Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Γιώργος Θεοδώρου: “Στέλνουν τα παιδιά με το ζόρι στο Λύκειο Αλιβερίου”

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στα Κριεζά στις 29/10 τέθηκε ύστερα από αίτηση του δεύτερου γενικού Λυκείου Αλιβερίου το θέμα  σε ποιο Λύκειο θα εγγράφονται τα παιδιά που αποφοιτούν από το Γυμνάσιο Κριεζών.  Μέχρι τώρα τα παιδιά αυτά είχαν τη δυνατότητα να φοιτούν είτε στο γενικό Λύκειο Αυλωναρίου είτε στο δεύτερο γενικό Λύκειο στο Αλιβέρι. Αυτό άλλωστε προβλέπει και η νομοθεσία η οποία για τα παιδιά που αποφοιτούν από γυμνάσια στα οποία δεν υπάρχει αντίστοιχο λύκειο δίνει τη δυνατότητα εγγραφής σε λύκειο της επιλογής τους. (Προεδρικό Διάταγμα 104/1979(ΦΕΚ 23 Α).

Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κύμης Αλιβερίου παραβιάζοντας τη συγκεκριμένη νομοθεσία αποφάσισε κατά πλειοψηφία με τις ψήφους της συμπολίτευσης, να εγγράφονται οι μαθητές που αποφοιτούν από το γυμνάσιο Κριεζών στο δεύτερο Λύκειο Αλιβερίου επειδή αυτό αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης λόγω έλλειψης μαθητών. Μάλιστα ο δήμαρχος Αθ. Μπουραντάς στην τοποθέτηση του ισχυρίστηκε ότι το συγκεκριμένο σχολείο «βρίσκεται σε διωγμό και οι εκπαιδευτικοί του είναι  φοβισμένοι» αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τη στάση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο συγκεκριμένο θέμα. 
Ας σημειωθεί ότι η απόφαση ψηφίστηκε ομόφωνα από τους συμβούλους της πλειοψηφίας και από τους δύο συμβούλους που προέρχονται  από τη Δημοτική  Ενότητα Αυλώνος δηλαδή τον νυν αντιδήμαρχο Γ. Κότσαρη και τον πρώην αντιδήμαρχο Ι. Κούκη ενώ ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αυλωναρίου Β. Μαυρομάτης είχε πριν λίγο αποχωρήσει από τη συνεδρίαση.
Σχετικά με τα όσα έλαβαν χώρα στη στο δημοτικό συμβούλιο έχω να επισημάνω τα εξής:
  • Το πρόβλημα μαθητικού δυναμικού που αντιμετωπίζει το 2ο ΓΕΛ Αλιβερίου δεν οφείλεται σε διαρροές προς το Αυλωνάρι αλλά κυρίως στο γεγονός ότι στο Αλιβέρι υπάρχει ένα Γυμνάσιο και τρία Λύκεια, δύο Γενικά και ένα Επαγγελματικό. Μοιραία και λόγω της υπογεννητικότητας υπάρχει πρόβλημα πληρότητας.
  • Τα τελευταία χρόνια ελάχιστα παιδιά από την περιοχή των Κριεζών φοίτησαν στο Λύκειο Αυλωναρίου. Επομένως δεν είναι αυτός ο λόγος που τα σχολεία στο Αλιβέρι βλέπουν τα τμήματα τους να μειώνονται.
  • Είναι απαράδεκτο οι αποφάσεις της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου να λαμβάνονται με γνώμονα το μικροπολιτικό συμφέρον και να αγνοούν τη νομοθεσία.
  • Για ποιο λόγο οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη να τοποθετηθούν πάνω στο συγκεκριμένο θέμα που αφορά άμεσα τον τόπο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου