Κυριακή 12 Μαΐου 2019

ΙΦ. ΠΙΓΓΟΥ: "Επιτέλους να ζήσουμε ΟΛΟΙ όπως μας αξίζει στην πόλη που μας αξίζει."

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, την γιορτή της μητέρας, μοιράζομαι κάποιες σκέψεις με εσάς προκειμένου να γνωρίσετε κάποιους απο τους στόχους μου.

Η λέξη μητέρα είναι ταυτόσημη της χαράς, της ευτυχίας και της αγάπης. Δεν είναι όμως λίγες οι περιπτωσεις που για κάποιες γυναίκες η μητρότητα δυστυχώς δεν είναι ενα ευχάριστο γεγονός αφού δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν.... οχι γιατί οι ίδιες δεν το θέλουν αλλα γιατί οι συνθήκες της ζωής τους δεν τους το επιτρέπουν...

Είναι αυτές οι γυναίκες που μόνες τους παλευουν να φέρουν στη ζωή το σπλάχνο τους, είναι οι άνεργες γυναίκες που δεν έχουν τη δυνατότητα να μεγαλώσουν έναν ακόμα ανθρωπο, είναι εκείνες οι γυναίκες που επειδή έχουν το θαύμα της ζωής μέσα τους εγκαταλείπονται απο συντρόφους και εκδιώκονται απο γονεις.
Από την άλλη πλευρά ειναι και τα άτυχα αγγελούδια...αυτα που ερχονται στη ζωή απο γυναίκες που δεν είναι μάνες, που εγκαταλείπονται και είναι μόνα απο τις πρώτες ώρες της ζωής τους ή που αν δεν τα εγκαταλειψουν τα κακοποιούν...γιατί στην πραγματικότητα είναι "βάρος"...
Θα πρέπει για αυτές τις μάνες, τις γυναίκες που για οποιονδήποτε λόγο ειναι μόνες, χωρίς βοήθεια, χωρις καν τα απαραίτητα για να ζήσουν, να υπάρχουν μονάδες και δράσεις στήριξης. Να φροντίζουν οι εκλεγμένοι και οι αρμόδιοι φορείς ώστε αυτές οι γυναίκες να ζουν σε φυσιολογικές συνθήκες και οχι σε συνθήκες εξαθλίωσης. Επιπλέον θα πρέπει να υπάρχουν στέγες φιλοξενίας μανάδων οι οποίες αντιμετωπίζουν οικονομικά ή ακόμα κ ψυχικά προβλήματα, ώστε να ζουν αξιοπρεπώς και να χαίρονται το θαύμα της μητρότητας ανεμπόδιστα.
Επιπλέον θα πρέπει να δημιουργηθούν ειδικά σπίτια φιλοξενίας παιδιών τα οποία με αυτόν τον τρόπο θα απολαμβάνουν την αγάπη που τους αξίζει και την αυτονότητη για άλλα παιδια αθώα και ανέμελη ζωή που κάποιοι τους στέρησαν.
Τέτοιου είδους δράσεις και προτάσεις έχω ως προσωπικό μου όραμα να καταθέσω στον Δημο Χαλκιδέων με σκοπό την άμεση υλοποίηση τους και αυτός είναι ένας από τους βασικούς μου στόχους.
Η ημέρα αυτή να είναι ημέρα γιορτής για πολλες περισσότερες γυναίκες και για ακόμα περισσότερα παιδιά.
Γιατί όραμά μου είναι να μην ζητάμε τα αυτονόητα και επιτέλους να ζήσουμε ΟΛΟΙ όπως μας αξίζει στην πόλη που μας αξίζει.
ΠΙΓΟΥ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
#lysitora#
#vasiliskatharosporis#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου