Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ Κ "ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΣΤΗΝ Β.ΕΥΒΟΙΑ;" (σχόλιο)


Η ταλαιπωρία των κατοίκων, οι καταστροφές και το κλίμα αδιεξοδου που διαμορφώνεται μετα και τις χθεσινές πλημυρες που ακολούθησαν την πύρινη λαίλαπα, προδίδουν ότι κάτι δεν πάει καλά στην β Εύβοια σε σχέση με το σχέδιο ανασύνταξης.



Είναι τραγικό με 2 ώρες βροχής να γίνεται ακόμα μια καταστροφή, απόλυτα προβλέψιμη, την οποία όλοι φοβόντουσαν αλλά δεν φρόντισαν να την προλάβουν. Και βέβαια δεν δείχνω την δημοτική αρχή, αλλά δείχνω κυβερνητικο μηχανισμό και περιφέρεια. 
Είναι απογοητευτική εικόνα ακριβώς δύο μήνες μετά την ανικανότητα να σβήσουν μια φωτιά με αέρα 2 μποφόρ να πλημμυρίζει ένας καμμενος τόπος ενώ αυτό αναμενόταν να γίνει. 
Είμαστε τελικά σαν χώρα τόσο αδαείς ή τόσο ανίκανοι να αντιμετωπίσουμε την ίδια μας την πρόβλεψη; ασφαλώς οχι. Τότε τι δεν πάει καλά στην β. Ευβοια;
Το πρόβλημα είναι σε ποιους ανέθεσαν να κάνουν την δουλειά. Εννοώ ότι τόσο ο πολιτικός σχεδιασμός όσο και τα πρόσωπα είναι κατώτερα των προσδοκιών. 
Ενας υφυπουργός, εξ αυτών που ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι δεν θα χρησιμοποιήσει. 
Δηλαδή ένας αποτυχων να εκλεγεί πολιτευτης, χωρίς να έχει ποτέ διοικήσει χωρίς να έχει την παραμικρή εμπειρία στην κυβερνητική διαδικασία, χωρίς δομημένες διοικητικές υπηρεσίες στην διάθεση του, χωρίς πολιτικό βάρος να συνομιλήσει και να πιέσει έμπειρους και παλαιότερους συναδέλφους του στην κυβέρνηση και κυρίως υπό την πίεση των "διαδρομών" του μεγάρου Μαξίμου, ανέλαβε να φέρει εις πέρας την ανασύνταξη της β Εύβοιας. 
Πώς δηλαδή να κάνει κάτι τόσο καινούργιο γι αυτόν εκτός από το να τρέχει και να πληρώνει ζημιές κατόπιν εορτής η να μοιράζει χρήματα χωρίς να μπορεί να ελέγχει την αποτελεσματικότητα τους; πρόκειται για εικόνα Οργουελ χωρίς διέξοδο. 
Δίπλα σε αυτόν ένας σχεδόν συνταξιοδοτημενος τ υπουργός με μόνο οπλο μια ευέλικτη ΜΚΟ, παντελώς άσχετος με την περιοχή χωρίς κανένα χρονικό άγχος, συμπεριφέρεται σαν σύγχρονος μεσσίας που του ανέθεσαν να κάνει το θαύμα. Ηρθε με άπειρες λεκτικές ακροβασίες με πολιτικούς και σχεδιαστικους ονειρισμους θεωρώντας ότι θα χτίσει ένα ψεύτικο Ντουμπάι στα καμμένα της β Εύβοιας με ανακοινώσεις νέων πολεοδομικών και οικιστικών σχεδίων. Κούνια που τους κούναγε...
Και κάτω από αυτούς μια περιφέρεια μετεξεταστεα σε αποτελεσματικότητα και σε πρόβλεψη. Ολοι τους όμως είναι πρωταθλητές των αναθέσεων. Αλοιμονο!
Αναρωτιέμαι ποια είναι η αιτία για την οποία ο Μητσοτάκης αφαίρεσε από τον σχεδιασμό τα υπουργεία Εσωτερικών και δημόσιων έργων; είναι απορίας άξιον γιατί η καρδιά των μηχανισμών του κράτους που ανήκουν σε συγκεκριμένα υπουργεία είναι εκτός β Εύβοιας;
Πρόκειται για απόλυτα αποτυχημενο σχεδιασμό που βασίζεται σε προβληματικά πρόσωπα και το μόνο που θα επιτύχουν είναι σπατάλη , αργοπορία και τελικά απογοήτευση.
Τόσοι πολλοί επώνυμοι χρειάζονταν για να ανατεθεί στα δασαρχεία ο σχεδιασμός καποιων πολύ περιορισμένων αντιπλημμυρικών που πραγματοποίησαν οι ρητινοσυλλεκτες οι οποιοι χρησιμοποιούνται εκεί και μάλιστα στα λάθος σημείο, όπως τελικά αποδεικνύεται από την πλημμύρα;
Κρίμα για μια ακόμα φορά.
Κρίμα αλλά και οργή και για κάτι ακόμα. Δύο μήνες μετα την απίστευτη καταστροφή δεν υπήρξε ούτε ένας που να είχε την παραμικρή ευθύνη ούτε βέβαια την ευθυξια να παραιτηθεί. Γνωστό το σπορ στην Ελλάδα.
Το ίδιο προβλέπω και τώρα να γίνεται στην αναποτελεσματική ανασύνταξη. Πάλι κάνεις δεν θα φταιει..
Εξάλλου όσους μέτριους κι.αν προσθέσεις στο κάδρο ποτε δεν θα γίνει ζωγραφιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου