ΒΑΤΕΡΗ

ΒΑΤΕΡΗ
Πέρασαν πολλοί μήνες. Και μας λείψατε πολύ.... Λέμε λοιπόν, από 1η Ιουνίου να ανοίξουμε το κτίριο που σώθηκε και να ανοίξουμε πάλι την αγκαλιά μας σε όλους. Η Βατερούλα μας δεν είναι ακριβώς όπως την ξέρατε, τα δωμάτια είναι λιγότερα, η θέα μας λίγο άλλαξε, αν και η φύση έχει βάλει τα δυνατά της να κάνει γρήγορα - εμείς όμως είμαστε όπως μας θυμάστε και η αγάπη σας θα μας δώσει δύναμη να παλέψουμε για να σταθούμε και πάλι όρθιοι. Παιδιά, έστω και περνώντας, ελάτε να μας κάνετε μια αγκαλίτσα. Μας έχει λείψει πιο πολύ απ' όλα...!!

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
https://carkteo-vardakostas.car.gr/cars/

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Η Περιφέρεια να καταστήσει σαφές αν οι υποσχέσεις που πήρε για το Στόμιο-Πλατάνα από το Υπ.Αν. και Οικονομικών παραμένουν υποσχέσεις!!

Αποκαλυπτική η απάντηση του ΥΠΕΧΩΔΕ σχετικά με τις αποκαταστάσεις των ζημιών στο δρόμο Στόμιο-Πλατάνα!!

Την απάντηση έδωσε στην δημοσιότητα ο Β. Αποστόλου που έχει καταθέσει και σχετική ερώτηση για το θέμα!

Δείτε την αποκαλυπτική δήλωση....

ΔΗΛΩΣΗ του βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργού για την απάντηση του ΥΠΕΧΩΔΕ σχετικά με τις διαδικασίες αποκατάστασης του δρόμου Στομίου-Πλατάνας Κύμης :
“Η συνέχιση της συζήτηση του νομοσχεδίου για την εκλογή των Βουλευτών και στις 24/1/2020 δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή του κοινοβουλευτικού ελέγχου , με αποτέλεσμα να αναβληθεί η επίκαιρη ερώτησή μου προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών του δρόμου Στομίου-Πλατάνας Κύμης .

Πάραυτα το Υπουργείο με έγγραφο της Διεύθυνσης Οδικών Υποδομών ( αρ.πρωτ.0/359-23/1/2020) απάντησε άμεσα στην ερώτησή μου ,μεταφέροντας το ζήτημα στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Είναι χαρακτηριστικές όμως οι αναφορές του :

“-Προκειμένου το Υπουργείο να αναλάβει την εκπόνηση μελετών ή και την κατασκευή έργων για το υπόψη οδικό τμήμα θα πρέπει να υπάρξει σχετικό αίτημα από τη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και να συναφθεί προγραμματική σύμβαση και

-Δεν έχει περιέλθει στην Διεύθυνση Οδικών Υποδομών αίτημα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για χρηματοδοτική συνδρομή που να αφορά παρεμβάσεις στο υπόψη οδικό τμήμα .¨


Φαίνεται ξεκάθαρα λοιπόν ότι το Υπουργείο Υποδομών αντί να προστρέξει στην αποκατάσταση των υποδομών που καταστράφηκαν πρόσφατα , σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο του Υπουργείου , ακόμη κι αν είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας , αφού και χρήματα έχει για τις φυσικές καταστροφές και υπηρεσίες για να κινητοποιήσει , όπως οι Διευθύνσεις Φυσικών Καταστροφών και Οδικών Υποδομών . Πόσο μάλλον όταν η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης .

Παράλληλα βέβαια πρέπει η Περιφέρεια να καταστήσει σαφές αν οι υποσχέσεις που πήρε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Οικονομικών παραμένουν υποσχέσεις!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου