CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
https://carkteo-vardakostas.car.gr/cars/

ΒΑΤΕΡΗ

ΒΑΤΕΡΗ
Τα βράδια ακούμε τ' αηδόνια κι αγναντεύουμε απέναντι... Χτισμένη με πέτρα και ξύλο, με χαγιάτια και μπαλκόνια που αγναντεύουν τον Βόρειο Ευβοϊκό και τα απίστευτα ηλιοβασιλέματά του, με ολάνθιστους κήπους και ζεστούς, φιλόξενους χώρους, τριγυρισμένη από ελιόδεντρα κι αμπέλια, με στόχο να σας χαρίσει απλόχερα μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Ανοιχτή και φιλόξενη όλο το χρόνο, σ’ έναν ευλογημένο τόπο όπου ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού προσφέρει τη δυνατότητα να απολαύσετε την κάθε εποχή και τις ξεχωριστές ομορφιές της, κάνοντας εκδρομές στις αναρίθμητες παραλίες ή στα πυκνά δάση δρυός, καστανιάς κι έλατου. Παραδοσιακή αρχιτεκτονική και καλόγουστη διακόσμηση, οικογενειακό περιβάλλον και ζεστασιά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τη Βατερή και σας κάνουν να νοιώσετε σα στο σπίτι σας!

Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020

Δ. ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: "Πρέπει να προσέχουν οι αιρετοί αντί να φωτογραφίζονται ως σωτήρες στα ερείπια προκαλώντας θυμό και θυμηδία!!"

Παρέμβαση με σχόλιο του για τα όσα συμβαίνουν στον δρόμο Στόμιο-Πλατάνα κάνει ο πρώην Δήμαρχος Αυλώνος Δημ. Κατσούλης!
Δείτε....
Μία ακόμη καταστροφή στο δρόμο ΣΤΟΜΙΟ- ΠΛΑΤΑΝΑ έδωσε την ευκαιρία στην «πολιτική τάξη» της περιοχής και του νομού να διατρανώσουν την αγανάκτηση ή την προσδοκία τους ή να ανταλλάξουν αφορισμούς όταν δεν περιορίζονται στην πασαρέλα επί των ερειπίων. 
Η αλήθεια όμως διαπιστώνεται δια γυμνού οφθαλμού. Το τμήμα αυτό του δρόμου εξαρχής κατασκευάστηκε χωρίς ανάλογης αρτιότητας και πληρότητας μελέτες και προφανώς με πολλές κακοτεχνίες οι οποίες εάν δεν έχουν παραγραφεί πρέπει να ελεγχθούν και δικαστικά για να μην επαναληφθούν. 
Ο δρόμος στο σημείο αυτό κατασκευάστηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είτε την κρατική είτε την αυτοδιοικητική. Το παρά πέρα τμήμα που παραμένει άθικτο και ασφαλές κατασκευάστηκε την δεκαετία του 80 έως αρχές 90 από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Νομού Ευβοίας. Προφανώς με σωστότερη μελέτη και κυρίως σωστότερη τεχνική κατασκευή.
Εάν είναι να επαναληφθούν τα ίδια πρόχειρα έργα που θα καταστραφούν στην επόμενη κακοκαιρία τότε είναι μάταιος κόπος και κοροϊδία. Χρειάζεται πέραν της χρηματοδότησης άρτια μελέτη και κυρίως σωστή επίβλεψη στην κατασκευή. Αυτά πρέπει να προσέχουν οι αιρετοί αντί να φωτογραφίζονται ως σωτήρες στα ερείπια προκαλώντας θυμό και θυμηδία.Ο ρόλος των πολιτών, των φορέων της περιοχής και των τοπικών δημοτικών αρχών είναι να πιέζουν και εν συνεχεία να παρακολουθούν από κοντά με αυστηρότητα την εκτέλεση των έργων συμβουλευόμενοι και τους Τεχνικούς Φορείς του νομού όπως το ΤΕΕ το οποίο πρέπει να έχει θέση και λόγο.
Στο έργο αυτό, μεγίστης σημασίας για την Καρυστία και την Σκύρο, όπως και σε άλλα εξίσου προβληματικά όπως το λιμάνι του Μαντουδίου η ευθύνη δεν πρέπει να παραδοθεί χωρίς κοινωνικό και πολιτικό έλεγχο στους αρμοδίους. Την σημερινή εποχή της κλιματικής αλλαγής και των μικρών πολιτικών προσδοκιών οι πολίτες πρέπει να είμαστε ενεργοί και αποφασιστικοί, όχι οπαδοί και ψηφοφόροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου