Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Σε πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Ιστιαία μίλησε ο Θανάσης Καμαράτος, υποψήφιος Δήμαρχος Ιστιαίας- Αιδηψού με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»


Στην ομιλία του στάθηκε στην ανάγκη να ενισχυθεί το ΚΚΕ παντού, στις βουλευτικές εκλογές, στις ευρωεκλογές, στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές με τον πολλαπλασιασμό των δυνάμεων της Λαϊκής Συσπείρωσης και στο Δήμο Ιστιαίας- Αιδηψού. Ανάμεσα σε άλλα, τόνισε:

Μπροστά στις Δημοτικές εκλογές το πραγματικό δίλημμα για το λαό είναι:
Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο που αποδεδειγμένα φέρνει νέα δεινά και καταστροφές για το λαό ή θα αντεπιτεθούμε μαζικά και δυναμικά παντού, διεκδικώντας στις δικές μας ανάγκες, βάζοντας πλώρη για να απαλλαγούμε από αυτό το σύστημα που γεννά ανεργία, φτώχια και πολέμους.
Με ισχυρό ΚΚΕ παντού, κυρίως στους χώρους δουλειάς αλλά και στις εκλογές του Μαΐου, μπορεί να αλλάξει η πορεία που ακολουθούμε χρόνια τώρα. Ενισχύοντας τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού αυτό το μήνυμα θα δώσουμε μπροστά στη νέα επίθεση. Θα βάλουμε πιο ισχυρές βάσεις την επόμενη μέρα, για τα προβλήματα του λαού…

Οι υπόλοιποι συνδυασμοί για να μη χρεωθούν την αντιλαϊκή πολιτική του κόμματος ή των κομμάτων – βασικά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ - που τους στηρίζουν αυτοπροσδιορίζονται ως ανεξάρτητοι.
Βέβαια «ο κόσμος το ΄χει τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι» πως τόσο ο συνδυασμός της κ. Ευσταθίου όσο και του κ. Κοτζιά στηρίζονται βασικά από τη ΝΔ.

Οι υποψήφιοι που με ευκολία μεταπηδούν από τον ένα συνδυασμό στον άλλο, όπως για παράδειγμα Επικεφαλής συνδυασμού των προηγούμενων εκλογών, αλλά και αντιδήμαρχοι της σημερινής Δημοτικής αρχής, αποδεικνύουν περίτρανα ότι συμπλέουν στα βασικό διακύβευμα, ότι εξυπηρετούν το ίδιο μείγμα πολιτικής. 

Το ζήτημα είναι τι έχει να κερδίσει ο εργαζόμενος, ο άνεργος, ο μικρός επαγγελματίας από μια επικράτηση αυτών των δύο συνδυασμών που τελικά δεν έχουν ουσιαστικές διαφορές;

Κριτήριο μπροστά στις εκλογές πρέπει να είναι η στάση κάθε συνδυασμού και κάθε υποψήφιου το περασμένο διάστημα μπροστά στα μεγάλα λαϊκά προβλήματα της ανεργίας, του μισθού, της σύνταξης, των όρων δουλειάς, της φοροληστείας, των περικοπών σε κοινωνικές παροχές όπως η υγεία, η παιδεία, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός και μια σειρά άλλα.

Κριτήριο πρέπει να αποτελέσει και η στάση απέναντι στη συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή που βάζουν σε κίνδυνο το λαό μας. Μας εμπλέκουν επικίνδυνα στην αντιπαράθεση ΗΠΑ, Ρωσίας, Κίνας και ΕΕ.

Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης τα προηγούμενα χρόνια βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή. Πήγαμε κόντρα στο ρεύμα της ηττοπάθειας κρατώντας τη φλόγα του αγώνα αναμμένη σε μια περίοδο που κυριαρχούσαν ακόμη οι αυταπάτες της δήθεν "πρώτης φοράς αριστερά" του ΣΥΡΙΖΑ για φιλολαϊκή διαχείριση εντός των τειχών του συστήματος, χωρίς σύγκρουση με τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων με την ΕΕ.

Πρωτοστατήσαμε, μέσα από τους φορείς που συμμετέχουμε, για την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων στην περιοχή.

Συμμετείχαμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις των Σωματείων στην Ιστιαία ενάντια στο 3ο Μνημόνιο και τους μνημονιακούς νόμους του ΣΥΡΙΖΑ, ενάντια στο νέο ασφαλιστικό, ενάντια στην προσπάθεια να μπουν εμπόδια στην κήρυξη της απεργίας, ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία.

Βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στις διακοπές ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά σε Αιδηψό και Ιστιαία πετυχαίνοντας να ανακοπεί το κύμα των διακοπών να δεχτεί η ΔΕΗ διακανονισμούς που πριν δε δέχονταν.

Ήμαστε στην πρώτη γραμμή ενάντια στην προσπάθεια να ενταχθεί ο τόπος μας στον Οργανισμό Παγκόσμιων Γεωπάρκων και να γίνει τσιφλίκι των μονοπωλίων και των ΜΚΟ.

Σε αυτούς τους αγώνες συναντηθήκαμε με δεκάδες εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα της περιοχής μας που μπορεί να μη συμφωνούσαμε σε όλα αλλά συμφωνούσαμε στο ότι δεν πάει άλλο, στο ότι δε μπορούμε να συμβιβαστούμε με αυτή την κατάσταση.

Μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και παρά το γεγονός πως η Λαϊκή Συσπείρωση είχε μόνο έναν Δημοτικό Σύμβουλο, ήταν το μάτι και το αυτί του λαού. Αναδείχθηκε σε μοναδική αντιπολίτευση από τη πλευρά των λαϊκών συμφερόντων στην περιοχή μας. Το αποδεικνύουν αυτό οι δεκάδες παρεμβάσεις, οι ερωτήσεις, τα ψηφίσματα, τα έκτακτα θέματα για λαϊκά προβλήματα όπως:
·         για τη λειτουργία του βρεφικού τμήματος του Παιδικού Σταθμού Ιστιαίας,
·         για τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σχολικά κτίρια (όπως το Νηπιαγωγείο Αιδηψού, Νηπιαγωγείο Γιάλτρων, Κλειστό Γυμναστήριο Γυμνασίου Λ. Αιδηψού),
·         για τη μεταφορά μαθητών, 
·         για το νερό (πχ χρόνια προβλήματα σε Γιάλτρα, Άγιο, Τσαπουρνιά) ,
·         για πυροπροστασία και αντιπλημμυρικά έργα,
·         για αντισεισμική θωράκιση των σχολικών κτιρίων, 
·         για τη στήριξη του αγώνα των συμβασιούχων εργαζομένων του Δήμου,
·         για την άρνηση του δήμου να διαθέσει το ταμειακά διαθέσιμα και άλλα.
  • Ψηφίσματα όπως για καταδίκη της ΧΑ, στήριξη στο Δήμαρχο Πελετίδη, ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και άλλα.
  • Αναδείξαμε το περιεχόμενο του Κλεισθένη και του χαρακτήρα της Τοπικής Διοίκησης ασκώντας κριτική στον προϋπολογισμό, τον Ισολογισμό, το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου, στην πλήρη εναρμόνιση των παρατάξεων των άλλων με τη λογική του δήμου ανταποδοτικών υπηρεσιών.
  • Αντιπαρατεθήκαμε για τη συμμετοχή του Δήμου μας στο Πρόγραμμα Ρέμεντυ, ένα Πρόγραμμα της ΕΕ που προσπαθεί να εξισώσει το φασισμό με τον κομμουνισμό. Είναι ντροπή να είναι ο Δήμος μας ο μοναδικός δήμος της Ελλάδας που αποδέχτηκε αυτό το πρόγραμμα!
Το ότι το ΚΚΕ δεν υποτιμά κανένα λαϊκό πρόβλημα, δεν τα διαχωρίζει σε τοπικά και γενικά αποδεικνύεται και από τη στάση των Δημοτικών αρχών που στηρίχθηκαν από το ΚΚΕ.

Στην συγκέντρωση ανακοινώθηκαν οι πρώτες υποψηφιότητες της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού:

1.Γεωργίου Γιώργος, συνταξιούχος οικονομικός αξιωματικός ναυτικού
2. Δημητρίου Πολύδωρος, αυτοαπασχολούμενος
3. Ζαφειρούλα Πετράκου, ελεύθερη επαγγελματίας
4. Μιχαηλίδης Αλέκος, Πολιτικός Μηχανικός
5. Μπαλαμούτης Πέτρος, αυτοαπασχολούμενος
6. Ζάχος Γιώργος, συνταξιούχος
7. Στεργίου Νίκος, σπουδαστής υδραυλικών εγκαταστάσεων
8.Αικατερίνης Νίκος, κρεοπώλης
9. Καπελαρής Νίκος, ναυτικός πράκτορας
10.Ξηρού Δέσμοινα, εργάτρια
11. Ραχιώτη Μαρία, Λογίστρια
12. Μπουροδήμος Αλέκος, οικοδόμος
13. Μουσμουλή Μάρθα, συνταξιούχος
14. Φακίτσα Δήμητρα, φοιτήτρια
15. Φώτου Ευστάθιος, αυτοαπασχολούμενος στον τουρισμό
16. Φαράντος Ιωάννης, συνταξιούχος ταχυδρόμος
17. Μοσχούτα Κατερίνα, αυτοαπασχολούμενη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου