Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

ΔΣΧ Πολλά τα προβλήματα στον δικαστικό τομέα. Τι είπαν στον Γ.Γ. του Υπουργείου Δικαιοσύνης


Τα προβλήματα που σχετίζονται με την δικαιοσύνη και τις υποδομές στην Εύβοια συζήτησε με τον Γενικό Γραμματέα του Yπουργείου Δικαιοσύνης, Πάνο Αλεξανδρή, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας, Δημήτρης Γκίκας.




Ο κος Αλεξανδής επισκέφτηκε την πόλη της Χαλκίδας, την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου, συνοδευόμενος από την συνεργάτιδά του Παναγιώτα Πανουργιά, η οποία κατάγεται από την πόλη. Προσήλθε στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου και συνομίλησε με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. για τα προβλήματα που τους απασχολούν, ενώ δεσμεύτηκε για την εξεύρεση λύσης σε όσα άπτονται της δικής του αρμοδιότητας.

Υπ΄όψη του Γενικού Γραμματέα, τέθηκαν μεταξύ άλλων τα ζητήματα που αφορούν την κτιριακή εγκατάσταση του Εφετείου Ευβοίας, την έλλειψη δικαστικών υπαλλήλων στο Ειρηνοδικείο Ιστιαίας, τα προβλήματα στην λειτουργία του Υποθηκοφυλακείου Χαλκίδας, η ακαταλληλότητα του κτιρίου όπου στεγάζεται το Ειρηνοδικείο Κύμης, η ανάγκη αύξησης των οργανικών θέσεων του Προέδρου Εφετών και του Εισαγγελέα Εφετών του Εφετείου Ευβοίας, η ανάγκη πλήρωσης των κενών των οργανικών θέσεων των δικαστικών υπαλλήλων στο Πρωτοδικείο Χαλκίδας κ.λ.π.

Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας είχε συνάντηση, παρουσία του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας με τους Προϊσταμένους του Εφετείου και της Εισαγγελίας Εφετών, του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών και την Προϊσταμένη του Διοικητικού Πρωτοδικείου Χαλκίδας, οι οποίοι εξέθεσαν επίσης τα ζητήματα που απασχολούν τις δικαστικές υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου