ΒΑΤΕΡΗ

ΒΑΤΕΡΗ
Πέρασαν πολλοί μήνες. Και μας λείψατε πολύ.... Λέμε λοιπόν, από 1η Ιουνίου να ανοίξουμε το κτίριο που σώθηκε και να ανοίξουμε πάλι την αγκαλιά μας σε όλους. Η Βατερούλα μας δεν είναι ακριβώς όπως την ξέρατε, τα δωμάτια είναι λιγότερα, η θέα μας λίγο άλλαξε, αν και η φύση έχει βάλει τα δυνατά της να κάνει γρήγορα - εμείς όμως είμαστε όπως μας θυμάστε και η αγάπη σας θα μας δώσει δύναμη να παλέψουμε για να σταθούμε και πάλι όρθιοι. Παιδιά, έστω και περνώντας, ελάτε να μας κάνετε μια αγκαλίτσα. Μας έχει λείψει πιο πολύ απ' όλα...!!

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
https://carkteo-vardakostas.car.gr/cars/

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

ΚΑΙ Ο ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ… ΕΛΛΗΝΑΣ!

Ποιος είναι ο Βαλεντίνος που τον λένε άγιο και τον ορίζουν των ερωτευμένων; «Όποιος θέλουμε είναι», η πρώτη απάντηση. Και μία δεύτερη απάντηση «Δεν μας ενδιαφέρει ποιος πραγματικά είναι».Δεν κατάλαβα, δηλαδή. Γιορτάζεται ο Βαλεντάιν, διότι κάποιοι το έχουν ανάγκη. Μία καλή ευκαιρία να εκφράσουν τα αληθινά ή παραμυθένια συναισθήματα τους στην γκόμενα, στην σύζυγο. Δεν θα κολλήσουμε στο ποιος ακριβώς υπήρξε. Αν, δηλαδή, δικαιολογείται η αγιοποίηση του ή η γιορταστικοποίηση του από τους ερωτευμένους.

Γνωστή από τα αρχαία χρόνια. Για κάθε πρόσωπο της Ιστορίας ή του μύθου παίζουν αντιφατικές προσεγγίσεις. Ήταν π.χ. έξυπνος, όχι ήταν ηλίθιος. Ήταν gay, όχι ήταν πολύ αρσενικός.

Έτσι και με τον Βαλεντίνο που τις τελευταίες δεκαετίες σα σήμερα 14 Φεβρουαρίου έχει την τιμητική του. Γεννήθηκε, λένε, το 176 και πέθανε το 273, μετά τον Χριστό βέβαια. Όχι, πέθανε το 268. Πώς έγινε ο προστάτης των ερωτευμένων;

Απόφαση του αυτοκράτορα της Ρώμης, να μην παντρεύεται κανείς άντρας αν προηγουμένως δεν έχει ολοκληρώσει τα στρατιωτικά του καθήκοντα. Ο Βαλεντίνος, όμως, ο… αντιστασιακός και χριστιανός ευλόγησε το γάμο δύο αγοριών με τις αγαπημένες τους.

Ψάχνουν κάποιοι την… ελληνική καταγωγή του Βαλεντίνου. Στην εκκλησία Santa Maria Antigua, που ήταν η ενορία των Ελλήνων στην Ρώμη, τον 6ο αιώνα, υπάρχει γραφή στα ελληνικά με το όνομα του. Εγώ υποψιάζομαι ότι ο Βαλεντίνος είναι εβραϊκής, όχι ελληνικής καταγωγής. Γιατί; Το παιδί κάθε χρόνο βοηθάει στο εμπόριο λουλουδιών, αναμνηστικών, δώρων, αλλά και στη κίνηση των νυχτερινών κέντρων τέτοια μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου