Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Η δομή της Ριτσώνας έχει γιγαντωθεί και δεν γίνεται να μεγαλώσει άλλο!

Με αφορμή το ψήφισμα που κατέθεσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Χαλκίδας οι εργαζόμενοι στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Ριτσώνα ζητώντας την παράταση των συμβάσεών τους, με το οποίο το Δημοτικό Συμβούλιο είναι σύμφωνο, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα έκανε ειδική αναφορά στη δομή της Ριτσώνας, τονίζοντας ότι ήδη φιλοξενεί 2410 πρόσφυγες.
Η κα Βάκα τόνισε ότι εάν μεγαλώσει κι άλλο η δομή δεν θα μπορεί πλέον να υποστηριχτεί από το Δήμο Χαλκιδέων ώστε να λειτουργεί σωστά.
Παράλληλα, ενημέρωσε το σώμα ότι έχει στείλει ήδη επιστολή στον αρμόδιο υπουργό τονίζοντας την διαφωνία του Δήμου σε πράγματα τα οποία γίνονται χωρίς να υπάρχει ενημέρωση. Επισήμανε δε ότι, εάν υπάρξει διεύρυνση της δομής, δεν θα είναι δυνατή ούτε η εκπαίδευση των παιδιών εκεί, ούτε η παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών.
Ο Χρήστος Παγώνης από την πλευρά του, αφού τόνισε ότι η Κυβέρνηση αποδείχτηκε ότι δεν είχε πρόγραμμα για το προσσφυγικό, καθώς στο Δήμο Χαλκιδέων ο αριθμός των προσφύγων ξεπερνά το 1% του πληθυσμού και ζήτησε να διεκδικήσει ο Δήμος ανταποδοτικά έσοδα προκειμένου ν’ ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που προκύπτουν από την φιλοξενία των προσφύγων.
Από την πλευρά του ο Βασίλης Καθαροσπόρης τόνισε ότι αρκετοί από τους εργαζόμενους δεν είναι πλέον στη δομή φιλοξενίας καθώς εργάζονται για το Δήμο, υποστηρίζοντας ότι από τους 37 εργαζόμενους μόνο οι 6 ή 7 βρίσκονται στη δομή και οι άλλοι απασχολούνται στο δήμο. Συμφώνησε με την εισήγηση της Δημάρχου για το ψήφισμα και ζήτησε να βρίσκεται σε επαγρύπνιση ο Δήμος προκειμένου να μην έρθουν άλλοι πρόσφυγες στην περιοχή.
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Τζαβάρας τόνισε ότι οι εργασιακές συνθήκες αυτών των αθρωπων είναι απαράδεκτες.
Ο Τάσος Καλαθέρης συμφώνησε επίσης στο ψήφισμα για την συνέχιση της εργασίας των 37 εργαζόμενων, τονίζοντας ωστόσο ότι το μεταναστευτικό είναι ένα σύνθετο ζήτημα που δεν μπορεί να συζητηθεί έτσι πρόχειρα.
To ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου