Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Ανάκληση ρολού κοτόπουλου με σαλμονέλα από τον ΕΦΕΤ! Τι πρέπει να προσέχετε... (ακούστε)


Ο ΕΦΕΤ γνωστοποιεί ότι κρίνεται ακατάλληλο για κατανάλωση ρολό κοτόπουλου, καθώς εντοπίστηκε σαλμονέλα μετά από έλεγχο από την Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής. Γι' αυτό και δόθηκε εντολή ανάκλησης του προϊόντος.

H ανακοίνωσή του ΕΦΕΤ:

«Κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος "Έλεγχος για Salmonella spp., Listeria monocytogenes και παρουσία σταφυλοκοκκικών τοξινών", η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με τα στοιχεία:"Ρολό Κοτόπουλο Κατεψυγμένο", με αριθμό παρτίδας: 33100921, ημερομηνία παραγωγής: 10.09.2021 και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 10-09-2022, καθαρού βάρους 1,22 kg, που παράγεται από την επιχείρηση ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΑΕ.

Σε συνεργασία με τα Εργαστήρια, Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων Αθήνας του ΕΦΕΤ, διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου βακτηρίου Salmonella spp».

«Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν».

Ο πρώην Δντής Δημόσιας Υγείας Κωσταντίνος Μπαντάσης μίλησε στο ΡΑΔΙΟ1 και τον Μάνο Παπαμακάριο για τους ελλειπείς ελέγχους , την υποστελέχωση των υπηρεσιών και για το ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ! 

Ακούστε τι λέει....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου