Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Υπηρεσιακή επίσκεψη της Υφυπουργού Εσωτερικών στο Δήμο Χαλκιδέων

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Χαλκιδέων, κ. Χ. Παγώνη, Δημοτικούς Συμβούλους και βουλευτές Ευβοίας είχε σήμερα η Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Μ. Χρυσοβελώνη στο Δημαρχείο της πόλης, στο πλαίσιο ενημερωτικών επαφών με αιρετούς, φορείς και δομές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με αφορμή την εισαγωγή του νέου νόμου για την ισότητα των φύλων στη Βουλή τις επόμενες ημέρες.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία της Χαλκίδας, καθώς και εκείνες οι ρυθμίσεις του νέου νόμου που θα τεθεί σε ισχύ μετά την ψήφισή του, αφορούν την προώθηση της ισότητας στους Δήμους και τις Περιφέρειες και τις οποίες θα κληθούν να εφαρμόσουν οι αιρετοί εκπρόσωποι που θα προκύψουν από τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.
Παράλληλα έγινε αναφορά στα Σύμφωνα Συνεργασίας του Υπουργείου με την ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ,καθώς και στις υπόλοιπες ρυθμίσεις που περιλαμβάνει ο νόμος για την ισότητα και αφορούν ζητήματα ιθαγένειας και αλλαγές στη μεταρρύθμιση «Κλεισθένη».
Η Υφυπουργός, τόνισε την τομή που γίνεται με τη μετατροπή των δομών για την ισότητα και την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας σε προνοιακά ιδρύματα με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και αναζήτηση και άλλων πηγών, καθώς και την στόχευση να διατηρηθεί το ανθρώπινο δυναμικό τους ώστε να αξιοποιηθεί η πολύτιμη εργασιακή και επιστημονική εμπειρία του.
   

Στην συνέχεια η Υφυπουργός επισκέφτηκε το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Χαλκιδέων στο Δημοτικό Διαμέρισμα Βασιλικού, όπου πραγματοποιήθηκε μια εκτενής συζήτηση τόσο με το προσωπικό του Κέντρου, όσο και μεεκπροσώπους και εργαζόμενους κοινωνικών υπηρεσιών, Δημοτικούς υπαλλήλους και αιρετούς του Δήμου και της εκλογικής Περιφέρειας Ευβοίας.
Η Υφυπουργός ενημερώθηκε για το έργο του Κέντρου, προβλήματα και προτάσεις των εργαζομένων ώστε να βελτιωθεί το έργο τους, καθώς και για το ευρύτερο κοινωνικό και προνοιακό πλέγμα υπηρεσιών και δικτυώσεων που παρέχει ο Δήμος σε γυναίκες- θύματα έμφυλης βίας, εργασιακού, κοινωνικού ή οικονομικού αποκλεισμού, μετανάστριες ή προσφύγισσες.
Σε κάθε περίπτωση η Υφυπουργός δήλωσε τη διάθεσή της να λάβει υπ όψιν παρατηρήσεις που θα μπορούσαν να βελτιώσουν το νέο νόμο για την ισότητα των φύλων και να καλυτερεύσουν το έργο των εργαζομένων και επομένως τις παρεχόμενες υπηρεσίες από τις δομές στήριξης των γυναικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου