Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ-ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ολόκληρη την Συριζο-επιστολή κατά του συντρόφου Αντρέα!!! Ποιοί την υπογράφουν; *Διαψεύδουν Ακριώτηςκαι Πρατσόλης!!

Ακόμη και οι σύντροφοι του Ανδρέα Παπανδρέου, αυτοί που τον επέλεξαν και τον διόρισαν στην θέση αυτή, μέσα σε διάστημα 1 έτους είχαν απηυδήσει και τον κατήγγειλαν στον Υπουργό Ναυτιλίας στον ΣΥΡΙΖΑ και το Μέγαρο Μαξίμου με λεπτομερείς αναφορές για τα έργα και τις ..ημέρες του!!



Οι αναφορές που γίνονται σε αυτή ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ τα οσα αποκαλυπτικά είχαμε αναδείξει για τις ενέργειες-πράξεις και αποφάσεις (οι περισότερες εκ των οποίων ειναι εντός οριων παρανομίας).

Ομως αυτή την φορά δεν τα λέμε ...εμείς αλλά οι ιδιοι οι σύντροφοι του κυρ-Αντρέα.....

Οι επιστολές αυτές έχουν την υπογραφή δύο μελών του ΔΣ του ΟΛΝΕ, βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και μέλη της κομματικής οργάνωσης, με τις οποίες καταγγέλουν οτι " Ο άνθρωπος αυτός είναι επικίνδυνος για τον οργανισμό αλλά κυρίως για το κόμμα μας" και ζητούν την ..παύση του!!

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ...(υπάρχουν και άλλες δύο που έχουμε στην κατοχή μας και συντομα θα αποκαλύψουμε)


                                                               Χαλκίδα   09/07/2018

                                                       ΠΡΟΣ:     σ. ΠΑΝ. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ
                                                  Υπουργό Ναυτιλίας & Νης. Πολιτικής   
                                                                              
                                                          ΚΟΙΝ: 1. σ. ΝΕΚΤ.  ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟ
                                            Υφυπουργό Ναυτιλίας & Νησ.  Πολιτικής                                                                                        
                                                                   2. σ. ΠΑΝ. ΡΗΓΑ
                                                             Γραμματέα Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ
                                                                  3. σ  ΝΙΚ. ΣΚΟΡΙΝΗ
                                                                   Μέλος Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ –
                                                          Συντ. Κυβέρνησης -  κόμματος          

       Αξιότιμε σ/φε Υπουργέ,

       Με την παρούσα επιστολή, εμείς, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας, θεωρώντας ότι ο Οργανισμός Λιμένων Νήσου Ευβοίας αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο ανάπτυξης του νησιού, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την πορεία και τα τεκταινόμενα στον Οργανισμό με κύρια και αποκλειστική ευθύνη του Προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου κ. Ανδρέα Παπανδρέου.

Συγκεκριμένα
        1. Οσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό του Οργανισμού
 ο πρόεδρος προέβη σε
   Λανθασμένη επιλογή νομικού συμβούλου, του κ. Ν. Ανέστη, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί με νέα απόφαση το Δ.Σ. να άρει την επιλογή του.
   Την 29/9/2017, το Δ.Σ. (κατά πλειοψηφία), οδηγήθηκε (λανθασμένα) στην πρόσληψη των συμβούλων κ.κ Ε. Μυλωνά, Χ. Γέρου, Ι. Ασπροποταμίτη και Ι. Ζέρβα κατόπιν προσωπικής εισήγησης του προέδρου.
    
           Εδώ θα πρέπει να επισημανθεί, οτι ο κ. Γέρος, ενώ προσλήφθηκε την 29/9/2017,  δημιούργησε στο Λονδίνο με 10 ευρώ (10 μετοχές των 1 ευρώ), την εξωχώρια εταιρεία OCYANE LIMITED στις 24/10/2017, η οποία την 9/11/2017 απαίτησε από τον ΟΛΝΕ το ποσόν των 2950 ευρώ για τις υπηρεσίες που δήθεν είχε προσφέρει σε διάστημα 15 ημερών, όπως επίσης και να πληρωθεί σε τράπεζα Μάλτας. Να πληρώσει δηλαδή το Ελληνικό Δημόσιο μια εξωχώρια εταιρεία μέσω Μάλτας. Αυτά ο πρόεδρος τα εγνώριζε, αλλά ηθελημένα παραπλάνησε τα μέλη του Δ.Σ.
Ευτυχώς το Δ.Σ. ανακάλεσε τις προσλήψεις και δεν πλήρωσε το ποσόν.
 
   Λανθασμένη και αυθαίρετη επιλογή εργαζομένων από το πρόγραμμα 55+ του ΟΑΕΔ, που επ' ουδενί εξυπηρετούν τις τρέχουσες επιτακτικές σε προσωπικό ανάγκες του ΟΛΝΕ.
   Προχώρησε σε παράνομες προσλήψεις υπαλλήλων, χωρίς την σύμφωνη γνώμη του Δ.Σ., όσον αφορά  συγκεκριμένους ανθρώπους και παρά την ρητή και απαγορευτική σύσταση του Υπουργείου σας,  διότι ήταν πρόδηλη η επιδίωξή του για την δημιουργία “αυλής” γύρω του και την εδραίωσή του στη θέση του προέδρου. Αντίθετα μέχρι τώρα ο πρόεδρος δεν έχει ξεκινήσει την διαδικασία πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ, πράγμα που αποτελεί μόνιμο ιδεολογικό και πολιτικό αξίωμα του ΣΥΡΙΖΑ και παρά το γεγονός ότι είναι επιτακτική η ανάγκη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού ιδιαίτερα στο τεχνικό τμήμα που αυτή τη στιγμή αποτελείται από μόνο δύο (2) μηχανικούς και βεβαίως έχει χάσει την επάρκειά του.
   Επέδειξε ενίοτε άδικη και ανοίκεια, για το αξίωμα του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου, συμπεριφορά προς τους υπαλλήλους με φωνές και απειλές προς απόλυση, δίνοντας αφορμή, αφενός μεν, για καταγγελία από το Εργατικό Κέντρο Ευβοίας,  και αφετέρου διαχέοντας εργασιακό κλίμα φοβικό και εχθρικό, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην εμπιστεύονται πια τον πρόεδρο και να έχουν παντελή έλλειψη οράματος για την λειτουργία του οργανισμού.
Έτσι ο ΟΛΝΕ, υποστελεχωμένος και με τους εργαζόμενους σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, στην κυριολεξία καρκινοβατεί!

            2.  Οσον αφορά τη λειτουργία του Δ.Σ. του Οργανισμού

   Οδήγησε σε αναποτελεματικότητα τη λήψη αποφάσεων σε συνεδριάσεις του Δ.Σ. με την συνεχή αντιπαράθεσή του με συγκεκριμένο μέλος .
   Μέχρι σήμερα, μετά από ένα και επιπλέον χρόνο, τα μέλη του Δ.Σ. δεν έχουν υπογράψει ΚΑΜΜΊΑ απόφαση. Αποτέλεσμα αυτού είναι, ο πρόεδρος να τροποποιεί όπως τον εξυπηρετεί τόσον την σύνθεση των μελών του Δ.Σ. κατά την συγκεκριμένη ημέρα, όσον και κυριότερα τις αποφάσεις του Δ.Σ., και να τις ανεβάζει κατά το δοκούν στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα

   έχουν ανεβεί αποφάσεις ως ομόφωνες και κατά πλήρη σύνθεση, ενώ ορισμένα μέλη απουσίαζαν
   έχει παρθεί απόφαση για συγκεριμένο θέμα της ημερήσιας διάταξης και εκ των υστέρων ο πρόεδρος να ισχυρίζεται οτι δεν έχει παρθεί. Αλλά και σε αυτήν την περίπτωση θα έπρεπε το Δ.Σ. να αιτιολογήσει για την μη λήψη απόφασης, πράγμα που δεν υπάρχει. Για το συγκεκριμένο ζήτημα, που σημειωτέον έχει προκαλέσει σάλο και αρνητικά σχόλια για τον ΟΛΝΕ στην Χαλκίδα, (ζήτημα της πλαζ Αστεριών), ο πρόεδρος, παρά το γεγονός ότι διαβεβαίωνε προφορικά τον επιχειρηματία – ιδιοκτήτη των αστεριών ότι στο αίτημά του για τοποθέτηση ξύλινης πλατφόρμας στο χώρο η απόφαση του Δ.Σ. είναι θετική και οτι μπορούσε να προχωρήσει στη κατασκευή του έργου, ποτέ δεν του έδωσε την απόφαση ισχυριζόμενος οτι δεν έχει ληφθεί, με αποτέλεσμα ο επιχειρηματίας να συλληφθεί από το λιμενικό σώμα και να κινδυνεύει να του καταλογιστεί μεγάλο πρόστιμο και αποξήλωση της κατασκευής. Μετά από όλα αυτά ο επιχειρηματίας προέβηκε την 14/6/2018 σε εξώδικη πρόσκληση - δήλωση κατά όλων των μελών του Δ.Σ. και πρόκειται να καταθέσει μηνύσεις και αγωγές.
   Την 11/5/2018 τέσσερα (4) μέλη του Δ.Σ. με αίτησή τους, ζήτησαν την σύγγκληση του Δ.Σ. για να δρομολογηθεί η κατασκευή έργων ανάπυξης, μεταξύ των οποίων και η κατασκευή πλωτής προβλήτας στο βόρειο λιμάνι της Χαλκίδας, έργο απαραίτητο για την πόλη και τα διερχόμενα σκάφη, έργο που εκτός των άλλων θα έδινε ανάπτυξη στη βοιωτική πλευρά της πόλης. Ο πρόεδρος, μολονότι ήταν υποχρεωμένος από τον κανονισμό του Οργανισμού να προβεί στη σύγκληση του Δ.Σ. εντός 10 ημερών, δεν το έκανε χωρίς καμμιά εξίγηση. Προφανώς θεωρεί τον εαυτό του υπεράνω του κανονισμού .

             3.  Οσον αφορά τα οικονομικά του Οργανισμού

   ισχυρίστηκε, ακόμη και ενώπιόν σας, οτι η οικονομική κατάσταση του Οργανισμού είναι πλεονασματική, ότι υπάρχουν 1.560.000 ευρώ και ότι μπορεί ο ΟΛΝΕ να προχωρήσει σε έργα ανάπτυξης. Δυστυχώς συνεχίζει τα ψέματα.
Συγκεκριμένα
   το 1.000.000 είναι δεσμευμένο εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου για την αγωγή της ΛΑΡΚΟ που διεκδικεί αυτό το ποσόν.
   στα μέσα του Ιουνίου τα ταμειακά διαθέσιμα του Οργανισμού είναι 120.000 ευρώ ποσόν που αυτή τη στιγμή δεν καλύπτει τις υποχρεώσεις του και φυσικά δεν υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησης, από ίδιους πόρους, κατασκευής έργων.
   άντλησε για προσωπική του ανάγκη συνολικό ποσό 1.500 ευρώ από τον λογαριαμό παγίων  (την 16/6/2017 – αμέσως δηλαδή μετά τον διορισμό του πήρε 1.000 ευρώ και στις αρχές του 2018 άλλα 500), ενώ την ίδια στιγμή αρνήθηκε αίτημα των νεοπροσληθέντων από τον ΟΑΕΔ – χρόνια άνεργων για προκαταβολή 200 ευρώ για να περάσουν τα Χριστούγεννα του 2017.  Διερωτώμεθα αν αυτός ο άνθρωπος είναι αριστερός. Παρά τις συστάσεις για άμεση τακτοποίηση, επικαλείται ψευδώς οτι το έχει αποδώσει, ενώ η οφειλή εκκρεμεί ακόμη.
   σύμφωνα με πληροφορία από την οικονομική υπηρεσία του ΟΛΝΕ, χρεώνει καθημερινά την υπηρεσία με προσωπικά έξοδα διατροφής, ακόμη και με ευτελούς αξίας ποσά, μηνιαίου συνολικού κόστους της τάξης των 800 με 1.000 ευρώ. Χρησιμοποιεί δηλαδή προς όφελός του λεφτά του Δημοσίου, λεφτά του Ελληνικού λαού.
  
            Παρ' όλα αυτά
   Την 14/5/2018 κάνει γεύμα σε 80 άτομα ύψους 1.209 ευρώ με χρήματα του δημοσίου χαρακτηρίζοντάς το ως γεύμα εργασίας! (εικονικό τιμολόγιο)
   το ίδιο είχε κάνει την 7/11/2017 σε 23 άτομα ύψους 390 ευρώ και την 31/8/2017 (με καλαμάρια, αχινούς και γαρίδες) ύψους 170 ευρώ.
   Και το τελευταίο. Την 6/6/2018 υπέγραψε σύμβαση εν αγνοία του Δ.Σ. με εφημερίδα της Χαλκίδας, στο ποσόν των 8.556 ευρώ για παροχή διαφημιστικών υπηρεσιών για το διάστημα από 1/7/2018 μέχρι την 30/12/2018.Σημειωτέον οτι ο ΟΛΝΕ διαθέτει τμήμα Μ.Μ.Ε. και συγκεκριμένο υπάλληλο που πληρώνεται γι' αυτό.
  
            4.  Οσον αφορά την ανάπτυξη και τα έργα του Οργανισμού

            Δυστυχώς ο ΟΛΝΕ στο διάστημα της θητείας του σημερινού προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου, δεν έχει να παρουσιάσει κανένα έργο ανάπτυξης. Μέχρι σήμερα τα μόνα έργα που υλοποιούνται (με μεγάλη δυσκολία παρακολούθησης της κατασκευής τους λόγω της αδυναμίας της τεχνικής υπηρεσίας) είναι παλαιά, χρηματοδοτούμενα από το ΠΔΕ του 2016.

          Από το ΠΔΕ του 2017, παρότι υπάρχει έγκριση για χρηματοδότηση από το Υπουργείο Ναυτιλίας, ΚΑΝΕΝΑ έργο όχι μόνον δεν έχει δημοπρατηθεί, αλλά ούτε καν έχει εκπονηθεί μελέτη.           
Συγκεκριμένα έχουν εγκριθεί επτά (7) σημαντικά για ορισμένα λιμάνια του ΟΛΝΕ έργα, συνολικής δαπάνης 421.600,00 ευρώ, και κινδυνεύει ο Οργανισμός να χάσει τα χρήματα αυτά.

         Αντίθετα, ο πρόεδρος, επεμβαίνει για να ικανοποιήσει τις βλέψεις της εξαδέρφης του, δημάρχου Ιστιαιας – Αιδηψού προχωρώντας σε παράνομες και χωρίς την έγκριση του Δ.Σ. ενέργειες σε τμήματα που δεν ανήκουν στη Χ.Ζ. του ΟΛΝΕ, όπως με την κατεδάφιση προβλήτας στον Αγιόκαμπο που προκάλεσε την αντίδραση των κατοίκων της περιοχής, και στην κατασκευή κιγκλιδωμάτων στην Αιδηψό, έργο που διακόπηκε με την επέμβαση του Λιμενικού Σώματος. Συγκεκριμένα, γι΄αυτό το έργο  ο πρόεδρος, αφού είπε ψέματα στα μέλη του Δ.Σ. έδωσε εντολή στον εργολάβο παράνομα να κατασκευάσει 200 μέτρα κιγκλιδωμάτων σε χώρο που δεν ανήκει στον ΟΛΝΕ μετά από συννενόηση με τον αντιδήμαρχο Αιδηψού.

         Παράλληλα επίσης, εν αγνοία του Δ.Σ. αλλά σε πλήρη σύμπνοια με τους 2 νέους υποστηρικτές του από τα μέλη του Δ.Σ. (μη μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ) τους Ν. Γουρνή (μέλος των ΑΝΕΛ και υποψήφιος δήμαρχος  Ερέτρειας) και Ν. Γεωργαλά ( Αντιδήμαρχος Ν. Αρτάκης – ΠΑΣΟΚ) προωθεί μελέτες για έργα που θα αξιοποιήσουν αυτοί στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Ηδη έχει αναθέσει χωρίς την έγκριση ή ακόμα και την ενημέρωση των υπολοίπων μελών του Δ.Σ. δύο (2) μελέτες για την Ν. Αρτάκη (βοήθεια – αντιστάθμισμα στον Γεωργαλά)
   Ανάπλαση παραλιακού μετώπου της Ν. Αρτάκης από οδό Ελλησπόντου έως οδό Μ. Μπότσαρη – ποσού 11.160,00 ευρώ
   Διαμόρφωση δασυλλίου στην κεντρική πλατεία Ν. Αρτάκης – ποσού 3.596,00 ευρώ.
        Όλα τα προαναφερόμενα έχουν διαμορφώσει πνεύμα απαξιωτικό και κλίμα ανυπακοής  προς το  πρόσωπό του και όλου του Δ.Σ. όσον αφορά στο προσωπικό, αδυναμία μελέτης και εκπόνησης αναπτυξιακού έργου του οργανισμού μέχρι σήμερα και αρνητικό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία.

       Χαράσει την πορεία και την πολιτική του οργανισμού σε προσωπικό επίπεδο, που είναι αδιανόητο για έναν οργανισμό της εμβέλειας του ΟΛΝΕ.

Ευθέως λοιπόν τίθεται θέμα ικανότητας και ηγεσίας ενός οργανισμού που είναι δημόσιου χαρακτήρα, στον οποίο έχουν επιλεγεί, τόσο ο ίδιος όσο και οι σύμβουλοι, να προασπίσουν το δημόσιο συμφέρον και να προάγουν τον αναπτυξιακό χαρακτήρα του ΟΛΝΕ. Αντ' αυτού με τις πράξεις του και τις παραλήψεις του προάγει προσωπική αντζέντα, υπονομεύοντας το δημόσιο συμφέρον. Με απόλυτη προσωπική ευθύνη και ερήμην του συμβουλίου, όπως προκύπτει απο τα έγγραφα που αυθαίρετα συντάσει, διαμορφώνει λαθεμένη πολιτική γραμμή για τον οργανισμό και νομικά εσφαλμένη. Αξιοποιεί δηλαδή την δημόσια εξουσία ώστε να προάγει συμφέροντα προσωπικά του και αντίθετα με αυτά του ΟΛΝΕ.
  
            Όλα αυτά τα θέματα, καθώς επίσης και η πορεία του Οργανισμού έχουν τεθεί και συζητηθεί επανειλημμένα μέσα την κομματική ομάδα του ΟΛΝΕ, παρουσία βουλευτών και του συντονιστή της Ν.Ε. Εύβοιας, σ. Σιόλια, αρχικά με πνεύμα στήριξης του προέδρου και του Δ.Σ. και με διάθεση επίλυσης σε τοπικό επίπεδο και όχι ανάθεσης σε ανώτερο βαθμό.

Συγκεκριμένα στην τελευταία κομματική ομάδα, δύο εβδομάδες πρίν, σε ερώτηση συντρόφου, διαβεβαίωνε οτι έχει ξεκινήσει διετές προγραμμα ανάπτυξης, ενώ το Δ.Σ. δεν έχει λάβει, ούτε καν συζητήσει κάποιο ανάλογο πρόγραμμα εύρρυθμης λειτουργίας και ανάπτυξης, συνεχίζοντας  ετσι την παρελκυστική του τακτική και παρασύροντας με αυτή τόσο τον σ. Σιόλια όσο και τον σ. Σαράφη, γραμματέα της Ο.Μ. Χαλκίδας.

         Επισημαίνεται οτι, κατά την γνώμη μας, δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος και ανοχή από την κομματική ομάδα, με στόχο την συνοχή της Οργάνωσης και τη στήριξη των κομματικών επιλογών, πλην όμως εφόσον συνεχίζεται αυτή η  τακτική με ψεύδη και ενέργειες που εκθέτουν το κόμμα, αποφασίσαμε να αποτανθούμε και να γνωστοποιήσουμε την κατάσταση τόσο στον σ. Υπουργό όσο και σε ανώτερα κομματικά μέλη.

          Ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι άνθρωπος απόλυτα ξένος με την ιδεολογία και τα οράματα της αριστεράς, αυτό άλλωστε μαρτυρά η πολιτική του περιπλάνηση και το προσωπικό ιστορικό του που είναι γνωστό σε όλη την Χαλκίδα. Δεν είναι τυχαίο ότι υπήρξε στενός φίλος του σημερινού Δημάρχου με τον οποίο μάλωσε διότι δεν του ανατέθηκε το πόστο που ήθελε, συνέχισε για ένα διάστημα να ισχυρίζεται οτι τον εκφράζει η ΔΗΜΑΡ και όταν οσμίστηκε οτι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατελάμβανε την εξουσία κόλλησε κοντά σε ορισμένους συντρόφους με σκοπό το πρωπικό του όφελος. Δεν είναι τυχαίο οτι στην Χαλκίδα κυκλοφορούν ευρύτατα φήμες για προσωπικά του χρέη και οικονομικές ατασθαλίες. Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ δύο φορές, παρά τα παρακάλια του απέρριψε την αίτηση ένταξής του στο κόμμα μας.

         Ο άνθρωπος αυτός είναι επικίνδυνος για τον οργανισμό αλλά κυρίως για το κόμμα μας.

         Δεν μπορεί να φέρει την θέση του Προέδρου και Διευθύνοντα συμβούλου του ΟΛΝΕ και πολύ περισσότερο τον τίτλο του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ 

          Ολα τα παραπάνω, εμείς οι υπογράφοντες, μπορούμε να τα υποστηρίξουμε με απτές αποδείξεις σε μια κοινή συνάντηση όλων των ενδιαφερομένων, όπου και αν αυτό το κρίνετε απαραίτητο.


      Συντροφικά 
οι υπογράφοντες…..
 ΜΠΑΡΜΠΑΣ
ΠΑΣΒΑΝΤΙΔΗΣ

 κ.α.


*Ακριώτης και Πρατσόλης διαψεύδουν οτι έχουν συνυπογράψει αυτή την επιστολή και προφανώς μετά την διάψευση των πρώην βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αφαιρέθηκαν τα ονοματά τους από τους υπογράφοντες.



                                                                                                                                                                                                      




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου