Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

«Χάνομαι, με παρασύρουν τα νερά» - Tα τελευταία λόγια του βοσκού που βρέθηκε νεκρός στην Εύβοια


Στην περιοχή των Μεσοχωρίων Kαρύστου βρέθηκε νεκρός ο 69χρονος βοσκός.


Ο69χρονος κτηνοτρόφος βρέθηκε νεκρός στο ρέμα των Τσακαιών, στα Μεσοχώρια, σε σχετικά κοντινή απόσταση από το σημείο όπου είχαν βρεθεί τα ξημερώματα τα συντρίμμια του αυτοκινήτου του.

Ο άτυχος άνδρας επικοινώνησε με την Πυροσβεστική το απόγευμα της Πέμπτης ζητώντας βοήθεια. «Κινδυνεύω, με παρασύρουν τα νερά» ανέφερε, όταν έκλεισε η γραμμή του τηλεφώνου.,

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής η σορός εντοπίστηκε σε μια απότομη ρεματιά, που παρέσυρε τον οδηγό και το όχημά του.

«Ήταν ένα δύσβατο σημείο, ωστόσο από την πρώτη στιγμή επιχειρήσαμε με ενισχυμένες ομάδες της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, του Λιμενικού και με την βοήθεια drone καταφέραμε τελικά και τον εντοπίσαμε».

To χρονικό της τραγωδίας

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν ο βοσκός πήρε το αυτοκίνητό του για να πάει να φροντίσει τα ζώα του. Τα ορμητικά νερά του ποταμού παρέσυραν το όχημά του.

Σύμφωνα με το Open, ο 69χρονος επικοινώνησε με συγγενή του στις 16:30 και ανέφερε ότι η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. «Χάνομαι», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά.

Μετά απ’ αυτό το τηλεφώνημα δεν έδωσε άλλο σημείο ζωής. Αμέσως ξεκίνησαν εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό του, από 20 πυροσβέστες με 7 οχήματα, ομάδα έρευνας διάσωσης της 7ης ΕΜΑΚ, ομάδα Σ.μη.Ε.Α. από την ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής και ελικόπτερο του Π.Σ. με τη συνδρομή εθελοντών.

Το πρωί της Παρασκευής εντοπίστηκε η πόρτα του αυτοκινήτου του. Λίγο αργότερα, εντοπίστηκε και η σορός του, που ανασύρθηκε από τους άνδρες της ΕΜΑΚ.

Τη σορό του 69χρονου εντόπισαν το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και το drone της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου