Σάββατο 11 Μαΐου 2019

ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥ ΚΟΥ ΕΣ ΣΤΗΝ ΝΔ

Ο Γρηγόρης Ψαριανός άλλαξε κόμμα, για μια φορά ακόμα. Στις εκλογές θα κατέβει με τη φανέλα της ΝΔ. Καμιά έκπληξη για όσους αντιμετωπίζουν ρεαλιστικά την πολιτική, όπως αυτή... υπηρετείται από τα κόμματα. 

Αν πράγματι έχουν σχέση με την πολιτική τα κόμματα, που τα στέλνει στη Βουλή ο... κυρίαρχος λαός. Το σίγουρο είναι ότ,ι όπως δεν συνδέει με τίποτα το ουσιαστικό, ιδεολογικό και συναισθηματικό, τον επαγγελματία ποδοσφαιριστή με την ΠΑΕ, έτσι ακριβώς συμβαίνει και στη σχέση πολιτικού και κόμματος του.
Το ότι κάποιος πολιτικός παραμένει σταθερά σ' ένα κόμμα δεν σημαίνει πως είναι πιστός. Συνεπής στις... ιδέες και τις αρχές του, αφού από τέτοια ανέκδοτα στερούνται τα κόμματα. Αυτός που δεν αλλάζει κόμμα απλά εκτιμά πως τον συμφέρει να πουλάει κομματικό ''πατριωτισμό''. Γραφικότητες.
Ο εν λόγω Γρηγόρης Ψαριανός (1954) πάει για ρεκόρ. Βγήκε βουλευτής με τον Σύριζα, με την Δημάρ και με το Ποτάμι. Αντιληπτό πως δεν άλλαξε πολιτικό στρατόπεδο, διότι ναι μεν τα κόμματα είναι διαφορετικά, αλλά δεν διαφέρουν σε τίποτα πολιτικά και πρακτικά σε συμπεριφορές. Τι Σύριζα, τι ΝΔ. Και να ληφθεί υπ' όψιν ότι δεν είναι λίγοι οι ψηφοφόροι που σήμερα το ρίχνουν σ' αυτό το δήθεν πολιτικό μαγαζί κι αύριο σε κάποιο άλλο, ίσως και το αντίθετο. Άρα, δεν είναι μετακινούμενοι μόνο οι πολιτικοί, είναι και οι πολίτες. Οι οποίοι πολίτες κάνουν κομματικές κωλοτούμπες πολύ περισσότερες από τους πολιτικούς.
Για παράδειγμα. Άντε ένα 10%, όχι περισσότεροι, των πολιτικών στην κομματική τους καριέρα να μετακινηθούν από το ένα μαντρί στο άλλο. Και τούτο θα συμβεί παραμονές εκλογών. Από την άλλη, περισσότεροι από 50% είναι οι ψηφοφόροι που μόνο στο διάστημα ανάμεσα σε δυο εκλογικές αναμετρήσεις έχουν αλλάξει απόφαση τουλάχιστο 2-3 φορές πριν καταλήξουν τελικά.
Ο οπαδός θαρρεί, διότι θέλει να πιστεύει, ότι ο ποδοσφαιριστής αγαπάει την ομάδα, και τα δίνει όλα για τη φανέλα. Ανοησίες. Βεβαίως ο επαγγελματίας αγωνίζεται στο γήπεδο έντιμα, αλλά για πάρτη του. Σήμερα σ' αυτή την ΠΑΕ, αύριο σε άλλη εταιρεία ποδοσφαιρική. Ο πολιτικός εντάσσεται στο κόμμα γιατί μόνος του δεν έχει καμιά πιθανότητα να εκλεγεί. Ας είναι ο πιο ικανός, ο πιο τίμιος, ο πιο δημοφιλής. Γιατί; Επειδή ο γίγας λαός τον θέλει σε κόμμα, το οποίο βρίζει, όπως βρίζει όλα τα κόμματα.
Με την ευκαιρία. Θείος του άλλοτε μουσικού παραγωγού Γρηγόρη Ψαριανού ήταν ο ''Νικηφόρος''. Ο Δημήτρης Δημητρίου (1921-2000), αδελφός της μάνας του 65χρονου Ψαριανού, ήταν ο πρώτος αξιωματικός του ελληνικού στρατού, απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων, που με τον κωδικό όνομα ''Νικηφόρος'' πήγε στον αντάρτικο Ε.Λ.Α.Σ του Άρη Βελουχιώτη. Ο ανηψιός του Γρηγόρης, άρρωστος ΑΕΚτζής, ξεκίνησε από τη νεολαία του ΚΚ Εσωτερικού, και συνέχισε στον Συνασπισμό, στην Δημάρ, στο Ποτάμι και πλέον στη ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου