Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

ΛΥΚΟΣ ΒΑΣ.: "Παντού Επιτροπές ιδιωτών, αλλά πουθενά κράτος" (ακούστε)


Σαν καουμπόηδες με επενδύσεις έρχονται να διώξουν τους σύγχρονους Ινδιάνους από τη Βόρεια Εύβοια, στο βωμό του κέρδους, οι ιδιώτες που παρακάμπτουν το κράτος και ετοιμάζουν ολιστικά μοντέλα.


Ο Βασίλης Λύκος, διδάκτωρ Ολοκληρωμένης Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Πανεπιστήμιου Κρήτης μίλησε στο Ράδιο 1 και την Ναντίν Γρηγορίου, για τις πλημμύρες που ακολούθησαν τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου.

«Φοβάμαι ότι μετά τη νέα κακοκαιρία "Μπάλλος" που έρχεται, στην εγκαταλελειμμένη Βόρεια Εύβοια, οι κάτοικοι τη Δευτέρα, θα χορεύουν Τσάμικο αν όχι το χορό του Ζαλόγγου, έτσι όπως τους άφησαν στην τύχη τους.... Παντού Επιτροπές ιδιωτών, αλλά πουθενά κράτος εκτός από τις λίγες ξεχαρβαλωμένες δομές του, που δίνουν πατριωτικά τη μάχη τους, έστω και την ύστατη ώρα», σχολιάζει ο κ.Λύκος και επισημαίνει πως αντί για νέες οργανωτικές δομές μέσα στο κράτος και αντιπλημμυρικά έργα, ετοιμάζεται νέο πολεοδομικό και αλλαγή χρήσεις γης. «Εκχωρούμε στους ιδιώτες την ελληνική επικράτεια. Η Περιφέρεια θα πρέπει να κινηθεί δυναμικά. Κρούω το καμπανάκι του κινδύνου».



Ακούστε τον




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου