Τρίτη 19 Μαΐου 2020

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ "Ο άνθρωπος αυτός είναι επικίνδυνος για τον Οργανισμό αλλά κυρίως για το κόμμα μας!!" Πρός σ/φ Υπουργούς Επιστολής το ....Ανάγνωσμα!! (ΜΕΡΟΣ Α') "

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ τις επιστολές που ειχαν στείλει οι σύντροφοι του ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ στα αρμόδια υπουργεία και το κόμμα!!

Ακόμη και οι σύντροφοι του Παπανδρέου, αυτοί που τον επέλεξαν και τον διόρισαν στην θέση αυτή, μέσα σε διάστημα 1 έτους ...απηύδησαν και τον κατήγγειλαν στον Υπουργό Ναυτιλίας στον ΣΥΡΙΖΑ και το Μέγαρο Μαξίμου με λεπτομερείς αναφορές για τα έργα και τις ..ημέρες του!!

Οι επιστολές αυτές έχουν την υπογραφή δύο μελών του ΔΣ του ΟΛΝΕ, βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και μέλη της κομματικής οργάνωσης, με τις οποίες καταγγέλουν τον ΣυριζοΠρόεδρο και ζητούν την ..παύση του!!

Σας παρουσιάζουμε σε θεματικά τμήματα τις επιστολές...

Μέρος Α' (εισαγωγή)


                                                                                             Χαλκίδα   09/07/2018
                                                                             
ΠΡΟΣ:     σ. ΠΑΝ. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ
                                                                             Υπουργό Ναυτιλίας & Νης. Πολιτικής   
                                                                              
ΚΟΙΝ: 1. σ. ΝΕΚΤ. ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟ
                                                                         Υφυπουργό Ναυτιλίας & Νησ.Πολιτικής                                                                                         
                                                                                       2. σ. ΠΑΝ. ΡΗΓΑ
                                                                                 Γραμματέα Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ
                                                                                                
                                                                                      3. σ  ΝΙΚ. ΣΚΟΡΙΝΗ
                                                                                       Μέλος Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ –
Συντ. Κυβέρνησης -  κόμματος          

       Αξιότιμε σ/φε Υπουργέ,

       Με την παρούσα επιστολή, εμείς, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας, θεωρώντας ότι ο Οργανισμός Λιμένων Νήσου Ευβοίας αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο ανάπτυξης του νησιού, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την πορεία και τα τεκταινόμενα στον Οργανισμό με κύρια και αποκλειστική ευθύνη του Προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου κ. Ανδρέα Παπανδρέου.

Συγκεκριμένα

        1. Οσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό του                            Οργανισμού ο πρόεδρος προέβη σε....

   Λανθασμένη επιλογή νομικού συμβούλου, του κ. Ν. Ανέστη, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί με νέα απόφαση το Δ.Σ. να άρει την επιλογή του.
   Την 29/9/2017, το Δ.Σ. (κατά πλειοψηφία), οδηγήθηκε (λανθασμένα) στην πρόσληψη των συμβούλων κ.κ Ε. Μυλωνά, Χ. Γέρου, Ι. Ασπροποταμίτη και Ι. Ζέρβα κατόπιν προσωπικής εισήγησης του προέδρου.
    
           Εδώ θα πρέπει να επισημανθεί, οτι ο κ. Γέρος, ενώ προσλήφθηκε την 29/9/2017,  δημιούργησε στο Λονδίνο με 10 ευρώ (10 μετοχές των 1 ευρώ), την εξωχώρια εταιρεία OCYANE LIMITED στις 24/10/2017, η οποία την 9/11/2017 απαίτησε από τον ΟΛΝΕ το ποσόν των 2950 ευρώ για τις υπηρεσίες που δήθεν είχε προσφέρει σε διάστημα 15 ημερών, όπως επίσης και να πληρωθεί σε τράπεζα Μάλτας. Να πληρώσει δηλαδή το Ελληνικό Δημόσιο μια εξωχώρια εταιρεία μέσω Μάλτας. Αυτά ο πρόεδρος τα εγνώριζε, αλλά ηθελημένα παραπλάνησε τα μέλη του Δ.Σ.
Ευτυχώς το Δ.Σ. ανακάλεσε τις προσλήψεις και δεν πλήρωσε το ποσόν.
 
   Λανθασμένη και αυθαίρετη επιλογή εργαζομένων από το πρόγραμμα 55+ του ΟΑΕΔ, που επ' ουδενί εξυπηρετούν τις τρέχουσες επιτακτικές σε προσωπικό ανάγκες του ΟΛΝΕ.
   Προχώρησε σε παράνομες προσλήψεις υπαλλήλων, χωρίς την σύμφωνη γνώμη του Δ.Σ., όσον αφορά  συγκεκριμένους ανθρώπους και παρά την ρητή και απαγορευτική σύσταση του Υπουργείου σας,  διότι ήταν πρόδηλη η επιδίωξή του για την δημιουργία “αυλής” γύρω του και την εδραίωσή του στη θέση του προέδρου. Αντίθετα μέχρι τώρα ο πρόεδρος δεν έχει ξεκινήσει την διαδικασία πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ, πράγμα που αποτελεί μόνιμο ιδεολογικό και πολιτικό αξίωμα του ΣΥΡΙΖΑ και παρά το γεγονός ότι είναι επιτακτική η ανάγκη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού ιδιαίτερα στο τεχνικό τμήμα που αυτή τη στιγμή αποτελείται από μόνο δύο (2) μηχανικούς και βεβαίως έχει χάσει την επάρκειά του.
   Επέδειξε ενίοτε άδικη και ανοίκεια, για το αξίωμα του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου, συμπεριφορά προς τους υπαλλήλους με φωνές και απειλές προς απόλυση, δίνοντας αφορμή, αφενός μεν, για καταγγελία από το Εργατικό Κέντρο Ευβοίας,  και αφετέρου διαχέοντας εργασιακό κλίμα φοβικό και εχθρικό, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην εμπιστεύονται πια τον πρόεδρο και να έχουν παντελή έλλειψη οράματος για την λειτουργία του οργανισμού.
Έτσι ο ΟΛΝΕ, υποστελεχωμένος και με τους εργαζόμενους σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, στην κυριολεξία καρκινοβατεί!

....................................................................................................

            Όλα αυτά τα θέματα, καθώς επίσης και η πορεία του Οργανισμού έχουν τεθεί και συζητηθεί επανειλημμένα μέσα την κομματική ομάδα του ΟΛΝΕ, παρουσία βουλευτών και του συντονιστή της Ν.Ε. Εύβοιας, σ. Σιόλια, αρχικά με πνεύμα στήριξης του προέδρου και του Δ.Σ. και με διάθεση επίλυσης σε τοπικό επίπεδο και όχι ανάθεσης σε ανώτερο βαθμό.

Συγκεκριμένα στην τελευταία κομματική ομάδα, δύο εβδομάδες πρίν, σε ερώτηση συντρόφου, διαβεβαίωνε οτι έχει ξεκινήσει διετές προγραμμα ανάπτυξης, ενώ το Δ.Σ. δεν έχει λάβει, ούτε καν συζητήσει κάποιο ανάλογο πρόγραμμα εύρρυθμης λειτουργίας και ανάπτυξης, συνεχίζοντας  ετσι την παρελκυστική του τακτική και παρασύροντας με αυτή τόσο τον σ. Σιόλια όσο και τον σ. Σαράφη, γραμματέα της Ο.Μ. Χαλκίδας.

         Επισημαίνεται οτι, κατά την γνώμη μας, δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος και ανοχή από την κομματική ομάδα, με στόχο την συνοχή της Οργάνωσης και τη στήριξη των κομματικών επιλογών, πλην όμως εφόσον συνεχίζεται αυτή η  τακτική με ψεύδη και ενέργειες που εκθέτουν το κόμμα, αποφασίσαμε να αποτανθούμε και να γνωστοποιήσουμε την κατάσταση τόσο στον σ. Υπουργό όσο και σε ανώτερα κομματικά μέλη.

          Ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι άνθρωπος απόλυτα ξένος με την ιδεολογία και τα οράματα της αριστεράς, αυτό άλλωστε μαρτυρά η πολιτική του περιπλάνηση και το προσωπικό ιστορικό του που είναι γνωστό σε όλη την Χαλκίδα. Δεν είναι τυχαίο ότι υπήρξε στενός φίλος του σημερινού Δημάρχου με τον οποίο μάλωσε διότι δεν του ανατέθηκε το πόστο που ήθελε, συνέχισε για ένα διάστημα να ισχυρίζεται οτι τον εκφράζει η ΔΗΜΑΡ και όταν οσμίστηκε οτι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατελάμβανε την εξουσία κόλλησε κοντά σε ορισμένους συντρόφους με σκοπό το πρωπικό του όφελος. Δεν είναι τυχαίο οτι στην Χαλκίδα κυκλοφορούν ευρύτατα φήμες για προσωπικά του χρέη και οικονομικές ατασθαλίες. Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ δύο φορές, παρά τα παρακάλια του απέρριψε την αίτηση ένταξής του στο κόμμα μας.

         Ο άνθρωπος αυτός είναι επικίνδυνος για τον οργανισμό αλλά κυρίως για το κόμμα μας.

         Δεν μπορεί να φέρει την θέση του Προέδρου και Διευθύνοντα συμβούλου του ΟΛΝΕ και πολύ περισσότερο τον τίτλο του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ 

          Ολα τα παραπάνω, εμείς οι υπογράφοντες, μπορούμε να τα υποστηρίξουμε με απτές αποδείξεις σε μια κοινή συνάντηση όλων των ενδιαφερομένων, όπου και αν αυτό το κρίνετε απαραίτητο.


      Συντροφικά οι υπογράφοντες…..

*(στο επόμενο  Οσον αφορά τη λειτουργία του Δ.Σ. του Οργανισμού..........)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου