Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

ΧΑΛΚΙΔΑ-ΚΥΜΗ Ενας Διευρωπαικός δρόμος στα ...αζήτητα από το 2003!!

Τι και αν ο Γιώργος Σπύρου προσπάθησε και πέτυχε την ένταξη του δρόμου στο Εθνικό Χωροταξικό ως Διευρωπαικό δίκτυο; Ο Θ. Μπουραντάς είχε άλλες ...προτεραιότητες!!

2003! Ετος ορόσημο αφού βρίσκεται σε διαβούλευση το Εθνικό Χωροταξικό για να καραρτιστεί ο Εθνικός Χάρτης και των Μεταφορών.

Ο νεαρός νομαρχιακός σύμβουλος του Θανάση Μπουραντά βλέποντας την αδιαφορία της ηγεσίας της Νομαρχίας να κάνει παρεμβάσεις και να διεκδικήσει, ζητά από τον Νομάρχη να του δώσει την άδεια να ασχοληθεί με το θέμα.

Ο Σπύρου αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, βρίσκει συμμάχους και μετά από πολύ τρέξιμο πετυχαίνει να ενταχθεί ο δρόμος Σχηματάρι-Χαλκίδα-Κύμη ως Διευρωπαικό Δίκτυο που θα υποστηρίξει την αναβάθμιση του λιμένα της Κύμης ως Πύλης Εισόδου και Εξόδου κυρίως πρός τον Ευξεινο Πόντο!!

Ο Θανάσης Μπουραντάς όμως δεν δείχνει και τόσο ενθουσιασμένος από το αποτέλεσμα, υποβαθμίζει το αποτέλεσμα και οταν ο τότε Δήμαρχος Κύμης αρπάζει την ευκαιρία και αναδυκνείει το θέμα με συγκέντρωση στην Κύμη, ο Μπουραντάς στέλνει στην συγκέντρωση τον τότε Αντινομάρχη Αντ. Κορόζη ο οποίος προκαλεί επεισόδειο στην συγκέντρωση μεταφέροντας την άποψη Μπουραντά ότι "η διεκδίκηση ενος νέου δρόμου και δη Διευρωπαικού Δικτύου, θέτει σε κίνδυνο τα μελετούμενα εργα των παρακάμψεων Βασιλικού και Αμαρύνθου"!!

Αποτέλεσμα ο Μπουραντάς να βάλει στο συρτάρι τον Διευρωπαικό Δρόμο , να εμμένει στην κατασκευή των παρακάμψων που μέχρι σήμερα (17 χρόνια μετά) δεν έχει γίνει τίποτα, και η ενέργεια αυτή αποτέλεσε ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ (τότε) μεταξύ Μπουραντά-Θωμά που κρατάει μέχρι σήμερα!!

Αν είχε επικρατήσει η κοινή λογική τότε και οχι τα μικροσυμφέροντα και η μικροπολιτική, και η Εύβοια είχε διεκδικήσει με σοβαρότητα και συνέχεια την κατασκευή αυτού του άξονα τότε θα είχαν αλλάξει πολλά στην περιοχή αλλά και το λιμάνι της Κύμης θα έβγαζε τα λεφτά του!!

Ισως σήμερα και μετά τα γεγονότα στο Στόμιο-Πλατάνα-Παραλία Κύμης αφυπνίσει δυνάμεις που θα βάλουν μπροστά ένα σοβαρό διεκδικητικό πλαίσιο για τον Διαμήκη και Κάθετο οδικούς άξονες της Εύβοιας!!

Και επιτέλους να ζητήσουν ένα συγνώμη για την υπανάπτυξη της Εύβοιας κυρίως στον τομέα Μεταφορών αυτοί που τους τίμησε ο Ευβοικός Λαός και τους έβαλε για αρκετές τετραετίες στην θέση των ηγητόρων!!

Αλλά βλέπετε ότι συνεχίζουν να ..ξεζουμίζουν την χηματοοικονομική αγελάδα των έργων με μικροπαρεμβάσεις και ..πασαλείματα!!
Και με αυτόν τον τρόπο είναι όλοι ..ευχαριστημένοι!!
Και ο νοών νοήτω.....

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ




ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ


Απόφαση 6876/4871
Έγκριση του Γενικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού
και Αειφόρου Ανάπτυξης.
Άρθρο 6
Χωρική διάρθρωση των στρατηγικής σημασίας δικτύων υποδομών και υπηρεσιών μεταφορών, ενέργειας και επικοινωνιών
[……………………………………………………………..]
10. Σχηματάρι – Χαλκίδα – λιμένας Κύμης.
11. Χαλκίδα – Ψαχνά – Ιστιαία – Αιδηψός και
     Χαλκίδα – Αλιβέρι – Κάρυστος.
[……………………………………………………………….]

Άρθρο 14
Έναρξη ισχύος.
Η έναρξη ισχύος της παρούσας απόφασης ορίζεται από την ημερομηνία δημοσίευσής της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 12 Ιουνίου 2008
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΟΥΦΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου