Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Το .."παρεάκι" αποφάσισε ερήμην της κοινωνίας και των εκπροσώπων της! Οι φυλακές στο Πέι Δοκού!!! (ΑΚΟΥΣΤΕ)

Ποιό Δημοτικό συμβούλιο, ποιό Περιφερειακό, ποιός Δικηγορικός σύλλογος; Αποφασίζουμε και διατάσουμε....

Ντροπή και μόνο ντροπή μπορεί να χαρακτηρίσει την "συνοπτική" διαδικασία που επέλεξαν  Περιφέρεια και Δήμος για ένα τόσο σοβαρό θέμα οπως είναι η επι σειρά ετών ποθούμενη απομάκρυνση από το κέντρο της πόλης των φυλακών της Χαλκίδας!

Ξαφνικά και χωρίς να το γνωρίζει κανείς μαζεύτηκαν στο γραφείο του Αντινομάρχη και με την παρουσία της Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Σοφίας Νικολάου ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ την μεταφορά των φυλακών σε οικόπεδο που θα δωρίσει η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος στο Πέι Δοκού (χωρις καν να εμφανίζουν που βρίσκεται το οικόπεδο αυτό)!!




Προφανώς στο παρασκήνιο είχαν προηγηθεί συζητήσεις τόσο με το Υπουργείο αλλά και την Μητρόπολη ερήμην της κοινωνίας, των εκπροσώπων της και των θεσμικών της οργάνων αλλά και των φορέων της πόλης!!

Αλωστε η θέση Πέι Δοκού βρίσκεται στην ουσία "εντός της πόλεως" στην οποία όμως το ιδιοκτησιακό είναι στις αίθουσες των δικαστηρίων, αλλά και εκεί υπάρχουν διάφορες δραστηριότητες (πίστα μότο κρόςς, εργοστασιο διαλογής αποριμματων, βιοτεχνικό πάρκο κλπ).

Ο Χρ. Παγώνης μιλώντας στον Μανο Παπαμακάριο χαρακτήρισε την συνάντηση "χωρίς ουσία" και αναφέρθηκε στο ιστορικό των προσπαθειών κατά το παρελθόν που ειχαν φτάσει μια ..ανάσα πριν την κατασκευή!

Ακούστε τι είπε.....



Δειτε τι λέει το Δελτιο Τύπου της Περιφέρειας

Συνάντηση με σκοπό την επανεκκίνηση του σχεδίου μεταφοράς του Καταστήματος Κράτησης Χαλκίδας, έλαβε χώρα σήμερα 13 Ιανουαρίου 2020 στην έδρα της Π.Ε. Εύβοιας.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής κας Σοφίας Νικολάου(!!), παρευρέθησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας κ. Γιώργος Κελαϊδίτης , η Δήμαρχος Χαλκιδέων κα Έλενα Βάκα, ο Διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης Χαλκίδας κ. Σπύρος Αθανασίου και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εξωτερικών Φρουρών των Φυλακών Χαλκίδας κ.Γιώργος Κωστίκας.

Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε η πρόθεση της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, να διερευνηθούν άμεσα οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις κατασκευής νέου σύγχρονου σωφρονιστικού συγκροτήματος στην περιοχή Πει Δοκού Χαλκίδας και σε μεγάλη απόσταση από τον αστικό ιστό, σε έκταση την οποία είναι διατεθειμένη να δωρίσει η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος (!!).

Στο πλαίσιο της  συνάντησης, και αφού εκφράστηκαν όλα τα μέρη θετικά υπέρ του εγχειρήματος αυτού, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το νομικό και χωροταξικό πλαίσιο, καθώς και τη χρηματοδότηση του έργου.


Κοινή πεποίθηση όλων είναι ότι η κατασκευή του νέου αυτού συγκροτήματος μεγαλύτερης χωρητικότητας, εκτός από καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και εργασίας των κρατουμένων και των εργαζομένων αντίστοιχα, θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη στην ευρύτερη περιοχή, με την αποσυμφόρηση ενός τόσο κεντρικού σημείου της πόλης και τη δημιουργία νέων άμεσων και έμμεσων θέσεων εργασίας (!!).






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου