Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ Και νέα επιστολή .."κόλαφος" κατά Παπανδρέου από μέλος του Δ.Σ του ΟΛΝΕ!!! (ΔΕΙΤΕ)

"Με τις μεθοδεύσεις του προέδρου κ. Παπανδρέου και σωρεία λανθασμένων ενεργειών του, δεσμεύει και οδηγεί σε λάθος κατεύθυνση τον οργανισμό και τις υπηρεσίες του."



Αυτό μεταξύ των άλλων αναφέρει  νέα αποκαλυπτική επιστολή προς τα συναρμόδια Υπουργεία ειχε αποσταλεί από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΛΝΕ κατά του Ανδρέα Παπανδρέου, και που σήμερα δίνουμε στη δημοσιότητα!!
                
 ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΉ....

ΧΑΛΚΙΔΑ 17/06/2018
                                                                                                             
                                                                                    ΠΡΟΣ: -YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
                                                                                                     -ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ &                                                                                                        ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ                                                                                    

ΕΓΓΡΑΦΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Αγαπητοί σύντροφοι  Υπουργοί

η επιστολή αυτή αφορά στην ενημέρωση σχετικά με τα τεκτενώμενα στον ΟΛΝΕ ΑΕ και κυρίως στις πράξεις και παραλήψεις του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου κ. Παπανδρέου Ανδρέα.
            Το πιο πρόσφατο ζήτημα είναι η εκρεμμότημα με το έτοιμα αδειοδότησης της τοποθέτησης προσωρινού πατώματος στον περιβαλλοντα χώρο του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΑΣΤΕΡΙΑ, που βρίσκεται στη χερσαία ζώνη λιμένα Χαλκίδας. Ο ιδιοκτήτης του ΚΥΕ κύριος Μιχελής Άγγελος αιτήθηκε στον οργανισμό την τοποθέτηση του deck στα μέσα Μαρτίου. Στη 6η συνεδρίαση του συμβουλίου του ΟΛΝΕ, παρόντων πέντε συμβούλων συζητήθηκε το θέμα μαζί με τα υπόλοιπα, χωρίς την παρουσία γραμματέα και την τήρηση πρακτικών. Καμμία απόφαση γι αυτό το θέμα δεν αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
Απο την ημερα αυτή και μετά αρχίζει ένα σύριαλ το οποίο, απαράδεκτα, διαρκει μέχρι σήμερα. Ο κ. Μιχελής έχοντας τη ρητή διαβεβαίωση του προέδρου κ. Παπανδρέου, οτι η απόφαση για το θέμα του θα ήταν θετική και χωρίς να περιμένει  την δημοσίευσή της, προέβη σε έναρξη των εργασιών τοποθέτησης του πατώματος που είναι μη μόνιμης φύσης. Αυτή του η ενέγεια τον οδήγησε σε σύλληψη, μετά απο καταγγελία του Δημάρχου Χαλκιδέων κ. Παγώνη Χρήστου, που τον οδήγησε σε αυτοφορή διαδικασία. Αυτό το γεγονός οδήγησε σε ανταλλαγή εξωδίκων μεταξύ του ΠΛΝΕ και του κ. Μιχελή που ίσως οδηγήσουν και σε μηνύσεις.
            Ο κύριος Μιχελής έχει στείλει στον ΟΛΝΕ εξώδικο από 11/05/2018, όπως φαίνεται από την εξώδικη απάντηση του ΟΛΝΕ που μας εστάλη με email, το σώμα των συμβούλων δεν έχει λάβει γνώση.  Αν και έχουμε λάβει, πρόσφατα δύο νέα εξώδικα από τον κύριο Μιχελή, σε προσωπικό επίπεδο κάθε σύμβουλος, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση ή πρόθεση για ενημέρωση για το τι μέλει γενέσθαι με την τελευταία εξώδικη πρόσκληση του κυρίου Μιχελή πρός τους συμβούλους!

 Ετσι το  σώμα των συμβούλων θα έπρεπε:
     ή ν'  απαντήσει συνολικά σαν ΟΛΝΕ;
     ή να συνταχθεί με αυτό που απαιτούσε ο εξωδίκως καλών κύριος Μιχελής, ν' απαντήσει δηλαδή καθένας σύμβουλος μόνος του.
τελικά η θέση του σώματος των συμβούλων απεδείχθει οτι  είναι, κατα τον κύριο Παπανδρέου, διακοσμητική και χειροκροτητική ή τροχαία για δικόγραφα, διότι καμμία μέρυμνα δεν λήφθηκε ώστε να συγκληθεί το σώμα των συμβούλων και, από κοινού να αποφασίσουμε για τη πολιτική που θα ακολουθήσουμε για ένα θέμα που έχει πάρει πολυ μεγάλες διαστάσεις, μέσω των ΜΜΕ, στην πόλη μας.
            Σε ένα εξώδικο, απαντά ο ΟΛΝΕ οτι το συμβούλιο δεν έχει πάρει απόφαση (Θετική ή αρνητική) αν και συζητήθηκε το θέμα στο ΔΣ, όπου και δηλώνεται δημόσια, αφού όλα τα εξώδικα κοινοποιούνται στον εισαγγελέα Χαλκίδας, οτι δεν έχουν κρατηθεί και πρακτικά. Εδώ λαμβάνει θέση, ο πρόεδρος του ΟΛΝΕ, για ένα θέμα πολύ σημαντικό, διότι ο κύριος Μιχελής απαντά με νέο εξώδικο.
ΕΠΙΣΗΜΩΣ ο κ. πρόεδρος, ΟΦΕΙΛΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ, πρίν οι σύμβουλοι πάρουν θέση, απαντώντας  στον κ. Μιχελή.

 Οπως φαίνεται στο έγγραφο, που μας κοινοποιήθηκε απο την γραμματεία του ΟΛΝΕ, της  ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ:
α) Έχει διακινηθεί πληθώρα εγγράφων, για τα οποία, για ακόμη μια φορά δεν έχουμε λάβει γνώση.
β) Σύμφωνα με το έγγραφο της Κτηματικής Υπηρεσίας, αποκαλύπτεται πως το νομικό σκεπτικό της απάντησής σας προς τον κύριο Μιχελή, είναι παντελώς λανθασμένο και στηρίζεται σε λάθος νομική βάση.
Συμπαιρένουμε δηλαδή οτι,  εντελώς αυθαίρετα και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των συμβούλων, αποστέλλετε έγγραφα, νομικά αβάσιμα, δεσμεύοντας με αυτά τον οργανισμό παρόλο που για το θέμα του ΚΥΕ ΑΣΤΕΡΙΑ, υπήρχε αντίθετη εισήγηση του καθ' ύλην αρμοδίου υπαλλήλου του ΟΛΝΕ.

            Με τις μεθοδεύσεις του προέδρου κ. Παπανδρέου και σωρεία λανθασμένων ενεργειών του, δεσμεύει και οδηγεί σε λάθος κατεύθυνση τον οργανισμό και τις υπηρεσίες του.
Ιστορικά αναφέρω:
     Λανθασμένη επιλογή νομικού συμβούλου, του κ. Ν. Ανέστη, με αποτέλεσμα να αναγκαστούμε με νέα απόφαση ΔΣ να άρουμε την επιλογή του.
   Λανθασμένη επιλογή των συμβούλων κ.κ Ε. Μυλωνά, Χ. Γέρος, Ι. Ασπροποταμίτης και Ι. Ζέρβα την πρόσληψη των οποίων ανακαλέσαμε.
     Λανθασμένη και αυθαίρετη επιλογή εργαζομένων από το πρόγραμμα 55+ του ΟΑΕΔ, που επ' ουδενί εξυπηρετούν τις τρέχουσες επιτακτικές σε προσωπικό ανάγκες του ΟΛΝΕ.
     Άδικη και ανοίκεια, στο αξίωμα του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου, φραστική επίθεση στο σύνολο των εργαζομένων, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην εμπιστεύονται πια τον πρόεδρο και να έχουν παντελή έλλειψη οράματος για την λειτουργία του οργανισμού μας. Έτσι ο ΟΛΝΕ, υποστελεχωμένος και με τους εργαζόμενους σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, στην κυριολεξία καρκινοβατεί!
     Εν μία νυκτί προσπαθήσε να καθαιρέσει, αυθαίρετα, τον παλαιό μώλο Αγιοκάμπου, η οποία καθαίρεση απετράπη μετά από παρέμβαση των κατοίκων. Μετά από αυτό, ξεκινήσε έναν μαραθώνιο ενεργειών, με στόχο να προστατεύσετε την άστοχη και παράνομη επιλογή του, αφού ο προβλήτας αυτός δεν ανήκει στη χερσαία ζώνη. Αποκορύφωμα αυτών των ενεργειών και υπό το βάρος της δημοσιότητας που δόθηκε, είναι η αποστολή ενός κατεπείγοντος email, όπου ζητούσε δια περιφοράς(αν είναι δυνατόν) να ψηφίσουμε κατεπειγόντως την καθαίρεση έστω και κατόπιν εορτής, διότι ο προβλήτας αποτελεί σοβαρό εμπόδιο για την ναυσιπλοΐα (SIC)
     ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΥΜΑΤΟΣ ΑΙΔΗΨΟΥ: Οταν ψηφίζαμε τον 1ο ΑΠΕ του έργου συντήρησης του περιπτέρου “ΚΥΜΑ”, μας πληροφορήσε ο κ. πρόεδρος ότι επειδή στη χρηματοδότηση του έργου υπάρχει υπόλοιπο, συνεννοηθήκε με τον εργολάβο να κατασκευάσει 15 μέτρα κιγκλιδώματος ένθεν κακείθεν του έργου, που ανήκουν (τα 15μ) στη χερσαία ζώνη, για την ασφάλεια των πολιτών. Με έκπληξη πληροφορήθηκα από πολίτες της Β. Εύβοιας οτι η Λιμενική Αστυνομία σταμάτησε τις εργασίες του εργολάβου, ο οποίος θα κατασκεύαζε διακόσια μέτρα κιγκλιδώματα (200μ) ΦΥΣΙΚΑ εκτός χερσαίας ζώνης. Σας  τονίζω ότι είχα αρνηθεί να ψηφίσω υπέρ της επικύρωσης του συγκεκριμένου διαγωνισμού, λόγω του ιδιαίτερα χαμηλού ποσοστού έκπτωσης.
     Ανακαλύψαμε, πρόσφατα με την κυρία Λεβέντη, μέλος του συμβουλίου μας, οτι έχει αναθέσει σε εταιρεία την διενέργεια μελέτης για κατασκευή μαρίνας στον λιμένα Ερέτριας, χωρίς να έχει λάβει την σύμφωνη γνώμη του συμβουλίου.
     Σε αναντιστοιχία με τον ΚΕΟΛ του οργανισμου, δεν μας έχει ποτέ δοθεί, λίστα με τις απ' ευθείας αναθέσεις  έργων που αποφασίζει ο πρόεδρος.

            Σ αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω οτι, διαρκώς και επανειλημμένα έχω ζητήσει οι εισηγήσεις των προς συζήτηση θεμάτων του ΔΣ να είναι εμπεριστατωμένες και να συνοδεύονται από τα σχετικά έγγραφα, και αντ' αυτού εμείς λαμβάνουμε στο email σύντομη περιγραφή που θα την ονόμαζε κανείς ούτε καν περίληψη, αλλά κεντρική ιδέα του θέματος. Έτσι οδηγούμαστε στα συμβούλια, να κουβεντιάζουμε εκείνη τη στιγμή, θέματα σοβαρά σε είδος ή κόστος μέσα σε μερικά λεπτά, χωρίς καμία προηγούμενη μελέτη.

            Τους τελευταίους έξι μήνες δεν μας έχουν δοθεί τα πρακτικά των συνεδριάσεων για να συμφωνήσουμε και να συνυπογράψουμε.

            Στο συμβούλιο της 23/3/2018 με είχε θέσει, όπως έχει αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, παρόντα και πως είχα και θετική ψήφο. Ήμουν όμως καθηλωμένος στο κρεββάτι λόγω βαρέως τραυματισμού(τριπλό κάταγμα στο πόδι). Πληρoφορήθηκα πρόσφατα ότι το ίδιο είχε συμβεί και με τις δυο κυρίες του συμβουλίου και πως το ζήτημα διορθώθηκε πρόσφατα με νέα ανάρτηση στη Διαύγεια.
            Έχουν παρέλθει σχεδόν τρείς μήνες αφ' ότου υπέβαλα μέσω email πρός τον πρόεδρο αλλά και προς όλο το συμβούλιο, όπου ζητούσα να απαντηθούν σωρεία θεμάτων που αφορούν στον οργανισμό  να συζητηθούν προ ημερήσιας διάταξής και ποτέ δεν συζητήθηκαν ούτε έχω πάρει κάποια απάντηση, διότι ζητούσα και εγγράφως τις απαντήσεις.

            Όταν συγκροτηθήκαμε σαν σώμα, πριν ένα περίπου έτος, στην πρώτη συνεδρίαση μετά την δημοσίευση στο ΦΕΚ του διορισμού μας ως συμβούλων, μου ανατέθηκε η ευθύνη της παρακολούθησης του ΜASTER PLAN, όμως τις περισσότερες φορές ο πρόεδρος έκανε προσωπικές επαφές χωρίς καμία ειδοποίηση ή και εκ των υστέρων ενημέρωση.

            Δεν έχουμε προχωρήσει σε έναρξη της διαβούλευσης για το master plan παρόλο που είχαμε αποφασίσει να ξεκινήσει την 1η Ιουνίου.

            Όταν συγκροτηθήκαμε σε σώμα, μου ανατέθηκε η παρακολούθηση των θεμάτων της βόρειας Εύβοιας, που όμως, όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων, θεωρεί ο κ. Παπανδρέου “βιλαέτι” του.
            Στις επισκέψεις στο “βιλαέτι” του , δαπανά υπερβολικά μεγάλα ποσά σε δείπνα με άτομα που δύσκολα μπορεί ν' αποδειχτεί ότι συμμετείχαν σε δείπνο εργασίας για θέματα του Οργανισμού μας.

            Όπως εύκολα κάποιος μπορεί να πληροφορηθεί, ούτε ένα ευρώ δεν έχει απορροφηθεί από τον ΟΛΝΕ, από το πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων(ΠΔΕ) του 2017 και ούτε αυτό φαίνεται να συμβαίνει στο εγγύς μέλλον, αφού καμμία σχετική μελέτη δεν έχει ξεκινήσει.

            Το τελευταίο νόμιμο συμβούλιο συγκλήθηκε μετά σαραπέντε ημέρες, ενώ ταλανίζουν τον οργανισμό πάρα πολλά θέματα.

Με έκπληξη πληροφορήθηκα, οτι σε σύσκεψη με τον σύντροφο  υπουργό κ. Κουρουμπλή ο πρόεδρος δήλωσε οτι αυτή τη στιγμή το πλεόνασμα του ΟΛΝΕ είναι 1,500,000euro, κατα τη γνώμη μου ψευδώς αφού α) το 1,000,000euro είναι επισφάλειες και β) τα ταμειακά διαθέσιμα, σύμφωνα με δηλωση του οικονομικού τμήματος, δεν ξεπερνά τις 100,000euro.

Λαμβάνοντας υπ' όψη όλα τα πιο πάνω έπεται ότι o k. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,
Χαράσει την πορεία και την πολιτική του οργανισμού σε προσωπικό επίπεδο, που είναι αδιανόητο για έναν οργανισμό της εμβέλειας του ΟΛΝΕ. Ευθέως λοιπόν τίθεται θέμα ικανότητας και ηγεσίας ενός οργανισμού που είναι δημόσιου χαρακτήρα, στον οποίο έχουμε επιλεγεί, τόσο ο ίδιος όσο και οι σύμβουλοι, να προασπίσουμε το δημόσιο συμφέρον και να προάγουμε τον αναπτυξιακό χαρακτήρα του ΟΛΝΕ. Αντ' αυτού με τις πράξεις του και τις παραλήψεις του προάγει προσωπική αντζέντα, υπονομεύοντας το δημόσιο συμφέρον. Με απόλυτη προσωπική ευθύνη και ερήμην του συμβουλίου μας, όπως προκείπτει απο τα έγγραφα που αυθαίρετα συντάσσει, διαμορφώνει λαθεμένη πολιτική γραμμή για τον οργανισμό και νομικά εσφαλμένη. Αξιοποιεί δηλαδή την δημόσια εξουσία που του έχει εκχωρηθεί ώστε να προάγει συμφέροντα αντίθετα με αυτά του ΟΛΝΕ.
Για όλα τα πιο πάνω:
 ζητώ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ για να σταματήσει να υποθηκεύει το μέλλον του ΟΛΝΕ και κατά συνέπεια το δημόσιο συμφέρον.

                                                                                                     Με εκτίμηση
Μπάρμπας Ιωάννης
                                                     
  ΦΥΣΙΚΟΣ

  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΣ
 ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
       ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΟΛΝΕ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου