Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Δεν κάνει πίσω η ΤΕΡΝΑ! Επιμένει σε εθελούσιες εξόδους... Ακαρπες οι συναντήσεις με Αδωνη και Βρούτση!!

Αυτοπροσώπως το "Αφεντικό" της Τέρνα Γ. Περιστέρης απευθυνόμενος σε ανοικτή ακρόαση προς τον Αδωνη Γεωργιάδη και το πολιτικό προσωπικό της Εύβοιας επέμεινε στην απόφαση του!!



Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο δελτίο τύπου της Περιφέρειας: 
"Ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης καλεσε άμεσα σε συνομιλία ανοικτής ακρόασης τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κ. Γιώργο Περιστέρη, ο οποίος μετά από σχετικό αίτημα όλων των παρευρισκομένων φορέων δήλωσε ότι είναι στη βούληση της εταιρείας η κατά το δυνατόν άμεση επαναλειτουργία, με πρόσληψη κατά προτεραιότητα των σημερινών εργαζομένων που το επιθυμούν, όπως επίσης και για η λήψη ειδικής μέριμνας για τους συνεργαζόμενους εργολάβους, προμηθευτές και το προσωπικό τους.  Προς αυτό το σκοπό, θα εκδώσει νέα ανακοίνωση η εταιρεία."
(από το δελτιο τύπου της Περιφέρειας)

Στην συνέχεια ο Αδ. Γεωργιάδης, για να χρυσώσει το ..χάπι στους Ευβοείς εκπροσώπους υποσχέθηκε... 
"δυνατότητες χρηματοδότησης έργων που παρέχει το Υπουργείο και παρότρυνε τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης σε Περιφέρεια και Δήμο να προχωρήσουν άμεσα στην εκπόνηση σχετικών μελετών, γεγονός που θα δώσει πνοή στην περιοχή με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας." (από το δελτιο τύπου του Σπ. Πνευματικού)



Στις συναντήσεις συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, οι Βουλευτές Ευβοίας κκ. Σίμος Κεδίκογλου, Θανάσης Ζεμπίλης και Σπύρος Πνευματικός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας κ. Γιώργος Κελαϊδιτης, ο Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης-  Αγ. Άννας κ. Γιώργος Τσαπουρνιώτης και οι εκπρόσωποι των Δημοτικών Παρατάξεων κκ. Γιώργος Τριάντης, Γιάννης Μουργιάς και Παναγιώτης Καραντζούδης. 


Οι φορείς εξέφρασαν τους έντονους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους για τις ανακοινωθείσες εξελίξεις και αιτήθηκαν την θεσμική και πολιτική πίεση της κυβέρνησης για την άρση αυτής της απόφασης και σε κάθε περίπτωση την προστασία των εργαζομένων και εν γένει του περιβάλλοντος της εταιρείας (εξωτερικοί συνεργάτες, προμηθευτές, κ.λ.π.). 

Μη εχοντας τι αλλο να κάνουν (όπως λένε) το πολιτικό προσωπικό της Εύβοιας "υποκλίθηκε στην ουσία στις αποφάσεις του ...αφεντικού της ΤΕΡΝΑ"  και δήλωσαν ότι: 
"Οι φορείς ευχαρίστησαν τους κκ. Υπουργούς για την άμεση ανταπόκρισή τους, για το ιδιαιτέρως σημαντικό ζήτημα της βορειοκεντρικής Εύβοιας.
Επιφυλάχθηκαν να παρακολουθήσουν ενεργά τις εξελίξεις και να συνεχίσουν να παρεμβαίνουν για οτιδήποτε μπορεί να αφορά:
- στην τήρηση της εργατικής νομοθεσίας από μεριάς εταιρείας
- στην τήρηση όσων ενδεχομένως συμφωνηθούν μεταξύ εταιρείας και εργαζομένων
- στην εν γένει υποστήριξη των εργαζομένων και των θέσεων εργασίας
- στην επαναλειτουργία της εταιρείας
- στη γενικότερη διασφάλιση της εργασίας και της οικονομίας της περιοχής." (από το δελτίο τύπου της Περιφέρειας)

Δηλαδή ...ζήσε Μάη μου να φάς τριφύλλι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου