ψάρια θα πιάσουμε στις εκλογές είναι το ζητούμενο του πρωθυπουργού.

''Πάμε καλά... '' είπε ο Τσακαλώτος, ο μια από τα ίδια μνημονιακός υπουργός οικονομικών. Δεν καταλάβατε. Σε χώρα αιχμάλωτη σε μνημόνια ο πρωθυπουργός και υπουργός οικονομικών είναι περισσότερο όργανα των δανειστών παρά της χώρα τους. Αυτό, βέβαια, δεν θα μας το πουν οι ίδιοι, ούτε η αντιπολίτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου