Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Ξεκίνησε η διάνοιξη του μονοπατιού που θα ενώσει Βολέρι και Κολοβρέχτη


Το Σάββατο 27/10/2018 ο Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας ξεκίνησε εργασίες για την διάνοιξη και σήμανση του μονοπατιού που θα ενώσει τον αρχαιολογικό χώρο του Βολερίου της Νέας Αρτάκης με τον προστατευόμενο υδροβιότοπο του Κολοβρέχτη.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική και ομαδική πρωτοβουλία του ΕΟΣ Χαλκίδας, σε συνεργασία με την ομάδα πολιτών για την προστασία του Υδροβιότοπου, καθώς είναι η απαρχή για την αρχαιολογική, ιστορική, πολιτισμική και περιβαλλοντολογική ανάδειξη της περιοχής. 
Με την διάνοιξη του μονοπατιού, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να παρατηρήσει από κοντά τα ιστορικά μνημεία, την πλούσια φύση και τα άγρια είδη πουλιών που διαβιούν στον προστατευόμενο υδροβιότοπο ο οποίος απειλείται από την αδιαφορία πολιτείας και αυτοδιοίκησης, τις συστηματικές καταπατήσεις εντός της ζώνης Α’, τη ρύπανση από γειτονικές επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι στο συγκεκριμένο μονοπάτι περιηγήθηκαν τον περασμένο Απρίλιο μαθητές και μαθήτριες του 25ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, στο πλαίσιο περιβαλλοντικής δράσης, ενώ ακολούθησε καθαρισμός της ακτής του υδροβιότοπου από κοινού με το Γυμνάσιο-Λύκειο Ψαχνών και σε συνεργασία με την πρωτοβουλία πολιτών.
Φωτογραφίες: Γιάννης Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου