CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
https://carkteo-vardakostas.car.gr/cars/

ΒΑΤΕΡΗ

ΒΑΤΕΡΗ
Τα βράδια ακούμε τ' αηδόνια κι αγναντεύουμε απέναντι... Χτισμένη με πέτρα και ξύλο, με χαγιάτια και μπαλκόνια που αγναντεύουν τον Βόρειο Ευβοϊκό και τα απίστευτα ηλιοβασιλέματά του, με ολάνθιστους κήπους και ζεστούς, φιλόξενους χώρους, τριγυρισμένη από ελιόδεντρα κι αμπέλια, με στόχο να σας χαρίσει απλόχερα μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Ανοιχτή και φιλόξενη όλο το χρόνο, σ’ έναν ευλογημένο τόπο όπου ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού προσφέρει τη δυνατότητα να απολαύσετε την κάθε εποχή και τις ξεχωριστές ομορφιές της, κάνοντας εκδρομές στις αναρίθμητες παραλίες ή στα πυκνά δάση δρυός, καστανιάς κι έλατου. Παραδοσιακή αρχιτεκτονική και καλόγουστη διακόσμηση, οικογενειακό περιβάλλον και ζεστασιά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τη Βατερή και σας κάνουν να νοιώσετε σα στο σπίτι σας!

Πέμπτη, 2 Μαΐου 2019

Καταγγέλλουμε το εργοδοτικό έγκλημα στην Αρτάκη Ευβοίας στο πτηνοσφαγείο της επιχείρησης Αγροζωή του ομίλου επιχειρήσεων «ΠΙΝΔΟΣ»

Όταν δεν μπαίνει φρένο στην όρεξη της εργοδοσίας για όλο και περισσότερα κέρδη, τότε οι εργαζόμενοι το πληρώνουμε ακόμα και με την ίδια μας τη ζωή. 
Αυτό ακριβώς συνέβη την Μεγάλη Πέμπτη που ο συνάδελφος Sajjad βρήκε φρικτό θάνατο όταν τον τράβηξε μηχάνημα και τον πολτοποίησε στην κυριολεξία.

Το τελευταίο διάστημα η εντατικοποίηση έχει χτυπήσει κόκκινο, η παραγωγή έχει αυξηθεί αλλά όχι και το προσωπικό καθώς έτσι βγαίνει περισσότερο κέρδος. Κάτω από τη λογική του κόστους αντιμετωπίζονται και τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που μπορεί να απέτρεπαν και το θάνατο του συναδέλφου αλλά και άλλα εργατικά ατυχήματα που έχει αυξηθεί η συχνότητά τους. Μόλις πριν 2,5 μήνες άλλος συνάδελφος είχε ακρωτηριαστεί. Ακόμα χειρότερες είναι οι συνθήκες εργασίας στους εργολαβικούς εργαζόμενους.

Αυτό ήταν το επόμενο επεισόδιο μετά τις μειώσεις, την πληρωμή με κουπόνια, την εντατικοποίηση, την εργολαβοποίηση τμημάτων και είναι πολύ πιθανόν μάλιστα να προσπαθήσουν να φορτώσουν το φταίξιμο στον ίδιο τον εργαζόμενο. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Κανένας να μην επιτρέψει να περάσει έτσι αυτό το έγκλημα ανεξάρτητα αν εργάζεται στον συγκεκριμένο χώρο ή όχι. Αλλιώς θα αποθρασυνθούν ακόμα περισσότερο οι εργοδότες, θα είναι αέρας στα πανιά τους σαν αυτόν που δίνουν οι κυβερνήσεις με τα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα που ψηφίζουν.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και το επιχειρησιακό σωματείο να διεκδικήσουμε καλύτερους όρους δουλειάς και αμοιβής. Το 2019 που είναι τεράστιες οι δυνατότητες δεν είναι δυνατόν να ζούμε και να δουλεύουμε λες και είμαστε στο μεσαίωνα.

Απαιτούμε να αποζημιωθεί η οικογένεια για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ζωής.

Οι άθλιες συνθήκες εργασίας, η εντατικοποίηση, οι ελλείψεις σε ΜΑΠ και όρους υγιεινής και ασφάλειας είναι καθεστώς στην πτηνοτροφία, ενώ οι μισθοί έχουν πάρει την κατηφόρα με αφορμή την κρίση. Εδώ και τώρα, όλοι οι εργαζόμενοι της πτηνοτροφίας, με τα επιχειρησιακά και κλαδικά μας σωματεία είναι ανάγκη να διεκδικήσουμε αυξήσεις σε μισθούς – δικαιώματα.

Η Ομοσπονδία Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών που διεκδικεί υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στην πτηνοτροφία με αυξήσεις είναι ανάγκη να γίνει σημείο αναφοράς όλων των εργαζομένων και των σωματείων του κλάδου."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου