Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

Ο Σπανός προκαλεί για μια ακόμη φορά τους πολίτες που του απαντούν ..καταλλήλως και επωνύμως!! (δείτε)


Η ..."πρόκληση" του Περιφερειάρχη .."ξεσήκωσε τους πολίτες που τον ...στόλισαν δεόντως"!!!


Δείτε την Ανάρτηση του Σπανού και τα σχόλια των ..."φίλων του"!!


Φάνης Σπανός is at Αγία Άννα Εύβοιας.

Octoobt7er 31l80 at 3:0ns7ch584r88 P1Md  · 

Βρεθήκαμε ξανά σε μια σοβαρή καταστροφή στη βόρεια Εύβοια, απότοκο της μεγάλης πυρκαγιάς του καλοκαιριού. Μια δυνατή βροχή «κατέβασε» νερό και φερτά υλικά από ένα βουνό που δεν μπορεί πλέον να τα συγκρατήσει.

Περίπου 200 κατοικίες και επιχειρήσεις πλημμύρισαν σε Ψαροπούλι, παραλία Κοτσικιάς, παραλία Αχλαδίου και παραλία Αγ. Άννας, ενώ καταστράφηκαν πολλοί δημοτικοί κυρίως δρόμοι και παραλιακά μέτωπα.

Οι πλήρεις καθαρισμοί των ρεμάτων και τα πρώτα αντιδιαβρωτικά που είχαν προηγηθεί σαφώς περιόρισαν το φαινόμενο, όμως η πλήρης αντιπλημμυρική θωράκιση απαιτεί άλλης κλίμακας έργα, τα οποία και έχουμε αιτηθεί, ώστε να πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα.

Η μάχη με τον χρόνο και τα φαινόμενα συνεχίζεται με άμεσες παρεμβάσεις, αλλά και πιο μεγάλα έργα που χρειαζόμαστε, για να πετύχουμε το στοιχειώδες, να νιώθουμε απόλυτα ασφαλείς στον τόπο μας.

 

Διαβάστε τα σχόλια των πολιτών…..

Λάμπρος Λάμπρου

Τι ακριβως σοβαρο προηγηθηκε στην συγκεκριμενη περιοχη απο τον Ζορμπα και επειτα γιατι εγω που μενω εδω δεν ειδα απολυτως τιποτα.Εχετε εντελως χεσμενη την Ευβοια,η τουλαχιστον δεν σας περναει κανενος σας εκει μεσα ο λογος του.Αυτη ειναι η αληθεια και αυτο δειχνεται καθε φορα που ερχεστε και ταζετε πενταροδεκαρες στον κοσμο για τις τεραστιες καταστροφες που μας πλητουν.Ο συγκεκριμενος ανθρωπος που του πηρε το μισο οικοπεδο στα βασιλικα παρακαλαει απο τον Ζορμπα για ενα στοιχειωδη καθαρισμο με εγγραφα και αιτησεις,αλλα ο ενας πεταει το μπαλακι στον αλλον.Μια ρημαδογεφυρα ειναι στις Γουβες και νιωθω οτι τοσο καιρο φτιαχνουμε κανενα εργο μεγαλυτερο και απο την διωρυγα της Κορινθου,αλλα δεν περασε κανενας απο τους ηγετες απο κει για να την δει,ερχονται με ελικοπτερα.Δυσκολη η εξουσια Κε Σπανε,δεν ειναι για ολους το σπορ,και παει και για τους ντοπιους αυτο.Η Ευβοια εχει ενα καλο και ενα κακο.Το καλο ειναι οτι ειναι παραδεισος και το κακο οτι απο ηγεσια,μας περνανε και τα μυρμηγκια.

 

Πέτρος Σταματάκος

Κανείς και πουθενά δεν λέει ότι η βροχή δεν ήταν ιδιαίτερης διάρκειας… φαντάσου να ήταν

Panos Panagos

Πλέον οι πολίτες της Εύβοιας ξέρουμε, τη Θερινή περίοδο καμένοι και τη Φθινοπωρινή περίοδο πνιγμένοι. Από το 2009 κολυμπάμε στις πολιτικές μπούρδες σας. Πολιτική ξεφτίλα οι τοποθετήσεις σας και οι δημοσιεύσεις σας Κύριοι.

Chris Babekos

για να φτάσει να γίνει αυτό το πράγμα προφανώς και δεν έγινε απολύτως τίποτα και καταλαβαίνετε πόσο σαθρά ήταν τα σημεία αυτά και τα οδοστρώματα :Ρ ! όταν μιλάμε για αντιπλημμυρικά έργα υπάρχουν τα απλά και τα ενισχυμένα ? :Ρ όταν ξέρεις από άλλες φορές τι γίνεται γιατί δεν πάς στα ενισχυμένα ! 🙂 δεν μπορώ να το καταλάβω όλο αυτό που γίνεται κάθε φορά !!! ή μάλλον μπορώ αλλά απορώ γιατί καθόμαστε και τα συζητάμε ! οι πολίτες πλημμυρίζουν και καταστρέφονται ! κρίμα ! το αιτηθήκαμε είναι λάθος ... δεν υπάρχει αίτηση για έργα που αφορούν τις περιουσίες πολιτών που πληρώνουν φόρους...την επόμενη μέρα από τις πυρκαγιές έπρεπε άμεσα..να γίνουν ενισχυμένα αντιπλημμυρικά έργα !!! χωρίς καμιά δεύτερη σκέψη !!! τι να αιτηθούμε :Ρ δηλαδή .. το να καθαρίσουμε ένα ρέμα :Ρ είναι αντιπλημμυρικό έργο ? όταν έχουν καεί τόσα στρέμματα :Ρ τι κάνει ένας καθαρισμός ρέματος :Ρ τα φερτά υλικά που θα φύγουν έχουν τέτοιο όγκο πάλι θα προκαλέσουν προβλήματα σοβαρά :Ρ γιατί δεν υπάρχουν άλλα έργα υποδομής!!! φαντάζομαι θα έπρεπε να γίνουν φρεάτια σε σημεία όπου υπάρχει κλίση και το νερό προέρχεται από καμμένη περιοχή ! ώστε να οδηγούν το νερό έξω από τις κατοικημένες περιοχές ! να υπάρχει φρεάτια καθαρά ! αρκετά ! να είναι σωστά τα οδοστρώματα ώστε να μην υποστούν καθιζήσεις από τον όγκο του νερού !!! να γίνουν αναχώματα/ τοιχία στα ρέματα σύμφωνα με την κλίση του εδάφους ειδικά αν είναι κοντά σε κατοικημένες περιοχές ώστε να μην γίνει υπερχείλιση και το νερό να περάσει μέσα από αυτές ! να γίνει εκβάθυνση των ρεμάτων αυτών ώστε να μπορούν να αντέξουν μεγαλύτερο όγκο νερού ! Μια καλή λογική που εφαρμόζεται σε ανεπτυγμένες χώρες είναι η ροή του νερού της βροχής να μην περνάει μέσα από το αποχετευτικό αλλά σε ξεχωριστό δίκτυο αλλά που να γίνει αυτό !! με όλη την καλή διάθεση ! τίποτα δεν θα γίνει πάλι κ θα φτάσουμε το καλοκαιρι και θα καεί ότι έχει απομείνει ! και δεν είναι το θέμα να πάρεις κεφάλαια πείτε οτι υπάρχουν τα λεφτά .. το θεμα είναι ότι υπάρχει καθυστέρηση αργοπορία αυτά πρέπει να γίνονται μέρα νύχτα απο την στιγμή της έναρξης ... κάνεις γρήγορα ώστε να προλάβεις τα χειρότερα... και εκτός απο αυτά τα έργα σε συνέχεια να υπάρχει απο τους Δήμους τοποθέτηση anti-flood μέτρων όπως τεχνητά αναχώματα ώστε να αποτρέψουν τα νερά !!! πολλά μπορούν να γίνουν αλλά :Ρ .... δεν θα πώ κατι περισσότερο... μπορείτε να δείτε παραδείγματα !! water - gates !! ώστε να απορροφούν το νερό !!! αλλά όλα αυτά χρειάζονται σχεδιασμό !! μόνο να τρώμε ξέρουμε τόσα χρόνια !!!

Giannis Bazotis

Σέ τρώει, δεν μπορείς, θέλεις να τά ακούσεις πάλι. Όταν έπρεπε νά ρίξεις την γροθιά στο μαχαίρι, δεν το έκανες! Τώρα άντε νά μαζευτείς! Και είναι η αρχή ακόμα!!!!!

Voulitsa Karatza

Κάνε κάτι επιτέλους!!! Τι μας βάζεις φώτο!! Αλλά να μου πεις δεν έκανες τίποτα με τις φωτιές τώρα θα κάνεις??? ΝΤΡΟΠΉ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΡΑΡΧΑ ΜΟΥ ΝΤΡΟΠΉ!!!

Voulitsa Karatza

Περιφερειαρχα κάνε κάτι γιατί αν θρηνισουμε έστω κ ένα θύμα φτιάξε λαγούμι να κρυφτεις! Αντε δεν θέλω να το ανοίξω μαζέψουν κ νιώσε αυτούς που σε βγαλανε γιατί άλλιμονο σου όταν οι ψήφοι γίνουν οργή!!! 😡😡😡😡

Panagiotis Zafeiropoulos

Voulitsa Karatza έχουμε θρηνήσει ήδη 8 θύματα το 2020.

Voulitsa Karatza

Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος καλά το 2020 - 2021 έχουμε θρηνισει 14000 θύματα!! Δεν φταίνε αυτοί αυτοί που τους ψήφισαν φταίνε!!!😡😡 Αυτοί χειμώνα καλοκαίρι τα περνουν κ πίνουν στην υγεία των κοροϊδων!!!

Μίνα Ορφανίδη

Καλή δύναμη. Πολύπαθη Εύβοια!

 

Solopoulos Christos

Συνενοχή της κυβέρνησης στην καταστροφή.

 

Μπάμπης Γκαρούτσος

Τα αποτελέσματα των πυρκαγιών,ήταν δεδομενο οτι θα συμβεί,ο Μπενος ρε Φανη ο χελωνοπερπατητης τι εκανε?Ο Πετσας λιγη τσιπα δεν είχε ,πρεπει να αντιδρασεις με επίθεση,η αμυνα καμια φορα σκοτωνει τον τοπο...

 

Ηλίας Κούκουρας

Κι ο ανέμελος τα λιάζει στην Κρήτη... αλίμονο στον κοσμάκι που καταστρέφεται.

 

Makis Agelou

Ο Πέτσας άλλα λεει...μασ περνάει για βλαμμένους... ντροπή μόνο

 

Vaso Pythakaki

Αχ Φάνης Σπανός ....δεν γίνονται έργα εγκαίρως όπως δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό εδώ κι ένα χρόνο που πνιγηκαμε στο Μπούρτζι με την πλυυμμηρα της... 9ης Αυγούστου 2020 κι ακόμα είμαστε στο μηδεν....έλεος...μου αρέσει που όταν λέμε την αλήθεια θιγεστε κιόλας και εκφράζετε ότι σας αδικουμε....τώρα που μας κυριεύει ο φόβος νομίζετε ότι κάνοντας μια βόλτα και λέγοντας ότι συμπασχετε όλα είναι οκ????Ντροπή ...δεν έχω καταλάβει γιατί σας συγχαίρουν για την βόλτα σας.....άντε να δούμε φέτος πόσοι θα πνιγούμε και πόσοι θα επιζησουμε να σας συγχαρουμε

 

Μαρια Σουλτανη

Vaso Pythakaki Γειά στο στόμα σας κυρία μου.Αυτη είναι η αλήθεια.

 

Thanasis Koutrodimos

Φτιάξτε άμεσα κορμοδεματα πάνω από τους οικισμούς πριν είναι αργά ένας κάτοικος του βουτα

 

Gavriil Katoikos

Και βγήκε ο άσχετος ο Πέτσας να μας πει ότι οι φωτιές δεν έχουν σχέση με της πλημμύρες. Όλη η βλακεία μαζεμένοι σε μια κυβέρνηση.

 

Panagiotis Zafeiropoulos

Φάνη καταλαβαίνουμε όλοι ότι η Εύβοια εδώ και δύο χρόνια έχει πληγεί πάρα πολύ από φυσικά φαινόμενα.

Ταπεινή μου άποψη αλλά και προτροπή, αν η περιφέρεια δεν έχει τη δύναμη ,τις γνώσεις να επεμβει ΑΜΕΣΑ και να γίνουν τα απαραίτητα. Απαιτήστε ΒΡΟΝΤΕΡΑ την κυβερνητική βοήθεια και πιστεψτεμε τότε όλοι όσοι ζούμε στην Εύβοια θα είμαστε στο πλευρό σας.

Δεν γίνετε ο μίσος Νομός πλέον να ζει με φόβους.

 

Μαρια Βαρσαμα

Ρε Φάνη μου γλυκέ, όσο κ αν σε αγαπώ σαν άνθρωπο, αναλογιστείτε την ευθύνη σας στο μερίδιο που σας αναλογεί κ ΔΟΥΛΈΨΤΕ καταλλήλως...τούτοι οι άνθρωποι της βόρειας Εύβοιας έχουν τόσο ταλαιπωρηθεί...έλεος πια..

Ντροπή!!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου