Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Λαϊκή Συσπείρωση στον Μπακογιάννη: Φτιάχνετε την εικόνα σας και εξαγνίζετε και την εικόνα ενός εφοπλιστή που έγινε πάμπλουτος εκμεταλλευόμενος τον ιδρώτα και το αίμα χιλιάδων εργαζομένων

Άγριο “χώσιμο” στον Κώστα Μπακογιάννη από τη Λαϊκή Συσπείρωση με δημόσια δήλωση στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Αφορμή το επίδομα θέρμανσης των 200 ευρώ που χορηγείται σε πολίτες από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε συνεργασία με την Περιφέρεια. 
Δείτε την δήλωση:

Δήλωση στο Π.Σ. της Τετάρτης 31-10-18
Σχετικά με το δήθεν επίδομα θέρμανσης
Πληροφορηθήκαμε από τον τύπο για την πρόθεση της Περιφέρειας να χορηγήσει, σε συνεργασία με το ίδρυμα Σ. Νιάρχος, 200 ευρώ επίδομα θέρμανσης, σε όσους έχουν εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας. Φυσικά, δεν υποτιμάμε την ανάγκη και του τελευταίου ευρώ για χιλιάδες εξαθλιωμένους εργαζόμενους, συνταξιούχους ή άνεργους. Όπως δεν υποτιμάμε και τους ελάχιστους μαθητές που εξασφάλισαν γραφική ύλη 60 ευρώ ή ελάχιστα ΑμΕΑ που πήραν το καροτσάκι, που τόσο χρειάζονταν.
Λέμε, όμως, ξεκάθαρα, πως, αυτά είναι υποχρέωση της πολιτείας, που πρέπει να έχει ολοκληρωμένη πολιτική κοινωνικής πρόνοιας για όσους την χρειάζονται. Για αυτό και χρόνια τώρα προσανατολίζουμε τον λαό να διεκδικεί τα δικαιώματά του. Τον προτρέπουμε να συνειδητοποιήσει στην πράξη, πως, τέτοια δικαιώματα θα έχει σε μια κοινωνία που δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Σε μια κοινωνία που το δικαίωμα στην δουλειά και τα δικαιώματα στη ζωή δεν θα είναι χάρισμα, δωράκι ή μέσον για να πουλήσει φιλανθρωπία και κοινωνικό ενδιαφέρον ένας φέρελπις πολιτικός.
Σε αυτή την λογική κινούνται όλοι οι διαχειριστές του συστήματος, (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ), που κάνουν τα πάντα για την διατήρηση του, θεωρώντας αναγκαίο και αναπόφευκτο να υπάρχουν φτωχοί και εξαθλιωμένοι.  Θεωρούν, επίσης, κατόρθωμα να τους εξαπατούν με υποσχέσεις  ή και με λίγα ψίχουλα σαν χάρισμα.
Σε αυτή την βάση εκτιμούμε τις συγκεκριμένες προσπάθειες σας… Φτιάχνετε  την εικόνα σας και εξαγνίζετε και την εικόνα ενός εφοπλιστεί που έγινε πάμπλουτος εκμεταλλευόμενος τον ιδρώτα και το αίμα χιλιάδων εργαζομένων.
Λέμε ξεκάθαρα, πως, με τέτοιες ενέργειες δεν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα της φτώχειας και της ανέχειας, που όσο συνεχίζεται η εκμετάλλευση μεγαλώνουν.
Μόνο στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους και η Χώρα ακολουθήσει έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης είναι δυνατόν να μπουν σε δρόμο ικανοποίησης οι ανάγκες του λαού.
ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου