Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

ΣΤΕΡΕΑ ΥΠΕΡΟΧΗΣ Κατάρρευση – καθίζηση δρόμου Πλατάνας Κύμης και κατολισθήσεις

Ερώτηση για την κατάσταση στον δρόμο, και τις πιθανές ευθύνες της Περιφέρειας κατέθεσε η παράταξη του Δημ Αναγνωστάκη στο ερχόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο.


Η Επίκαιρη ερώτηση έχει ως εξής:
"Για ακόμα μια φορά, το τελευταίο διάστημα, η ευρύτερη περιοχή της Κύμης, βίωσε τις επιπτώσεις της πολιτικής ολιγωρίας, της γραφειοκρατίας και εν τέλει τις συνέπειες από την αναποτελεσματικότητα της Διοίκησης. 

Ο δρόμος Στόμιο Οξυλίθου- Πλατάνα κατέρρευσε, δημιουργώντας προβλήματα κυκλοφορίας και ασφάλειας, στους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής!

Ο παραθαλάσσιος αυτός δρόμος, έχρηζε ιδιαίτερης φροντίδας, τόσο για το βεβαρημένο ιστορικό του όσο και για το γεγονός ότι είναι σε επαφή με το Αιγαίο.

Η κατάρρευση- καθίζηση του δρόμου θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί, πιθανότατα, αν υπήρχε μία στοιχειώδης συντήρηση, στο σύνολο του έργου.

Αυτό ισχυρίζονται οι έχοντες την τεχνική επάρκεια και επαγγελματική εμπειρία.

Σημειώνεται πως προεκλογικά, πραγματοποιήθηκαν κάποιες «βελτιωτικές παρεμβάσεις», οι οποίες καθώς φαίνεται, υπηρέτησαν τις γνωστές προεκλογικές τακτικές.

Εκ του αποτελέσματος, αποδείχτηκε πως δεν έδωσαν λύση ούτε στην προστασία του δρόμου αλλά ούτε και στην αντιμετώπιση των κατολισθήσεων, που συμβαίνουν συχνά στην ίδια περιοχή, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στους κατοίκους και στην τοπική οικονομία.

Οι κάτοικοι της περιοχής, απόλυτα δικαιολογημένα, απαιτούν από την Περιφέρεια και τις αρμόδιες αρχές, να δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα.

Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο θέμα είχε αναδείξει, στην προηγούμενη περιφερειακή περίοδο, με σχετικές επίκαιρες ερωτήσεις κι ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιώργος Κουλούρης.

Ερωτάται λοιπόν ο κ. Περιφερειάρχης:
Τι ακριβώς έχει πράξει η περιφερειακή αρχή, από το 2015 έως σήμερα, για το μεγάλο πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής;
Η συντήρηση του δρόμου, είναι ευθύνη που έχει η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Εύβοιας; Αν ναι, ποιες ενέργειες συντήρησης έγιναν;
Γιατί δεν αντιμετωπίζεται δραστικά το ζήτημα των κατολισθήσεων;
Υπάρχει ολοκληρωμένη εδαφολογική – γεωλογική μελέτη, για την αντιμετώπιση του φαινομένου; Αν ναι, γιατί δεν υλοποιείται;
Τι προτίθεται να κάνει η περιφερειακή αρχή, ώστε να αποκατασταθεί η “κανονικότητα” στην περιοχή;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου