Το eviatoday.news στηρίζεται στην διαδραστικότητα και την επικοινωνία με όλους τους αναγνώστες που καθημερινά επικοινωνούν, σχολιάζουν, καταγγέλλουν ή στέλνουν φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο όπου βρίσκονται.

Αν θέλεις να στείλεις φωτογραφία ή βίντεο για να δημοσιευθεί στο eviatoday.news αποθήκευσε στο κινητό σου τηλέφωνο αυτόν τον αριθμό 6987 056 356 και στείλε μέσω Viber (χωρίς χρέωση).

Μπορείς να στείλεις φωτογραφίες ή βίντεο και μέσω Facebook στην σελίδα του eviatoday: https://www.facebook.com/eviatoday.news και με email: eviatoday1@gmail.com


Τα βράδια ακούμε τ' αηδόνια κι αγναντεύουμε απέναντι... Χτισμένη με πέτρα και ξύλο, με χαγιάτια και μπαλκόνια που αγναντεύουν τον Βόρειο Ευβοϊκό και τα απίστευτα ηλιοβασιλέματά του, με ολάνθιστους κήπους και ζεστούς, φιλόξενους χώρους, τριγυρισμένη από ελιόδεντρα κι αμπέλια, με στόχο να σας χαρίσει απλόχερα μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Ανοιχτή και φιλόξενη όλο το χρόνο, σ’ έναν ευλογημένο τόπο όπου ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού προσφέρει τη δυνατότητα να απολαύσετε την κάθε εποχή και τις ξεχωριστές ομορφιές της, κάνοντας εκδρομές στις αναρίθμητες παραλίες ή στα πυκνά δάση δρυός, καστανιάς κι έλατου. Παραδοσιακή αρχιτεκτονική και καλόγουστη διακόσμηση, οικογενειακό περιβάλλον και ζεστασιά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τη Βατερή και σας κάνουν να νοιώσετε σα στο σπίτι σας!

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
https://carkteo-vardakostas.car.gr/cars/

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020

ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: "Έλληνες συνταξιούχοι: Oι φτωχότεροι και οι γηραιότεροι στην Ευρωζώνη!" (ΑΚΟΥΣΤΕ)

Άκρως αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών των Συντάξεων «ΗΛΙΟΣ» του Υπουργείου Εργασίας για τον μήνα Μάρτιο 2020, που ξεκίνησε πάλι να εκδίδει τις Εκθέσεις του σύμφωνα με τον Αλέξη Μητρόπουλο.


Ο καθηγητής μίλησε στον Μάνο Παπαμακάριο και το ΡΑΔΙΟ1....

ΔΕΙΤΕ την ανάλυση του καθηγητή και τα στοιχεία....

 Συντάξεις κάτω από 700 ευρώ λαμβάνουν 1.124.905 συνταξιούχοι!
• Το 94,8% των συνταξιούχων (2.368.696) είναι άνω των 55 ετών!
• Το 5,2% (132.966) είναι κάτω των 55 ετών!
• Η μέση κύρια σύνταξη έχει πέσει στα 724,47 ευρώ και είναι η χαμηλότερη σε ΟΛΕΣ τις χώρες της ΟΝΕ!
• Η μέση επικουρική σύνταξη ανέρχεται στα 172,38 ευρώ,
• Το μέσο μέρισμα ανέρχεται στα 98,61 ευρώ!
• Συντάξεις κάτω των 500 ευρώ λαμβάνουν 616.231 συνταξιούχοι!
Αποκαλυπτικά στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας («ΗΛΙΟΣ») για τον μήνα Μάρτιο 2020 !
Άκρως αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών των Συντάξεων «ΗΛΙΟΣ» του Υπουργείου Εργασίας για τον μήνα Μάρτιο 2020, που ξεκίνησε πάλι να εκδίδει τις Εκθέσεις του.
Ταυτόχρονα αποτελούν και αποστομωτική απάντηση στους δανειστές και τους Έλληνες μνημονιακούς πολιτικούς και επιστήμονες, που ακόμη και σήμερα επιμένουν ότι στην Ελλάδα οι ασφαλισμένοι συνεχίζουν να επιλέγουν δήθεν τη συνταξιοδότησή τους σε πολύ νεαρή ηλικία.
Τα ευρήματα όμως του συστήματος «ΗΛΙΟΣ» που δημοσιεύθηκαν εχθές για τον Μάρτιο του 2020, διαψεύδουν οικτρά και καταρρίπτουν το πάγιο επιχείρημά τους για τη θέσπιση σκληρών παρεμβάσεων στις αλυσιδωτές περικοπές όλων των συνταξιοδοτικών παροχών.
Από τα σχετικά στοιχεία (πίνακας 2.3 σελ. 5-6 της Έκθεσης και Πίνακες Σ.21 και Σ.23) προκύπτει ότι:
α-το 94,8% των συνταξιούχων (2.368.696) είναι άνω των 55 ετών (βλ. και Πίνακα Σ.23 Παραρτήματος),
β-το 5,2% (132.966) είναι κάτω των 55 ετών,
γ-η μέση κύρια σύνταξη έχει πέσει στα 724,47 ευρώ και είναι η χαμηλότερη σε ΟΛΕΣ τις χώρες της ΟΝΕ (βλ. Πίνακας 3.1 σελ. 7 Έκθεσης)!
δ-η μέση επικουρική σύνταξη ανέρχεται στα 172,38 ευρώ και
ε-το μέσο μέρισμα ανέρχεται στα 98,61 ευρώ!
στ– συντάξεις κάτω από 700 ευρώ λαμβάνουν 1.124.905 συνταξιούχοι!
ζ-συντάξεις κάτω των 500 ευρώ λαμβάνουν 616.231 συνταξιούχοι! Επίσης από τη μελέτη των επιμέρους στοιχείων ανά ηλικία και των Πινάκων του Παραρτήματος προκύπτει ότι οι συντάξεις των νέων σε ηλικία συνταξιούχων είναι οι χαμηλότερες, αφού αφορούν κυρίως συντάξεις λόγω θανάτου (συζύγων και κυρίως τέκνων) και αναπηρίας (λόγω εργατικού ατυχήματος ή επαγγελματικής ασθένειας).
Ιδού τα στοιχεία!
Κατανομή Ηλικιών Συνταξιούχων


Αναφορικά με το ύψος των συντάξεων, αυτές παραμένουν καθηλωμένες, αφού, όπως φαίνεται στον παρακάτω Πίνακα Σ.13 «Κατανομή συντάξεων ανά κατηγορία σύνταξης-Δαπάνη», η μέση κύρια σύνταξη ανέρχεται στα 724,47 ευρώ, η μέση επικουρική στα 172,38 και το μέσο μέρισμα στα 98,61 ευρώ!


Η ΕΝΥΠΕΚΚ, μετά και τα ανωτέρω στοιχεία, καλεί πολιτικούς και επιστήμονες να καταλήγουν σε συμπεράσματα και παρατηρήσεις, αφού προηγουμένως έχουν μελετήσει τα ανωτέρω επίσημα στοιχεία από το ΥΠΕΚΑΚΑ, όσο δύσκολο κι αν είναι με τις διάφορες κατανομές (γεωγραφική, ηλικιακή, φύλου, εθνικότητας κ.λπ.) που σκοπό έχουν μόνο τη σύγχυση και την παραπλάνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου