CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
https://carkteo-vardakostas.car.gr/cars/

ΒΑΤΕΡΗ

ΒΑΤΕΡΗ
Τα βράδια ακούμε τ' αηδόνια κι αγναντεύουμε απέναντι... Χτισμένη με πέτρα και ξύλο, με χαγιάτια και μπαλκόνια που αγναντεύουν τον Βόρειο Ευβοϊκό και τα απίστευτα ηλιοβασιλέματά του, με ολάνθιστους κήπους και ζεστούς, φιλόξενους χώρους, τριγυρισμένη από ελιόδεντρα κι αμπέλια, με στόχο να σας χαρίσει απλόχερα μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Ανοιχτή και φιλόξενη όλο το χρόνο, σ’ έναν ευλογημένο τόπο όπου ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού προσφέρει τη δυνατότητα να απολαύσετε την κάθε εποχή και τις ξεχωριστές ομορφιές της, κάνοντας εκδρομές στις αναρίθμητες παραλίες ή στα πυκνά δάση δρυός, καστανιάς κι έλατου. Παραδοσιακή αρχιτεκτονική και καλόγουστη διακόσμηση, οικογενειακό περιβάλλον και ζεστασιά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τη Βατερή και σας κάνουν να νοιώσετε σα στο σπίτι σας!

Τρίτη, 14 Μαΐου 2019

Πόλη Ασφαλής! του Γ. Αραπάκη

Περπατώ συχνά σε γειτονιές της πόλης που σήμερα για πολλούς θεωρούνται "υποβαθμισμένες". Αποτελεί κοινό τόπου πως δεκάδες σημεία του Δήμου μας λειτουργούν ως εστίες ανομίας και παραβατικότητας. 

Σημεία τα οποία λειτουργούν ως πιάτσες αυτοσχέδιων αγώνων με αυτοκίνητα και μηχανάκια όπως συμβαίνει στο λιμάνι της Νέας Αρτάκης, ή χρήση και διακίνηση παράνομων ουσιών σε άλλες γειτονιές της πόλης . Σημεία τα οποία αποφεύγουν οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες λόγω φόβου και ανασφάλειας. Δεν είναι λίγες οι φορές που παρατηρώντας γύρω μου, το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι η περίφημη "θεωρία των σπασμένων παραθύρων". Η θεωρία που υποστηρίζει ότι αν αφήσεις κάποια μικρά προβλήματα άλυτα, κάποια στιγμή θα βρεις μπροστά σου ένα πολύ μεγαλύτερο και δυσεπίλυτο πρόβλημα.

Η θεωρία αυτή δεν είναι πρόσφατη. Διατυπώθηκε τη δεκαετία του '80 και εφαρμόστηκε με μεγάλη επιτυχία από τον Δήμαρχου Τζουλιάνι στις υποβαθμισμένες (τότε) περιοχές της Ν. Υόρκης. Εκεί οι δημοτικές αρχές άρχισαν να μαζεύουν εντατικά τα σκουπίδια, να αντικαθιστούν τις σπασμένες λάμπες, να διορθώνουν πεζοδρόμια ακολουθώντας την βασική αρχή της θεωρίας: "η αισθητική υποβάθμιση μιας περιοχής σχετίζεται άμεσα με την αύξηση της εγκληματικότητας".

Στο δικό μας πρόγραμμα η αισθητική αναβάθμιση των γειτονιών προτείνεται να γίνει με αυτό που εμείς ονομάζουμε δράσεις για τον Πολιτισμό της Καθημερινότητας. Συγκεκριμένες παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν τις περιοχές αυτές λειτουργικά, αισθητικά και θα τις καθιστούν λιγότερο ευάλωτες σε εγκληματικές και παραβατικές συμπεριφορές και θα και ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας. Για συνοικίες πιο καθαρές, φωτεινές, πράσινες, προσβάσιμες, ασφαλείς. Ο τρόπος ώστε να επισκευαστούν επιτέλους τα "σπασμένα παράθυρα" της δικής μας πόλης. 

*ο Γιώργος Αραπάκης ειναι 
υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος 
με τον συνδυασμό ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ 
του Βασ. Καθαροσπόρη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου