CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
https://carkteo-vardakostas.car.gr/cars/

ΒΑΤΕΡΗ

ΒΑΤΕΡΗ
Τα βράδια ακούμε τ' αηδόνια κι αγναντεύουμε απέναντι... Χτισμένη με πέτρα και ξύλο, με χαγιάτια και μπαλκόνια που αγναντεύουν τον Βόρειο Ευβοϊκό και τα απίστευτα ηλιοβασιλέματά του, με ολάνθιστους κήπους και ζεστούς, φιλόξενους χώρους, τριγυρισμένη από ελιόδεντρα κι αμπέλια, με στόχο να σας χαρίσει απλόχερα μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Ανοιχτή και φιλόξενη όλο το χρόνο, σ’ έναν ευλογημένο τόπο όπου ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού προσφέρει τη δυνατότητα να απολαύσετε την κάθε εποχή και τις ξεχωριστές ομορφιές της, κάνοντας εκδρομές στις αναρίθμητες παραλίες ή στα πυκνά δάση δρυός, καστανιάς κι έλατου. Παραδοσιακή αρχιτεκτονική και καλόγουστη διακόσμηση, οικογενειακό περιβάλλον και ζεστασιά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τη Βατερή και σας κάνουν να νοιώσετε σα στο σπίτι σας!

Πέμπτη, 7 Μαΐου 2020

Τρόμος στη Βόρεια Εύβοια: Συμπτώματα δηλητηρίασης πολιτών μετά από ψεκασμό

Καταγγελίες για ψεκασμούς που οδήγησαν πολίτες στο Κέντρο Υγείας με συμπτώματα δηλητηρίασης

Πολύ σοβαρές ανησυχίες για τη δημόσια υγεία χιλιάδων κατοίκων αλλά και του ζωϊκού βασιλείου της περιοχής της Βόρειας Εύβοιας, προκαλούν οι καταγγελίες που αποκαλύπτει το in.gr.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται περιστατικά δηλητηριάσεων πολιτών αλλά και ζώων. Περιστατικά που κάποιοι θα συνδέουν με ένα ευρύ πρόγραμμα ψεκασμών δημοτικών χώρων που έχει ξεκινήσει τον τελευταίο καιρό.

Τέσσερα άτομα πήγαν χθες στο νοσοκομείο της Ισταίας με συμπτώματα δηλητηρίασης και τους παρασχέθηκε βοήθεια. Ομως, σήμερα Πέμπτη, ένα από τα τρία άτομα και συγκεκριμένα μία γυναίκα πήγε Ξανά στο Κέντρο Υγείας καθώς δεν αισθανόταν καθόλου καλά και της έγινε σύσταση να μεταβεί στο νοσοκομείο για καλύτερη νοσηλεία.

Επίσης, βρέθηκαν νεκρά ζώα με βοσκούς της περιοχής να σπεύδουν στο δήμο και να ζητούν αποζημιώσεις.

Ωστόσο, το βασικότερο είναι ότι έχει προκληθεί αναταραχή στην περιοχή καθώς κανείς δε γνωρίζει ποια μέρη έχουν ψεκαστεί αλλά και τα φάρμακα που έχουν χρησιμοποιηθεί για τους ψεκασμούς.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπόθεση θα πάει και στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προκειμένου να διενεργηθούν έλεγχοι.
Η καταγγελία

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» κατήγγειλε την εγκληματική αμέλεια των υπευθύνων του Δήμου Ιστιαίας, η οποία έστειλε 4 εργαζόμενους στο Νοσοκομείο με δηλητηρίαση από επικίνδυνο ζιζανιοκτόνο για αγριόχορτα.

Οι συνάδελφοί μας, εργάτες στην ειδικότητα, με συμβάσεις στο Δήμο Ιστιαίας, έλαβαν την εντολή να καθαρίσουν δίχως τη λήψη κατάλληλων μέτρων προστασίας, παρτέρια τα οποία είχαν ψεκαστεί την προηγούμενη ημέρα με δηλητήριο που θα ξέραινε άγρια χόρτα.

Καλούμε την αρμόδια υπηρεσία του ΚΕΠΕΚ Χαλκίδας, όπως και τις αστυνομικές αρχές να διενεργήσουν άμεσα τους απαιτούμενους ελέγχους και να προβούν σε όλες τις ενέργειες για την απόδοση ευθυνών και κυρώσεων. Η ζωή των εργαζομένων είναι σημαντική για να την βάζουν κάποιοι στην ίδια ζυγαριά με… αγριόχορτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου