CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
https://carkteo-vardakostas.car.gr/cars/

ΒΑΤΕΡΗ

ΒΑΤΕΡΗ
Τα βράδια ακούμε τ' αηδόνια κι αγναντεύουμε απέναντι... Χτισμένη με πέτρα και ξύλο, με χαγιάτια και μπαλκόνια που αγναντεύουν τον Βόρειο Ευβοϊκό και τα απίστευτα ηλιοβασιλέματά του, με ολάνθιστους κήπους και ζεστούς, φιλόξενους χώρους, τριγυρισμένη από ελιόδεντρα κι αμπέλια, με στόχο να σας χαρίσει απλόχερα μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Ανοιχτή και φιλόξενη όλο το χρόνο, σ’ έναν ευλογημένο τόπο όπου ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού προσφέρει τη δυνατότητα να απολαύσετε την κάθε εποχή και τις ξεχωριστές ομορφιές της, κάνοντας εκδρομές στις αναρίθμητες παραλίες ή στα πυκνά δάση δρυός, καστανιάς κι έλατου. Παραδοσιακή αρχιτεκτονική και καλόγουστη διακόσμηση, οικογενειακό περιβάλλον και ζεστασιά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τη Βατερή και σας κάνουν να νοιώσετε σα στο σπίτι σας!

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

ΣΚΑΝΔΑΛΟ!! Εντός πόλης και πίσω από το νέο Νοσοκομείο οι νέες φυλακές Χαλκίδας! Τι λέει τώρα η ..."ανήξερη" Δήμαρχος;


Εντός της επόμενης πενταετίας θα έχει ολοκληρωθεί το νέο Κατάστημα Κράτησης Χαλκίδας, που θα έχει χωρητικότητα 1.000 κρατουμένων, οι οποίοι εμπλέκονται αποκλειστικά σε εγκλήματα οικονομικής φύσεως, ενώ οι σημερινές φυλακές θα αξιοποιηθούν και θα αποδοθούν προς χρήση στους κατοίκους, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αντεγκλητικής Πολιτικής.


Αυτό αναφέρεται σε δελτίο τύπου, ενώ τον χώρο όπου θα αναγερθεί νέο Κατάστημα Κράτησης επισκέφθηκε σήμερα η γενική γραμματέας Σοφία Νικολάου, συνοδευόμενη από τον διευθυντή των φυλακών, Σπύρο Αθανασίου. 

Πρόκειται για έκταση 80 στρεμμάτων, που είναι δημόσιο ακίνητο, καθώς αποτελεί τμήμα του Παλαιού Πεδίου Βολής Χαλκίδας.

Όπως αναφέρεται από τη ΓΓΑΠ, οι διαδικασίες έχουν ήδη προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό (!!)  αφού ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες η εδαφολογική μελέτη, αμέσως αναλαμβάνει η Αρχαιολογική Υπηρεσία και τις μελέτες θα συντονίσει η Μονάδα Μελετών και Κατασκευών του ΓΕΕΘΑ (ΜΟΜΚΑ). 

Η ανέγερση του νέου Καταστήματος Κράτησης θα συζητηθεί σύντομα στην Κυβερνητική Επιτροπή.

Για την παραχώρηση των σημερινών φυλακών στους κατοίκους, η Σοφία Νικολάου σε δηλώσεις της τόνισε: «Έχουν γίνει οι πρώτες συζητήσεις για την ανάπλαση των φυλακών αυτών. Για να αποδοθούν τα 9 στρέμματα προς όφελος αποκλειστικά των πολιτών της Χαλκίδας».

H γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής συναντήθηκε στη συνέχεια με τη δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, τον περιφερειάρχη Στερεάς Φάνη Σπανό, τον αστυνομικό διευθυντή Εύβοιας Απόστολο Κουφό και τέλος με τον πατέρα Νικηφόρο από τη Μητρόπολη Χαλκίδας.

Αναμένεται η ..."αντίδραση" της Δημάρχου, του Δημοτικού συμβουλίου και των κατοίκων της περιοχής!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου