Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

ΠΛΑΤΑΝΑ Αντε και σε ..καλή μεριά (που λένε..)! Υποσχέσεις για χρηματοδότηση 9 εκατ. από τα 15 για ένα εργο αμφιβόλου αποτελεσματικότητας!! (ΑΚΟΥΣΤΕ)

Αγάπες, σύμπνοια, συμπόνια και .."μαχητικό" πνεύμα από μια ετερόκλητη "εικονική" συμμαχία, και στο ..βάθος ενα έργο αμφιβόλου αποτελεσματικότητας κόστους 15.000.000 ευρώ διά ...τρία!!

Αν ο Ανδρέας Μικρούτσικος τους είχε καλεσμένους σε μία από τις εκπομπές του θα αναφωνούσε το αγαπημένο του μοτό "φιλιούνται και αγκαλιάζονται!!

Και στη μέση ο Περιφερειάρχης που ..ξαφνικά θυμήθηκε μετά από 5μισυ χρόνια ότι "υπάρχει ένας προβληματικός δρόμος που λόγω κακοτεχνιών και αδιαφορίας συνεχώς βουλιάζει από την μεριά της θάλασσας και γεμίζει με κοτρώνες που πέφτουν από το βουνό και εχει στοιχίσει 7 ζωές και μιά κοπέλα ανάπηρη χωρίς να ...συγκινηθεί κανείς"!!

Βέβαια ο Σπανός είναι ο τελευταίος που θα του χρεώσουμε τις ίδιες ευθύνες που έχουν οι .."'αλλοι", που χρόνια τώρα είχαν θέσεις εξουσίας στον Νομό την Βουλή και τον Δήμο και εμφανίστηκαν στην συνάντηση ως πάσχοντες από .."πολιτική αμνησία" που ξαφνικά ανακάλυψαν οτι "πέρασαν δεκάδες δισεκατομύρια δίπλα από την Εύβοια, κυρίως Ευρωπαικά χρήματα για υποδομές, και οδοποιία βεβαίως, και στο νησί μας δεν έπεσε ούτε ένα σέντς!!

Διαπίστωσαν επίσης οτι "αυτό που χρειάζεται η Εύβοια είναι τους 2 οδικούς άξονες, τον διαμήκη και τον κάθετο για να έρθει η ανάπτυξη (sic!)", αλλά δεν θυμήθηκαν (και πάλι sic!!) οτι "εδώ και 30 χρόνια δεν κατάφεραν τίποτα"!!

Εφθασε λοιπόν η ώρα που έγινε αντιληπτό ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο, και ξαφνικά ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε οτι "βρέθηκαν 15.000.000 ευρώ από το ΥπΑΝ για να εφαρμοστεί μία μελέτη για να εξασφαλίσει την χωρίς κινδύνους βατότητα του δρόμου σε τρείς φάσεις, δύο άμεσα και μία μελοντικά!

Για τα προβλεπόμενα έργα που θα γίνουν θεωρούμε οτι δεν προσφέρουν τίποτα περισότερο απ όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα στον συγκεκριμένο δρόμο, απλώς σε μιά πιό ενισχυμένη εκδοση!! (αλλά μόλις δούμε τι προβλέπει η μελέτη θα τα ξαναπούμε).

Ακούστε τα όσα είπε ο Περιφερειάρχης..



Ο Θαν. Μπουραντάς, επί 16 χρόνια νομάρχης και αντιπεριφερειάρχης και 4 δήμαρχος μόνο που δεν έβαλα τα ..κλάματα για την αδιαφορία των ..άλλων!!

Ακούστε....


Τι είπε ο Αντινομάρχης Ευβοίας....



Κριτική η στάση του Χατζηγιαννάκη που ως νέος βουλευτής της αντιπολίτευσης προσφέρθηκε να βοηθήσει....



Ο Δημ Αναγνωστάκης ήταν ο μόνος που αναλογιζόμενος την σοβαρότητα της κατάστασης προσπάθησε με την κριτική του στάση να βάλει τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση....



Μέχρι να ...πέσει η επιταγή και να αρχίσει να εκτελείται το όποιο έργο, θα τα ξαναπούμε....


Τι προβλέπει η μελέτη (συμφωνα με τα οσα είπε ο Σπανός)

Η μελέτη προβλέπει σε τμήμα μήκους 650 μέτρων από το Στόμιο Οξυλίθου μέχρι την αρχή του τοιχίου που έχει ήδη κατασκευασθεί (τοιχίο Καμαριώτη), φρεατοπασσάλους σε συνδυασμό με τοιχίο από την πλευρά της θάλασσας  και τοιχίο με πλέγμα (μεταλλικό δίχτυ) για καταπτώσεις, από την πλευρά του βουνού. 

Στη συνέχεια για μήκος 350 μέτρων (τοιχίο Καμαριώτη) προβλέπεται η ολοκλήρωση της ημιτελούς κατασκευής, με φρεατοπασσάλους από την πλευρά της θάλασσας και με πλήρη κάλυψη με πλάκα για την προστασία από καταπτώσεις.

Το επόμενο τμήμα μήκους 560 μέτρων δεν το περιέγραψε πώς θα κατασκευασθεί  αλλά είναι πιθανο ότι θα κατασκευασθεί με το ίδιο σύστημα του προηγούμενου τμήματος, δηλαδή δρόμος καλυμμένος με πλάκα που εδράζεται σε φρεατοπασσάλους.

Το αμέσως επόμενο τμήμα μέχρι το υφιστάμενο τοιχίο,  θα κατασκευαστεί με το ίδιο σύστημα του πρώτου τμήματος, δηλαδή φρεατοπάσσαλοι σε συνδυασμό με τοιχίο από την πλευρά της θάλασσας και τοιχείο με μεταλλικό δίχτυ για τις καταπτώσεις από την πλευρά του βουνού.

Σε  πρώτη φάση θα   κατασκευαστούν τα 2  πρώτα τμήματα συνολικού μήκος 1560 μέτρων και σε δεύτερη φάση  το τελευταίο τμήμα πρός Πλατάνα μέχρι το υφιστάμενο τοιχίο.

Αυτά σύμφωνα με την περιγραφή περιφερειάρχη.

Τα έργα αυτά απαιτούν αρκετό χρόνο μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας σύναψης σύμβασης και μέχρι την ολοκλήρωση της εκτέλεσης των εργασιών.

Αυτά που έχουμε πεί ότι όλα τα προσωρινά έργα είναι άχρηστα ισχύει, αλλά βιάζονται να παραδώσουν το δρόμο σε κυκλοφορία.

Το πρόβλημα είναι τι θα κάνουν με τις καταπτώσεις, ποιός θα εγγυηθεί την ασφάλεια των διερχομένων;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου