ΒΑΤΕΡΗ

ΒΑΤΕΡΗ
Πέρασαν πολλοί μήνες. Και μας λείψατε πολύ.... Λέμε λοιπόν, από 1η Ιουνίου να ανοίξουμε το κτίριο που σώθηκε και να ανοίξουμε πάλι την αγκαλιά μας σε όλους. Η Βατερούλα μας δεν είναι ακριβώς όπως την ξέρατε, τα δωμάτια είναι λιγότερα, η θέα μας λίγο άλλαξε, αν και η φύση έχει βάλει τα δυνατά της να κάνει γρήγορα - εμείς όμως είμαστε όπως μας θυμάστε και η αγάπη σας θα μας δώσει δύναμη να παλέψουμε για να σταθούμε και πάλι όρθιοι. Παιδιά, έστω και περνώντας, ελάτε να μας κάνετε μια αγκαλίτσα. Μας έχει λείψει πιο πολύ απ' όλα...!!

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
https://carkteo-vardakostas.car.gr/cars/

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

ΓΙΑ ΤHΝ ΟΔΙΚΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΛΙΜΕΝΩΝ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσαν ενόψει του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα γίνει στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου,ο Στουπής Νικόλαος, ο Κουλούρης Γιώργος και η Τσολάκη Σοφία. Η ερώτηση αφορά την ενημέρωση για το στάδιο των παρεμβάσεων στον οδικό άξονα «Λέπουρα – Παραλία Κύμης». Ο οδικός άξονας αποκτά ιδιαίτερη σημασία για την πρόσβαση των κατοίκων μέσω των λιμένων Αλιβερίου και Κύμης στην επονομαζόμενη θαλάσσια Εγνατία, σχεδιασμού του Ο.Λ.Ν.Ε., που θα συνδέει την Αθήνα – Αλεξανδρούπολη. 

Οι Περιφερειακοί σύμβουλοι ζητούν να συνδράμει η Περιφέρεια για την επίσπευση και ολοκλήρωση των εργασιών όπως και τη κατασκευή/επισκευή του τμήματος από διασταύρωση Κουτρουλάρου μέχρι και το λιμάνι του Αλιβερίου.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
ΓΙΑ ΤHΝ ΟΔΙΚΗ  ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΛΙΜΕΝΩΝ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΠΡΟΣ: Αντιπεριφερειάρχη Περ. Ενότητας Εύβοιας κ. Σπανό
κ. Αντιπεριφερειάρχη
Όπως ήδη έχετε ανακοινώσει και δεσμευτεί σε σχετική μας ερώτηση, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας  βρίσκονται  στη τελική φάση των ενεργειών προκειμένου να ξεκινήσει η πρώτη φάση των παρεμβάσεων στον οδικό άξονα «Λέπουρα – Παραλία Κύμης», και για τις οποίες θα παρακαλούσαμε για την αναλυτική ενημέρωση του Συμβουλίου μας με χρονοδιαγράμματα.
Είναι επίσης γνωστό ότι από πλευράς σχεδιασμού του Ο.Λ.Ν.Ε.   προβλέπεται η εναλλακτική διασύνδεση Αθήνας – Αλεξανδρούπολης – περιγραφόμενη ως θαλάσσια Εγνατία - μέσω των λιμένων Αλιβερίου και Κύμης και του υπό κατασκευή οδικού δικτύου.
Συνεπώς ο δρόμος Αλιβέρι – Λέπουρα -  Παραλία Κύμης θα  αποτελέσει και μία εναλλακτική και σύντομη διαδρομή για Αθήνα προς όφελος των κατοίκων του Δήμου, και ολόκληρης της Καρυστίας.
Για τον σκοπό αυτό θα ήταν χρήσιμο να επισκευαστεί και ολοκληρωθεί και η κατασκευή του μικρού τμήματος του οδικού δικτύου, από διασταύρωση Κουτρουλάρου μέχρι και το λιμάνι του Αλιβερίου.
Ερωτάται ο κ. Αντιπεριφερειάρχης,
Αντιμετωπίζει θετικά το αίτημα  η Περιφέρεια να συνεισφέρει με μελέτες ή και χρηματοδότηση, ως παράλληλο έργο της Εθνικής Οδού και εξ αιτίας της στρατηγικής του σημασίας,  για να ολοκληρωθεί και αυτό το τμήμα του οδικού δικτύου ώστε συντομευθούν οι διαδικασίες ενός ολοκληρωμένου οδικού δικτύου μεταξύ των δύο λιμένων;


ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΡΕΑ ΝΕΑ ΤΡΟΧΙΑ
ΝΙΚΟΣ ΣΤΟΥΠΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ, ΣΟΦΙΑ ΤΣΟΛΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου