Το eviatoday.news στηρίζεται στην διαδραστικότητα και την επικοινωνία με όλους τους αναγνώστες που καθημερινά επικοινωνούν, σχολιάζουν, καταγγέλλουν ή στέλνουν φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο όπου βρίσκονται.

Αν θέλεις να στείλεις φωτογραφία ή βίντεο για να δημοσιευθεί στο eviatoday.news αποθήκευσε στο κινητό σου τηλέφωνο αυτόν τον αριθμό 6987 056 356 και στείλε μέσω Viber (χωρίς χρέωση).

Μπορείς να στείλεις φωτογραφίες ή βίντεο και μέσω Facebook στην σελίδα του eviatoday: https://www.facebook.com/eviatoday.news και με email: eviatoday1@gmail.com


Τα βράδια ακούμε τ' αηδόνια κι αγναντεύουμε απέναντι... Χτισμένη με πέτρα και ξύλο, με χαγιάτια και μπαλκόνια που αγναντεύουν τον Βόρειο Ευβοϊκό και τα απίστευτα ηλιοβασιλέματά του, με ολάνθιστους κήπους και ζεστούς, φιλόξενους χώρους, τριγυρισμένη από ελιόδεντρα κι αμπέλια, με στόχο να σας χαρίσει απλόχερα μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Ανοιχτή και φιλόξενη όλο το χρόνο, σ’ έναν ευλογημένο τόπο όπου ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού προσφέρει τη δυνατότητα να απολαύσετε την κάθε εποχή και τις ξεχωριστές ομορφιές της, κάνοντας εκδρομές στις αναρίθμητες παραλίες ή στα πυκνά δάση δρυός, καστανιάς κι έλατου. Παραδοσιακή αρχιτεκτονική και καλόγουστη διακόσμηση, οικογενειακό περιβάλλον και ζεστασιά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τη Βατερή και σας κάνουν να νοιώσετε σα στο σπίτι σας!

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019

Κ. ΜΠΕΖΙΑΝΗΣ: Εφαρμογή Νοvoville! Μια εφαρμογή για τα καθημερινά προβλήματα

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση καταθέτει ο Κ. Μπεζιάνης για την εξυπηρέτηση και επίλυση των καθημερινών προβλημάτων του πολίτη.

Με την εφαρμογή αυτή οι πολίτες κάνουν γνωστό στην δημοτική αρχή προβλήματα όπως:
1 ] Δημόσιος φωτισμός
2] Απορρίμματα
3] Βλάβες ύδρευσης
4] Οδικό δίκτυο [λακκούβες]
5] Αδέσποτα
6] Περιπτώσεις άστεγων κ.α ....

μπορούν να αναφερθούν και να καταχωρηθούν στο Δήμο με μια σύγχρονη μορφή συλλογής και επίλυσης καθημερινών προβλημάτων όπου μέσω του κινητού μας [SMS] εφαρμόζοντας μια εφαρμογή που λέγεται Νοvoville. 

Πετυχαίνουμε τα εξής.

1]Απλοποιείται και αυτοματοποιείται η διαδικασία αναφοράς του προβλήματος
2]Καταχώρηση ακόμα και με εικόνα
3]Καταγραφή του προβλήματος και στο κινητό μας και στο Δήμο [που μπορεί μερικές φορές να έχει συνέπειες για το Δήμο]
4]Μέσω της εφαρμογής μπορούν οι πολίτες να ενημερώνονται για την πρόοδο των εργασιών 5]Κατηγοριοποίηση των προβλημάτων στο Δήμο
6]Υπάρχει επικοινωνία Δήμου - Δημότη άμεση και αποτελεσματική
7]Η εφαρμογή αυτή ενισχύει τη διαφάνεια στη λειτουργιά του Δήμου και δίνει και ένα βήμα συμμέτοχης στους πολίτες 

Είναι ένα σύστημα που εφαρμόζει η Ευρώπη και μερικές πόλεις στην Ελλάδα όπως Αθηνά ,Θεσ/νικη ,Τρίκαλα και το κόστος για το Δήμο ελάχιστο.


Στον Δήμο Χαλκίδας ενώ υπάρχει λειτουργεί σωστά;Πρόταση : Άμεση επίλυση (7-10 ημέρες) καθημερινών προβλημάτων!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου