Κυριακή 10 Μαΐου 2020

Αντίστροφη μέτρηση…

Έντρομο το Μαξίμου -προφανώς λόγω των αρνητικών μηνυμάτων που έλαβε- σπεύδει δια των παπαγάλων του να διαψεύσει το σενάριο περί πρόωρων εκλογών που διοχέτευε μέχρι πρότινος, αντικαθιστώντας το με νέο που θέλει τον πρωθυπουργό να προβαίνει άμεσα σε ριζικό ανασχηματισμό.

Πρόκειται για το ίδιο σενάριο που είχε κυκλοφορήσει προ μηνός περίπου, το οποίο έκανε λόγο για δομικό ανασχηματισμό αρχές του καλοκαιριού και κατόπιν πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο.
Απλώς, εμφανίζεται τώρα ελαφρώς τροποποιημένο δίχως να περιλαμβάνει πρόωρες κάλπες, καθώς οι φωστήρες του Μαξίμου ενδεχομένως κατάλαβαν, ότι η εκλογολογία πλήττει το υποτιθέμενο προφίλ υπευθυνότητας που χτίζει μετά κόπων και βασάνων ο… νέος Μωυσής εκμεταλλευόμενος τον κορονοϊό.
Στο μεταξύ, τα φιλοκυβερνητικά μέσα απτόητα -τζάμπα νομίζατε πήραν τα εκατομμύρια- μας βομβαρδίζουν ακατάπαυστα με δημοσκοπήσεις... τύπου Βόρειας Κορέας.
Δηλαδή, ενώ το Μαξίμου διαψεύδει τις πρόωρες εκλογές, ταυτόχρονα τις συντηρεί μέσω δικτατορικών δημοσκοπήσεων. Τις οποίες ζήλεψε τόσο πολύ ο Κιμ, όπου σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, εκτέλεσε με συνοπτικές διαδικασίες το επικοινωνιακό του επιτελείο, διότι για πρώτη φορά στα χρονικά κινδυνεύει να μην είναι ο δημοφιλέστερος ηγέτης παγκοσμίως.
Άρα συνάγεται, ότι ο ανασχηματισμός που θα κάνει ο Μητσοτάκης θα είναι προεκλογικός και πιθανότατα θα δοκιμάσει την τύχη του στις κάλπες το φθινόπωρο.
Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι τα νέα επαχθή μέτρα που έρχονται έχουν δέσει τα χέρια του πισθάγκωνα, καθιστώντας μονόδρομο την προσφυγή στις κάλπες.
Σε αντίθετη περίπτωση, όπως ήδη γράψαμε, εφόσον φέρει προς ψήφιση νέο μνημόνιο σε αυτή τη Βουλή ενδέχεται να πέσει η κυβέρνηση.
Ωστόσο, υπάρχει και η λύση της συγκυβέρνησης με Τσίπρα και Φώφη, αλλά ελλοχεύει ο κίνδυνος διάσπασης της Νέας Δημοκρατίας.
Συνεπώς, εκ των πραγμάτων, ο Μητσοτάκης είναι αναγκασμένος να συρθεί στις κάλπες.
Διαφορετικά, θα καιροφυλακτεί ένα κακό τέλος.
Εντούτοις, ουδείς δύναται να προεξοφλήσει ότι το κακό τέλος δεν θα καραδοκεί και πάνω από τις κάλπες.
Γιατί αν όντως ο... νέος Μωυσής είναι τόσο ισχυρός όσο τον εμφανίζουν οι δημοσκοπήσεις, δεν θα τις έκανε.
Κλίμα ηττοπάθειας στους ψηφοφόρους της αντιπολίτευσης επιχειρεί να δημιουργήσει, για να αποφύγει την επερχόμενη συντριβή.
Μακάρι η αυτονόητη υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής να μπορούσε να επισκιάσει τις αμαρτίες του.
Αν βγει από τη γυάλα του Μαξίμου πραγματικά κι όχι με στημένες αυτοψίες και παράτες εκμετάλλευσης νεκρών, θα το διαπιστώσει ιδίοις όμμασι.
Η οργή έχει ήδη αρχίσει να φουντώνει στις πλατείες, εξ ου και η οπισθοχώρηση της αστυνομίας (Βλέπε: Διαταγή Αρχηγού ΕΛ.ΑΣ προς αστυνομικούς: Μακριά από αντιπαραθέσεις και αντεγκλήσεις). Διότι φανταστείτε το πλήγμα στο προφίλ του... μεγάλου ηγέτη αν χειροδικούσε κατά των πολιτών την ώρα που τους εγκωμιάζει για την υπεύθυνη στάση τους.
Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φαντασία για να αντιληφθεί κανείς τι θα συμβεί πάνω από την κάλπη.
Όταν ο λαός θα κληθεί να αποφασίσει για το μέλλον του με άδειες τσέπες, χωρίς την ύπαρξη απτού σχεδίου αποφυγής της νέας σκληρής λιτότητας που έρχεται.
Έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του, τόσο τις μετεκλογικές κυβιστήσεις σε εθνικά και μεταναστευτικό, όσο και το γιουρούσι στον κρατικό κορβανά εν μέσω της... βολικής καραντίνας.
Δυστυχώς... νεοφιλελεύθερα αδέρφια παίξατε και χάσατε.
Το γράψαμε κι αλλού, όποιος κι αν κατέβαινε απέναντι στον Τσίπρα θα κέρδιζε με ανάλογα ποσοστά.
Εσείς μπερδευτήκατε, νομίζοντας ότι ο κόσμος προσκύνησε την Αγία Οικογένεια, επιτρέποντάς της να επαναλάβει τα γνωστά της ανομήματα. Τα οποία μάταια αποπειράται να θάψει στα συντρίμμια του κορονοϊού.
Πλέον, είτε προσφύγετε σε πρόωρες κάλπες είτε επιλέξετε το μαρτύριο της σταγόνας, δεν θα καταφέρτε να αποφύγετε το περίφημο σχήμα… Ύβρις-Άτη-Νέμεσις-Τίσις.
ΥΓ1. Οι μάσκες της πρωθυπουργικής συζύγου δίνονται δωρεάν με την αγορά κάποιου ταγιέρ ή άνευ; Ρωτάμε γιατί επικρατεί μια σύγχυση στον λαό.
ΥΓ2. Ο «εθνικός κατασκευαστής» εκ Λαρίσης ορμώμενος δεν εξανέστη λόγω πιθανής μείωσης του τζίρου;
ΥΓ3. Γελάνε μέχρι και οι πρωτοετείς φοιτητές πολιτικών επιστημών με την προσπάθεια αντικατάστασης της πολιτικής με επικοινωνιακά σόου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου