Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Κε Σπανέ, μελέτη και λεφτά υπάρχουν για το έργο Στόμιο Πλατάνα!! Αυτό είναι το κατεπείγον και οχι ο Ζορμπάς.....

Ψάχνει λέει να βρεί ο Περιφερειάρχης 15 εκ ευρώ για κάνει το έργο βάσει της υπάρχουσας μελέτης!! Μην ψάχνετε ...άσκοπα, και το κυριότερο ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΑΣΚΟΠΑ ΛΕΦΤΑ για πασαλείματα!!

Οι εργασίες προσωρινής αποκατάστασης που εκτελούν τώρα στον κλειστό δρόμο, είναι όλες για τα σκουπίδια.

Η μελέτη με τα προβλεπόμενα cut and cover (φωτο), εγκαταλείπει όλα τα έργα προστασίας κατά μήκος της ακτής. Δεν τα χρειάζεται, είναι τελείως διαφορετικό σύστημα κατασκευής όπου όλο το έργο θεμελιώνεται σε φρεατοπασσάλους και δεν έχει καμία επαφή με τη θάλασσα. 



Βρίσκεται σχετικά μακριά και ψηλά, αρκετά ψηλότερα από το μέγιστο ύψος του χειμερινού κύματος. 

Η μελέτη δηλαδή, δεν προβλέπει κανένα έργο προστασίας (λιθορριπές, τοιχία) από την πλευρά της θάλασσας, γιατί πραγματικά δεν χρειάζονται πλέον.

Επομένως τόσο τα υφιστάμενα έργα που έχουν ήδη καταστραφεί, όσο και οι αποκαταστάσεις που γίνονται τώρα, είναι μελλοντικά άχρηστα. Δηλαδή εγκαταλείπονται, δεν χρειάζονται.

Το να ξοδεύετε τώρα για να σώσετε αυτές τις κατασκευές είναι πεταμένα λεφτά σε ...κάποιες τσέπες βεβαίως.

Από την άλλη, δεν προσφέρετε καμία ασφάλεια από τον κίνδυνο καταπτώσεων από το ανάντι πρανές και την πλαγιά του βουνού.

Άν έχετε σκοπό να ξαναδώσετε "προσωρινά" πάλι το δρόμο σε κυκλοφορία, πρέπει χωρίς άλλο, να κάνετε εργα προστασίας απο καταπτώσεις στο ανάντι πρανές και πλαγιά. 

Όταν όμως εφαρμοσθεί η μελέτη με το σύστημα cut and cover, και αυτά τα έργα προστασίας θα είναι αχρηστα.

Ότι δηλαδή γίνει αντί της οριστικής λύσης είναι πεταμένα λεφτά.

Πρέπει να σταματήσουν κάθε εργασία προσωρινής αποκατάστασης και να κρατήσουν κλειστό το δρόμο μέχρι την οριστική κατασκευή του σύμφωνα με τη μελέτη.

Αντί να ετοιμάζεστε να .."φάτε" στην κυριολεξία, χωρίς κανένα ουσιαστικό όφελος τα λεφτά του ΖΟΡΜΠΑ, να τα πάρετε τώρα και να δημοπρατήσετε το έργο Στόμιο - Πλατάνα.

Συμπίπτει και ο προύπολογισμός 15.000.000. Και να πάρουν μετά το προϊόν έκπτωσης που θα είναι περίπου με 40% προβλεπόμενη έκπτωση 6.000.000 και να κατασκευάσουν τη γέφυρα στις Γούβες και ότι άλλο εργο αντιπλημμυρικής προστασίας πιθανόν χρειάζεται η Περιοχή ΖΟΡΜΠΆ.

Είναι υπέρ αρκετά και με τις εκπτώσεις που θα πάρουν 60% θα δώσουν με ανακύκλωση του προϊόντος εκπτώσεως έργα προύπολογισμου γύρω στα 12.000.000 που είναι υπέρ αρκετά.

Επομένως τα λεφτά υπάρχουν αυτή τη στιγμή για όλα τα έργα, αλλά μάλλον έχουν στα σχέδια τους να τα κατασπαράξουν χωρίς κανένα ουσιαστικό έργο υποδομής.

Το κατεπείγον στο σύστημα ΖΟΡΜΠΑ είναι πλέον ένα παλιό παραμύθι....

Κατεπείγον είναι το έργο Στόμιο- Πλατάνα και τα λεφτά υπάρχουν!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου