Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Νεκρός ο Κωνσταντίνος Κατσίφας που ύψωσε ελληνική σημαία στην Αλβανία- Διαλεύκανση των συνθηκών ζητά το ΥΠΕΞ

Νεκρός έπεσε τελικά από τα αστυνομικά πυρά της Αλβανίας ο ομογενής Κωνσταντίνος Κατσίφας, που πρωταγωνίστησε σε επεισόδιο, που σημειώθηκε σήμερα, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, στο χωριό Βουλιαράτι στην Αλβανία.

Οπως μεταδίδουν αλβανικά ΜΜΕ, ο ομογενής ύψωσε την ελληνική σημαία στο στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων, ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Ωστόσο, η αλβανική αστυνομία έσπευσε να κατεβάσει την ελληνική σημαία λίγο αργότερα. 
Τότε, σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ ο ομογενής να αρχίσει να πυροβολεί με καλάσνικοφ κατά ανδρών των αλβανικών ειδικών δυνάμεων (RENEA). Σύμφωνα με πληροφορίες του Himara.gr, το περιστατικό συνέβη στις 10 το πρωί, όταν ο 35χρονος Βορειοηπειρώτης από τους Βουλιαράτες πυροβόλησε στον αέρα ενώπιον αστυνομικών προσπαθώντας να τους εμποδίσει να κατεβάσουν την ελληνική σημαία που βρισκόταν σε περίοπτη θέση στην περιοχή.
 Από τα πυρά του δεν τραυματίστηκαν αστυνομικοί, αλλά τοπικά ΜΜΕ ανάρτησαν φωτογραφίες με σημάδια στα περιπολικά από τις σφαίρες του καλάσνικοφ. Στην συνέχεια ο Κατσίφας, διέφυγε στην ορεινή περιοχή για να αποφύγει την σύλληψη. Σύμφωνα με το syri.net ο ομογενής «εξτρεμιστής» όπως τον χαρακτηρίζει, ο οποίος ονομάζεται Κωνσταντίνος Κατσίφας (Kostandinos Kaçifa), είναι 35 ετών και είναι νεκρός. Δέχθηκε μία σφαίρα στο κεφάλι και μία σφαίρα στο θώρακα.
Η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ
Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών για το θάνατο του Έλληνα πολίτη, Κωνσταντίνου Κατσίφα στην Αλβανία κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών στους Βουλιαράτες Αλβανίας.
Οι ελληνικές αρχές, σε επαφή με τις αλβανικές, παρακολούθησαν στενά και από την πρώτη στιγμή την εξέλιξη επεισοδίου στο χωριόΒουλιαράτες Αλβανίας, όπου Έλληνας υπήκοος φέρεται να άνοιξε πυρ με όπλο καλάσνικοφ εναντίον οχήματος της αλβανικής αστυνομίας, η οποία και επιχείρησε τη σύλληψή του.
Πριν λίγο ενημερωθήκαμε επισήμως ότι σε ανταλλαγή πυροβολισμών με δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός.
Εκφράζουμε τη βαθειά λύπη μας για το θάνατο του Έλληνα ομογενή και τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του.
Σε κάθε περίπτωση, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η επιχείρηση έφτασε σε σημείο απώλειας ανθρώπινης ζωής.
Αναμένουμε από τις αλβανικές αρχές την απόλυτη διαλεύκανση των συνθηκών υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο εν λόγω Έλληνας πολίτης και θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου