Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Εξηγήσεις ζητάει ο Χρονάς από τον Σπανό για την αναθεσούλα..... Ακούστε τι λέει (ΝΕΟ)


Αναλυτική αναφορά για τα "μαύρα" σημεία της απ ευθείας ανάθεσης της καμπάνιας για τον κορονοιο COVID-19 σε εταιρεία "κοντά στον Μπακογιάννη" ζητάει η Λαική Συσπείρωση.


Στο κείμενο που ακολουθεί γίνεται αναλυτική αναφορά και τίθενται σοβαρά ερωτήματα για την νομιμότητα των ενεργειών!

Στην φωτό (κάτω) φαίνεται η ημερομηνία επικοινωνίας της διαφημιστικής (10/4/2020) με τα μέσα, χωρίς όμως να έχει υπογραφεί η σύμβαση, αρα να υπάρχει η νομιμότητα!!



ΠΑΝΩ ΔΕΞΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΆΡΧΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ!!

Ακούστε τι λέει ο Τ. Χρονάς στον Μάνο Παπαμακάριο




Στο έγγραφο του Χρονά προς την Οικονομική Επιτροπή αναλυτικά αναφέρεται ότι:

Με αφορμή δημοσιεύματα του Αθηναϊκού τύπου αλλά και ορισμένων site, σχετικά με την σύμβαση που υπέγραψε ο κ. Περιφερειάρχης στις 28/4/2020, με την εταιρεία “THE YELLOW TOOLBOX ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ” και επειδή είναι σαφείς οι υπαινιγμοί  γύρω από τον ιδιοκτησιακό  χαρακτήρα της συγκεκριμένης εταιρείας…..
Αφού σημειώσουμε, πως, το θέμα ήρθε σαν έκτακτο και δεν υπήρξε ο χρόνος ολοκληρωμένης και επαρκούς μελέτης, που φυσικά δεν απαλλάσσει κανέναν από την ευθύνη συζήτησης του, με την λογική του κατεπείγοντος και την αποδοχή της ανάγκης για ενημέρωση σχετικά με την εξελισσόμενη πανδημία του Κορονοϊού…….. Διατυπώνουμε ορισμένα ερωτήματα :

1.    Αν ισχύουν όσα ισχυρίζονται τα δημοσιεύματα και αν τα γνώριζε ο κ. Περιφερειάρχης, αλλά δεν ενημέρωσε την Οικονομική Επιτροπή…..
2.        Σε ποιες άλλες εταιρείες έγινε πρόσκληση υποβολής προσφοράς και τι προσφορές υπήρξαν ;
3.        Αν υπάρχει έλεγχος για το τι ποσά διατέθηκαν, τελικά, στα ΜΜΕ και τα διάφορα site από την συγκεκριμένη εταιρεία
Ταυτόχρονα, θεωρούμε επιβεβλημένο να μας δοθεί πίνακας όλων των απευθείας αναθέσεων από 1/1/2020,  για προμήθεια ειδών ή υπηρεσιών και για συμβουλές ή τεχνική βοήθεια από μελετητικά γραφεία και Εταιρείες…. με παράλληλη αναφορά στα κριτήρια επιλογής τους.
Στο καθαρά τυπικό ζήτημα της συγκεκριμένης σύμβασης…..
1.        Στις 28 Απριλίου υπεγράφη σύμβαση….
Επομένως οι οποιαδήποτε δαπάνες πρέπει να εξελιχθούν μετά την 28η Απριλίου για να είναι νόμιμες .
Από όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας όλες οι δαπάνες έχουν γίνει πριν.
Για αυτό τον λόγο χαρακτηρίζουμε  την σύμβαση ετεροχρονισμένη και σαν τέτοια πρέπει να μας την αιτιολογήσετε.
2.        Από όσα προκύπτουν από τα συγκεκριμένα έγγραφα όλη η διαδικασία εξελίχθηκε στις αρχές Απριλίου .
Τότε ελήφθησαν αποφάσεις όπως φαίνεται και στη σύμβαση.

Τι μεσολάβησε και χρειάστηκαν 21 ολόκληρες μέρες για την υλοποίηση του προγράμματος οι οποίες παρέμειναν νεκρές ;

Σημειώνεται πως η Παρ 5 του άρθρου 6 του ΠΔ 261/1997 προβλέπει ότι "Η τήρηση των ανωτέρω διαδικασιών αποτελεί προϋπόθεση του κύρους κάθε σύμβασης ανάθεσης διαφημιστικών υπηρεσιών, μετάδοσης ή καταχώρισης των σχετικών μηνυμάτων που εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος διατάγματος"

Σε αυτή την βάση, παρακαλούμε να μας κοινοποιηθεί το ετήσιο διαφημιστικό πρόγραμμα που έχει υποβάλει Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και η έγκριση που έχει πάρει  από την οποία θα εξαρτηθεί η νομιμότητα των δαπανών και το κύρος των συμβάσεων μεταξύ των οποίων και  η παρούσα.


Δειτε εδώ  https://www.eviatoday.news/2020/04/blog-post_96.html

Δειτε εδώ το επίμαχο πρακτικο της Οικονομικής Επιτροπής...

ΕΚΤΑΚΤΟ :Έγκριση απευθείας ανάθεσης παροχής υπηρεσιών στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας και των μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού COVID – 19.

Ο Πρόεδρος ανέπτυξε το θέμα αυτό, έχοντας υπόψη το υπ’ αριθμ. 67584/2649/07-04-2020 έγγραφο της Δ/σης Οικονομικού & Δ.Ε. της Π.Σ.Ε. προς την Επιτροπή, το οποίο αποτελεί 7 αναπόσπαστο τμήμα του παρόντος πρακτικού.

Μετά από διαλογική συζήτηση η Οικονομική Επιτροπή αποφασίζει κατά πλειοψηφία:

Εγκρίνει την απευθείας ανάθεση για την παροχή υπηρεσιών με σκοπό τη προστασία της δημόσιας υγείας, την ευαισθητοποίηση του κοινού της τήρησης των μέτρων, για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού σύμφωνα με το άρθρο 10 παρ. 3 Αριθμ. 55 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 11/3/2020, ως κάτωθι α/α Υπηρεσία Προμηθευτής Αρ. Απόφασης Ανάληψης

1 Παροχή υπηρεσιών επικοινωνίας και ενημέρωσης αφορά στην εκπόνηση σχεδίου για κάθε είδους εκστρατεία επικοινωνίας και ενημέρωσης των πολιτών προς το σκοπό της εμπέδωσης των μέτρων πρόληψης και αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19
THE YELLOW TOOLBOX ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΦΜ 998052620 ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 4, ΑΘΗΝΑ 2343/6-4-2020 ΑΔΑ:ΩΝ497ΛΗ-3ΕΣ ΑΔΑΜ:20REQ00653 0746


2 Απευθείας μετάδοση ιερών ακολουθιών από το Σάββατο 11 Απριλίου 2020 έως και την Κυριακή 19 Απριλίου 2020, μέσα από τον ιστοσελίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κατόπιν συνεννοήσεως με τις Μητροπόλεις STAR PRODUCTION ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ ΑΦΜ: 801244854 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΔΟΥ: ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΚΑΚΟΣΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΙΣΧΥΛΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑ 2339/06-04-2020 ΑΔΑ:Ω2ΗΒ7ΛΗ- ΨΦΝ- ΑΔΑΜ:20REQ00652 6324

Ο κ. Αναγνωστάκης για το 1ο μέρος του ανωτέρω θέματος δήλωσε αποχή και το 2ο μέρος το καταψήφισε αναφέροντας τα εξής “ ...η ανάγκη της παρακολούθησης των ακολουθιών καλύπτεται από τα τηλεοπτικά κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας αλλά και από το υπάρχων περιφερειακό κανάλι .Το χρηματικό ποσό θα μπορούσε να διατεθεί για την στήριξη και ενίσχυση των κοινωνικά ευπαθών και ευάλωτων ομάδων”

Ο κ. Χρονάς για το 1ο μέρος του ανωτέρω θέματος, που αφορά ενημέρωση, συμφώνησε και το 2ο μέρος το καταψήφισε επισημαίνοντας “ότι ήδη όλοι οι σταθμοί θα μεταδώσουν τις ακολουθίες και το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας.”

Ο κ. Μπετσιος ανέφερε “Σχετικά με τη μετάδοση των ιερών Ακολουθιών της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα από την ιστοσελίδα της περιφέρειας θεωρούμε ότι δεν υπάρχει ανάγκη να γίνει. Η μετάδοση των ακολουθιών μπορεί να γίνει κάλλιστα από τις ιστοσελίδες και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς των 8 Μητροπόλεων. Αν η πλειοψηφία της Οικονομικής Επιτροπής υιοθετήσει την πρόταση εμείς ΑΠΕΧΟΥΜΕ από την ψηφοφορία. Σε ότι αφορά την επικοινωνία για τον κορονοιό από τα ΜΜΕ δεν διαφωνούμε να γίνει. Διαφωνούμε όμως με την οριζόντια κατανομή των ποσών. Θεωρούμε ότι η κατανομή ανά μέσο πρέπει να γίνει με κριτήρια: α.την ακροαματικότητα, επισκεψιμότητα, φύλλα κυκλοφορίας κ΄β. επαγγελματικά κριτήρια π.χ. απασχόληση δημοσιογράφων, να είναι μέλη της ένωσης περιφερειακού και επαρχιακού τύπου. Ψηφίζουμε ΛΕΥΚΟ”

Ο κ. Σιαλμάς καταψήφισε το θέμα δηλώνοντας ότι “τα εν λόγω χρηματικά ποσά θα μπορούσαν να διατεθούν για άλλες ανάγκες πιο σημαντικές που υπάρχουν ή θα προκύψουν” επεσήμανε επίσης “ ότι υπάρχει επαρκής ενημέρωση από την Κυβέρνηση για τον κορωνοϊό και οι ακολουθίες μεταδίδονται επαρκώς από τα τηλεοπτικά κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας” .

Ο κ. Δούρος για το 1ο μέρος του ανωτέρω θέματος συμφώνησε δεδομένου ότι το χρηματικά ποσά δεν είναι υψηλά. Όσων αφορά για το 2ο μέρος συμφώνησε επίσης επισημαίνοντας ότι έτσι θα αποφευχθεί ο συνωστισμός των πιστών.

Η απόφαση αυτή έλαβε αριθμό 434

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου