Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

ΟΛΝΕ Την Παρασκευή η επίσημη "πρώτη συνεδρίαση" του νέου ΔΣ! "Τσιτάτο" από τον ..πρώην!!

Αυτή την Παρασκευή στις 18.00 θα συνεδριάσει για πρώτη φορά το νέο Δ.Σ. του ΟΛΝΕ!

Θα πρόκειται για μιά τυπική συνεδρίαση "γνωριμίας" του νέου Προέδρου με τα μέλη , η οποία θα περιλαμβάνει και μία ενημέρωση για την κατάσταση που βρίσκεται ο ΟΛΝΕ αφού δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα που πραγματοποιείται για την "μεγάλη και λεπτομερή εικόνα" που σίγουρα θα ...σοκάρει τα μέλη!

Η συνεδρίαση αυτή θα πραγματοποιηθεί στη .."σκιά" δημοσίευσης του πρώην Προέδρου που με αυτήν θέλησε να ...προλάβει τις ανακοινώσεις του νέου Προέδρου και να φτιάξει ένα fake profil!!

Δείτε την δημοσίευση-απολογισμό του Ανδρέα Παπανδρέου (θου κύριε, φυλακή το στόματι μου)

"Ανδρέας Παπανδρέου: Τι έγινε τα τρία χρόνια της θητείας του στον ΟΛΝΕ

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Δεν πρόκειται για Απολογισμό αλλά για μια μικρή αναφορά στη θητεία μας στον ΟΛΝΕ. Το πρώτο πράγμα που θελήσαμε να αλλάξουμε ηταν να ανοίξουμε τον Οργανισμό στην κοινωνία δηλαδή στους πολίτες και τους φορείς της Εύβοιας καθώς έως τότε αποτελούσε μια υπηρεσία άβατο για το πολύ κόσμο.
Αναμορφώσαμε και αναδιάταξαμε την λειτουργία του κάνοντάς τον λιγότερο Χαλκιδοκεντρικό μεταφέροντας αρμοδιότητες όπως συντήρηση και επίβλεψη των εγκαταστάσεων σε τοπικό επίπεδο κάθε λιμένα.
Αναθέσαμε και υλοποιήσαμε αρκετές μελέτες βελτίωσης και ανάπλασης λιμενικών εγκαταστάσεων οι οποίες κάποιες έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί και άλλες έχουν προωθηθεί για χρηματοδότηση. Και θέσαμε την προοπτική και τις βάσεις με την σύνταξη ενός φιλόδοξου Master Plan για τις λιμενικές υποδομές της Χαλκίδας για λιμενικά έργα και τουριστική ανάπτυξη που θα μεταμορφώσουν τα επόμενα 20 χρόνια την Χαλκίδα και θα επιφέρουν τεράστιας κλίμακας ανάπτυξη στην πόλη. Δεν προλάβαμε να εγκρίνουμε το Master Plan ως Δ.Σ. αφού αρκετά μέλη του τελούσαν υπό παραίτηση λόγω κυβερνητικής αλλαγής. Κακώς και ανεύθυνα κατά την γνώμη μου.
Θέσαμε σε λειτουργία και το λιμάνι που διαθέτει ο Οργανισμός στο παλιό Τσιμεντάδικο παραχωρώντας μια από τις προβλήτες του στον όμιλο Βιοχαλκο που μετά από επένδυσή του 6εκατ ευρώ θα αποφέρει πάνω από 200χιλ ευρώ ετησίως στον Οργανισμό. Επίσης προχωρήσαμε σε 25ετη παραχώρηση στα Ναυπηγεία Χαλκίδας διασφαλίζοντας την βιωσιμότητα άνω 300 θέσεων εργασίας και επενδύσεις 100εκατ ευρώ από την επιχείρηση.
Ενισχύσαμε το Οργανισμό με προσωπικό ακόμη και σε λιμένες που ήταν στο περιθώριο μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ δίνοντας εργασία σε ανέργους που ήταν κοντά στην σύνταξη σε όλη την Εύβοια.
Εκσυγχρονίσαμε την λειτουργία του Λογιστηρίου που ήταν δομημένη εξωλογιστικά πάνω σε εξωτερικό λογιστή με αποτέλεσμα να μην υπάρχει συμφωνία στο λογιστικό πρόγραμμα του Οργανισμού και οργανώσαμε αυτονόητα το λογιστήριο να τηρείτε σε on line ενημέρωση εσωτερικά. Σημειωτέον η οικονομική διαχείριση ήταν άκρως επιτυχημένη και διαφανής αφού σε αντίθεση με το παρελθόν καταγράψαμε 3 συνεχόμενες κερδοφόρες χρήσεις.
Ανατρέψαμε δικαστικώς την σύμβαση Παραχώρησης 9 πάρκινγκ αυτοκινήτων και σκαφών στην εταιρία ΕΠΟΨΙΣ. Καταφέραμε επίσης να απομακρυνθεί από τον Οργανισμό ο Άκτωρ FM ΑΕ ο οποίος παρείχε υπηρεσίες διαχείρισης Λιμένων αποκομίζοντας υπερβολικά μεγάλο μερίδιο από τα έσοδα του ΟΛΝΕ ΑΕ.
Προωθήσαμε εν μέσω αντιδράσεων να περάσει Διαχειριστικός έλεγχος ο οποίος ήδη διενεργείται και σύντομα αναμένονται τα αποτελέσματα του.
Τέλος πετύχαμε την στελέχωση του Οργανισμού με 12 μόνιμους εργαζόμενους επιστήμονες που θα αλλάξουν άρδην την εικόνα του ΟΛΝΕ ΑΕ και θα καταστήσουν πιο αποτελεσματικό και πιο δημιουργικό τον ρόλο του στην Εύβοια"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου