Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

"Κόσμος της Θάλασσας" Μια ξενάγηση στον φανταστικό θαλάσσιο κόσμο της Μεσογείου (ακούστε)


Δύο νεαρά αδέρφια από την Αμάρυνθο, ο Δημήτρης Πάφρας και η Αγγελική Πάφρα, μας αποκαλύπτουν τον μαγικό κόσμο του βυθού, μέσα από το βιβλίο τους «Ο Κόσμος της Θάλασσας» και πάνω από 450 φωτογραφίες, οι οποίες παρουσιάζουν έναν μεγάλο αριθμό θαλάσσιων οργανισμών της Μεσογείου.


Το βιβλίο «Κόσμος της Θάλασσας», που απευθύνεται σε όλους, επαγγελματίες και οικογένειες, μας ξεναγεί στον φανταστικό κόσμο της Μεσογείου. 
Παρουσιάζεται ένας μεγάλος αριθμός ειδών θαλάσσιας χλωρίδας και πανίδας που μπορεί ο κολυμβητής να συναντήσει στο βυθό, χωρίς ιδιαίτερο εξοπλισμό (με μια μόνο μάσκα). 



Καθώς και μερικό φωτογραφικό υλικό που έχει ληφθεί σε ελεύθερη κατάδυση, γεγονός που καταδεικνύει πόσο προσιτός είναι αυτός εκπληκτικός κόσμος. 
Επιπλέον υπάρχει πλούσιο υλικό που έχει ληφθεί μέσω της αυτόνομης κατάδυσης το οποίο συνοδεύεται από κατατοπιστικά κείμενα που δίνουν πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά στοιχεία κάθε είδους. Το βιβλίο αυτό μπορεί να αποτελέσει βοήθημα για την κατανόηση της θαλάσσιας ζωής.




Βιογραφικό σημείωμα:

Πάφρας Δημήτριος. Γεννήθηκε το 1999 στην Αθήνα. Μεγάλωσε στην Αμάρυνθο, που είναι παραλιακή κωμόπολη της Εύβοιας. Κατά την διάρκεια των παιδικών του χρονών ασχολούταν με το υποβρύχιο ψάρεμα μαζί με τον πατέρα του, όπου του γεννήθηκε η αγάπη και το πάθος για την θάλασσα.

Αργότερα πήρε την πρώτη υποβρύχια κάμερα και άρχισε να φωτογραφίζει και να παρατηρεί την θαλάσσια ζωή. Το 2017 πέρασε στην σχολή Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε να ασχολείται με την αυτόνομη κατάδυση όπου σή μερα κατέχει τον τίτλο Master Scuba Diver. Αυτό το διάστημα έχει ξεκινήσει την έρευνα της Προπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας για τη λήψη του πτυχίου του Τμήματος Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το πτυχίο τμήματος αναγνωρίζεται ως τίτλος σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (ΙNTEGRATED MASTER).

Πάφρα Αγγελική. γεννήθηκε το 1998 στην Αθήνα. Κατάγεται από ένα χωριό της Εύβοιας. Της άρεσε ελεύθερη κατάδυση και να φωτογραφίζει θαλάσσιους οργανισμούς. Σπουδάζει στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος. Το πτυχίο τμήματος αναγνωρίζεται ως τίτλος σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (ΙNTEGRATED MASTER).

Ο Δημήτρης Πάφρας μίλησε στο Ράδιο 1 και την Ναντίν Γρηγορίου.


Ακούστε τον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου