Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Ακίνητο Δάριγκ. Οι υπεύθυνοι που επρεπε να δώσουν λύσεις, ζητούν τώρα και τα ρέστα!*

Μία ιστορία ετών βρίσκεται στο πεδίο της αντιπαράθεσης μεταξύ των υποψηφίων, που διεκδικούν το δημαρχιακό θώκο της Χαλκίδας. Οι υποψήφιοι δήμαρχοι ξιφουλκούν για το ακίνητο της Δάριγκ προσπαθώντας κάθε φορά να πείσουν για τις αγαθές προθέσεις τους και για τη δυνατή θέλησή τους να ξεκαθαρίσουν το ομιχλώδες τοπίο.

Μάλιστα, συγκεκριμένος υποψήφιος, που θα δώσει λύση τώρα, διατείνεται, πως θα κάνει τα πάντα για να περάσει στην ιδιοκτησία του Δήμου Χαλκιδέων το ακίνητο. Τώρα, αν υπάρχουν τα χρήματα, από που θα εξευρεθούν, αν θα χρεώσει τους δημότες με δάνεια ή πως αλλιώς θα γίνει αυτό για το οποίο δεσμεύεται να κάνει πράξη, αυτό μάλλον δεν φαίνεται να τον απασχολεί. Ας πούμε

Μόνο που οι πολίτες έχουν ξυπνήσει πια και δεν ζουν στην εποχή που πρωτοξεκίνησε να ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση δηλαδή περισσότερο από 20 χρόνια…

Τόσα χρόνια γιατί κανείς δεν ρώτησε τους πολίτες τι θέλουν. Τώρα κάνουν διαβούλευση και ζητούν προτάσεις. Διοργανώνουν φιέστες και συγκεντρώσεις με συμβολικό λένε χαρακτήρα.

Ποιόν κοροϊδεύουν; Τους εαυτούς τους ή τους πολίτες;

Ποιος ρώτησε τους δημότες αυτής της πόλης, πως θα μπορούσε να αξιοποιηθεί το οικόπεδο της Δάριγκ;

Η κατάσταση σήμερα είναι δεδομένη και αυτό εξαιτίας μίας σειράς ενεργειών που θα μπορούσαν τα προηγούμενα χρόνια να είχαν γίνει ή όχι.

Βέβαια, ποντάρουν στο ότι με τα τόσα προβλήματα ,που έχει ο κάθε ένας πολίτης, είναι απίθανο να θυμάται με λεπτομέρειες, τι έχει μεσολαβήσει και ποια ήταν η στάση των συγκεκριμένων προσώπων στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Κάθε φορά θυμόμαστε τι γινότανε στις αυτοδιοικητικές εκλογές και πως προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν το συγκεκριμένο θέμα ασκώντας κριτική χωρίς επιχειρήματα.

Η Δημοτική Αρχή του Χρήστου Παγώνη σαφώς και δεν πούλησε το ακίνητο Δάριγκ, άλλωστε, πως θα μπορούσε αφού ανήκε σε μία εταιρεία η οποία χρεωκόπησε και ξεκίνησε η διαδικασία της εκκαθάρισης και των πλειστηριασμών.

Έχει, επίσης, ξεκαθαρίσει ότι στις προτεραιότητές τους θα είναι η απαλλοτρίωση της έκτασης και η αλλαγή χρήσης, έτσι ώστε να γίνει χώρος πρασίνου και αναψυχής.

Οπότε και δεν κατανοούμε τους επικριτές, που προσπαθούν διακαώς να πείσουν, ότι η Δημοτική Αρχή διευκόλυνε προδιαγεγραμμένη εξέλιξη, ξεχνώντας, ότι καταβλήθηκαν μετά από πολλά χρόνια, περίπου 3 εκατ. ευρώ στους 175 πρώην εργαζόμενους (όμηρους) της ΔΑΡΙΓΚ, για τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις που τους οφείλονταν.

Οι συνυποψήφιοι του Χρήστου Παγώνη φαίνεται ,επίσης, ότι ξεχνούν πως ήταν εκλεγμένοι πολύ πριν αναλάβει ο Χρήστος Παγώνης, σε θέσεις ευθύνης και έπαιρναν αποφάσεις για όλα τα σοβαρά ζητήματα, όπως το συγκεκριμένο της Δάριγκ.

Τι είχαν καταφέρει; Ποιο ήταν το αποτέλεσμα των ενεργειών τους πέρα από τις θεωρίες;

Γιατί είμαστε ως πολίτες υποχρεωμένοι να ακούμε ανούσιες υποσχέσεις και συζητήσεις για τα ίδια συνεχώς θέματα;

Γιατί, όταν κάτι δρομολογείται και δίνονται λύσεις κάποιοι ενοχλούνται αντί να επικροτούν ό, τι θετικό έχει παραχθεί;

*Ενας ενεργός πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου