Αντισηπτικά, μάσκες, γάντια, απολυμαντικά, όλα στη θέση τους! Ανοίξαμε παιδιά!!!! Η Βατερούλα πανέτοιμη και με κάποιες μικρές εκπλήξεις, είναι και πάλι στη διάθεσή σας!!! Κάντε τις κρατήσεις σας ΤΩΡΑ στα τηλ. 22270 32493, 22270 32494 22270 31228 και στο e-mail reservations@xenonasvateri.com

Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2018

Η περίφημη «γραμμή Μεταξά» αποδείχθηκε στην πράξη ένα θαύμα στρατιωτικού κατενάτσιο.

Γερμανόφιλος, γερμανοαναθρεμμένος και συνειδητός φασίστας ήταν ο δικτάτωρ Ιωάννης Μεταξάς που είπε το «Όχι» στον Μουσολίνι, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι η αρνητική στάση της Ελλάδος να υποταχθεί δυσκόλευε τα σχέδια του Χίτλερ.

Το «Όχι» της Ελλάδος στον Ντούτσε, σα σήμερα 28 Οκτωβρίου, το 1940, ήταν το μέγιστο κτύπημα στον Φύρερ και στην ισχυρώτερη πολεμική μηχανή τότε, την Γερμανία.
Μιλάει η Ιστορία.Η πρώτη στρατιωτική νίκη εναντίον του Άξονα είναι η αντίσταση των Ελλήνων στην εισβολή της Ιταλίας, η οποία δεν πέρασε τα σύνορα της Αλβανίας. Επακολούθησε η επίθεση της Γερμανίας μετά από 3,5 μήνες και το δεύτερο «Όχι» της Ελλάδος στις 6 Απριλίου 1941.
Η κατάληψη της Ελλάδος ολοκληρώθηκε μετά τη Μάχη της Κρήτης, δηλαδή ο Χίτλερ χρειάστηκε επτά(!!!) μήνες να μας λυγίσει. Να σημειωθεί ότι τη μεγαλύτερη άμυνα την κράτησε η Γαλλία, 45 ημέρες.
Η βαλκανική αντίσταση, λοιπόν, δηλαδή η ελληνική τσάκισε τους ναζί. Ο Χίτλερ έφερε το ένα τρίτο του στρατού που προοριζόταν για το ρωσικό μέτωπο στο βαλκανικό μέτωπο.
Τέσσερα χρόνια πριν επιτεθεί από τα βουλγαρικά σύνορα ο Χίτλερ, ο Μεταξάς είχε αρχίσει να προετοιμάζει την άμυνα της Ελλάδος. Ίδρυσε τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά για τις ανάγκες του πολεμικού ναυτικού και έφτιαξε τα 21 οχυρά στο Ρούπελ. Η περίφημη «γραμμή Μεταξά» αποδείχθηκε στην πράξη ένα θαύμα στρατιωτικού κατενάτσιο.
Σε πέντε μέρες η Γερμανία κατάπιε την Γιουγκοσλαβία. Τα οχυρά Ρούπελ δεν τα διέσπασε, τελικά τα υπερκέρασε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου