Αντισηπτικά, μάσκες, γάντια, απολυμαντικά, όλα στη θέση τους! Ανοίξαμε παιδιά!!!! Η Βατερούλα πανέτοιμη και με κάποιες μικρές εκπλήξεις, είναι και πάλι στη διάθεσή σας!!! Κάντε τις κρατήσεις σας ΤΩΡΑ στα τηλ. 22270 32493, 22270 32494 22270 31228 και στο e-mail reservations@xenonasvateri.com

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018

Τό'χει έτοιμο το ...sepuku δια παν ενδεχόμενο!!

Ως σύγχρονος samurai των εκλογών ο Μπάκας έχει τοποθετήσει μπροστά στο γραφείο του το μαχαίρι που έκαναν χαρακίρι οι Ιάπωνες για να γλύτώσουν την ατίμωση και τον εξεφτελισμό!! Αχρείαστο να ειναι Γιάννη μου, αλλά ποτέ δεν ξέρεις αν ερθει η ώρα για πολιτικό χαρακίρι!!
Ηδη μετά από αυτά που έπαθες απ τον Ζεμπίλη, θα έπρεπε να το ειχες χρησιμοποιήσει!!

Με την ονομασία Χαρακίρι, ή Σεπούκου, ονομάζεται ο ιαπωνικός τελετουργικός τρόπος αυτοκτονίας, ο οποίος καθιερώθηκε από τους Σαμουράι ως μοναδική επιτρεπτή διέξοδο σε περίπτωση ήττας ή ατίμωσής τους.
Κατά το τελετουργικό αυτό ο προς αυτοκτονία στρέφεται προς τον Ήλιο και γονατίζοντας σύρει το εγχειρίδιο του, το οποίο και στη συνέχεια καρφώνει στη κοιλιακή του χώρα. 
Ο αυτόχειρας Σαμουράι συνήθως αποκεφαλίζεται από ένα φιλικό πολεμιστή τη στιγμή του πόνου. Ο τρόπος αυτός φέρεται να αποτελεί κωδικοποιημένη ηθική συμπεριφορά από το λεγόμενο «μπουσίντο», το οποίο αποτελεί τον ηθικό κώδικα των Σαμουράι και γενικότερα της υψηλής ελίτ της ιαπωνικής κοινωνίας (μπούσι, δηλαδή αριστοκράτες-πολεμιστές)[1], από τον 13ο ως τον 19ο αιώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου