Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Είναι «πολλά τα λεφτά Άρη» δεν λέω, αλλά η ηθική και το καθαρό κούτελο έχουν τιμή;


Η χθεσινή είδηση για προσωρινή φυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του, για ξέπλυμα μαύρου χρήματος έρχεται να προστεθεί στη λίστα όλων εκείνων των πολιτικών και μη (π.χ. και επιφανών επιχειρηματιών) που πέρασαν το κατώφλι των φυλακών για χρέη είτε προς το δημόσιο, είτε για «μαύρο» χρήμα.

Βίλες σε κοσμοπολίτικα νησιά, διαμερίσματα σε περιοχές- «φιλέτα» των Αθηνών, σπίτια στο εξωτερικό, ζωή μέσα στη χλιδή και την άνεση, ενώ οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί «φούσκωναν» τόσο πολύ από τα μηδενικά που μάλλον εκείνοι έχαναν το μέτρημα ενώ παράλληλα φαίνεται πως έχαναν και την αξιοπρέπειά τους!

Γιατί όλα καλά να βγάζεις όχι εκατομμύρια, αλλά και δις με τη δουλειά σου και την απόλυτη διαφάνεια. Όταν όμως «φουσκώνουν» οι τραπεζικοί λογαριασμοί από μίζες ή κλέβοντας το Δημόσιο, για να είμαστε εμείς σήμερα όλοι καταχρεωμένοι, ε, εκεί το πράγμα παραπάει!!!

Και μαθαίνω από τα ρεπορτάζ ότι τα τελευταία χρόνια ο Bon Viveur πρώην υπουργός, ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του ζούσαν στην Ελβετία εκεί που φαίνεται ότι έχουν σε τραπεζικό λογαριασμό 2,8 εκατ. ελβετικά φράγκα, ενώ εδώ οι Έλληνες που κάποτε υπηρετούσε πολιτικά ο κ. Παπαντωνίου- τότε που ίδρωνε την… πολιτική φανέλα για το καλό των πολιτών- παλεύουν να επιβιώσουν.

Σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση του κάθε Παπαντωνίου την υπόθεση έχει αναλάβει η δικαιοσύνη, αλλά το ερώτημα που από το πρωί με ταλανίζει είναι «εσείς για πόσα εκατομμύρια θα αντέχατε την… ντροπή της φυλακής; Για πόσα μηδενικά στο λογαριασμό σας θα αντέχατε ψυχικά την εικόνα των χειροπέδων στα χέρια σας και τη ζωή στο κελί;».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου